Daca te gandesti la o interventie estetica…

… este vorba de o operatie, pentru care trebuie intrunite toate conditiile care sa asigure rezultatul dorit. Verifica lista de mai jos pentru a evalua daca indeplinesti conditiile necesare unei interventii de succes.

  • Stii ce doresti?
  • Ai luat decizia cunoscand toate aspectele interventiei chirurgicale?
  • Esti nefumator (nefumatoare)?
  • Consumi alcool?
  • Duci o viata sanatoasa si stabila emotional?
  • Ai vreo afectiune cronica? Daca da, discuta cu medical pentru a evalua daca aceasta afectiune mareste riscurile. Iata si cateva lamuriri asupra acestei liste:

Consumul excesiv de alcool, precum si fumatul, pot determina complicatii intraoperatorii sau in perioada de vindecare si de aceea sunt interzise. Fumatorii au o rata crescuta de infectii, vindecare intarziata si complicatii anestezice. Exista studii clinice care demonstreaza ca pacientii fumatori pot dezvolta o necroza cutanata de 15 ori mai frecvent decat cei nefumatori. De aceea, fara intreruperea fumatului inainte de interventie, apare un risc suplimentar.

Asteptarile trebuie sa fie realiste, luand in considerare ca orice interventie chirurgicala implica o perioada de recuperare, pansamente, vinatai, edem, disconfort postoperator, riscurile interventiei, pretul. Exista un timp stabilit si necesar pentru vindecarea postoperatorie.

O parte importanta a conversatiei pregatitoare se refera la medicamente pen care le iei frecvent: aspirina, vitamine, minerale, hormoni (contraceptive sau substituenti de estrogeni), medicatie naturista, pentru ca toate aceste produse pot interfera cu coagularea sau cu alte medicamente administrate pentru anestezie, ceea ce poate determina o crestere a riscului chirurgical. Aspirina si alte medicamente ce afecteaza coagularea sunt strict interzise cu o saptamana inainte de operatie, cu exceptia cazului in care medicul care va opereaza este de acord.

La Dr Leventer Centre ne ocupam cu seriozitate si profesionalism de problemele dumneavoastra de piele.