#MaiUită-teoDată

Descoperit la timp, cancerul de piele poate fi tratat

Știm că este dificil să te gândești la lucrurile de care te temi, dar evitarea lor este periculoasă. Orice semn de pe pielea ta are nevoie de ochiul și siguranța unui expert, așa că nu ezita să faci o consultație dermatologică.

PROGRAMEAZĂ-TE

De ce să te programezi la o consultație dermatologică?

1 din 3 cancere diagnosticate este un cancer de piele. În același timp, cancerul de piele este singurul care se poate vedea cu ochiul liber. Orice bubiță sau leziune a pielii e un semnal care nu suportă amânare și are nevoie de consultul unui specialist.

PROGRAMEAZĂ-TE

E vorba de viața ta și a celor dragi.

Ai toate motivele să te îngrijești de sănătatea ta alegând specialiști în care poți avea încredere.

Dr. Leventer Centre este singura clinică din România acreditată în microchirurgia Mohs, tehnică ce oferă o rată de vindecare a carcinomului cutanat de 99%, atunci când este depistat în stadii incipiente.

Echipa de dermatologie este coordonată de Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatologie, fondatoarea al Dr. Leventer Centre, Președintele Fundației pentru Sănătatea Pielii, membră a Boardului European de Dermatologie UEMS-EBDV și director al Programului de microchirurgie Mohs acreditat de Societatea Americană de Chirurgie Dermatologică în România.

PROGRAMEAZĂ-TE

Ce trebuie să știi despre cancerul de piele?

Cum se tratează carcinomul?

Carcinoamele cutanate sunt cele mai frecvente tipuri de cancer. Netratate la timp, acestea pot mutila, și pot pune viata in pericol. Tratamentul trebuie efectuat din timp pentru a nu permite leziunilor să crească în suprafață sau să invadeze structuri profunde. Depistate și tratate în stadiu incipient, carcinoamele cutanate au șanse de vindecare foarte ridicate. Tratamentul este indicat de către medic, în funcție de tipul și stadiul tumorilor. De cele mai multe ori, tratamentul carcinoamelor constă în excizie chirurgicală, dar unele leziuni pot necesita și tratamente suplimentare. Prin tehnica Mohs, șansele de vindecare sunt de peste 99%, fără risc de recidivă.

Cum se tratează melanomul?

Melanomul este cea mai agresivă formă de cancer de piele și care, în lipsa tratamentului corect, poate pune în pericol viața persoanei afectate. Pacienții diagnosticați cu melanom în stadiu incipient prezintă cele mai ridicate șanse de vindecare. Excizia chirurgicală a tumorii cu margini de siguranță oncologică și biopsia ganglionului santinelă sunt primele etape în tratamentul melanomului. Marginile de siguranță, dar și utilizarea tehnicii ganglionului santinelă, sunt dictate de stadiul tumorii, determinat de biopsie, și examenul histopatologic. Cu cât stadiul bolii este mai avansat, medicul poate recomanda alături de tratamentul chirurgical și imunoterapie, terapii țintite sau radioterapie.

Simptomele cancerului de piele

Cancerele de piele apar, în cele mai multe cazuri, pe zonele cele mai expuse la soare: față, buze, urechi, gât, piept, brațe, mâini, picioare (mai ales în cazul femeilor) sau scalp. Nu este exclus sa apară și în zone mai puțin expuse, precum palme, unghii sau zona genitală. De cele mai multe ori, cancerele de piele nu sunt dureroase, uneori pot fi însoțite de prurit (mâncărime a pielii) sau pot sângera. Citește mai mult

Tehnica Mohs, de 15 ani in România

Echipa Dr. Leventer Centre abordează cancerul de piele de tip carcinom prin microchirurgia Mohs, care oferă cea mai înaltă rată de vindecare față de toate celelalte mijloace terapeutice. Metodă le permite medicilor să verifice extinderea tumorii chiar în timpul intervenției chirurgicale prin trimiterea piesei de excizie către laboratorul de anatomie patologică. Tehnică presupune excizarea țesutul afectat, conservându-l pe cel sănătos. Citește mai mult

Cât trăiești cu cancer de piele?

Șansele de supraviețuire ale pacienților cu cancer de piele depind de cât de devreme se primește diagnosticul și se începe tratamentul corect. În momentul în care este depistată o leziune suspectă, următorul pas este identificarea tipului de tumoră și stadiul de boală. Aceasta presupune efectuarea unei biopsii care ne oferă un diagnostic de certitudine. În funcție de aceste date se iau deciziile terapeutice cele mai potrivite. Citește mai mult

Fundația pentru Sănătatea Pielii Dr. Leventer își asumă misiunea de a salva vieți prin educație și conștientizare. Află mai multe despre activitatea noastră de aici: Fundația Dr. Leventer Centre

Programare online