Rozaceea
De ce apare și cine e mai predispus
Importanța diagnosticării precoce a acneei rozacee
De ce să apelezi la Dr. Leventer Centre pentru tratamentul rozaceei
Cum recunoști rozaceea
Factori agravanți ai rozaceei
Rozaceea este o afecțiune cronică a pielii, de natură inflamatorie, care se manifestă prin erupții acneice, roșeață pe nas, obraji, bărbie sau frunte și îngroșarea pielii în aceste zone, provocată de dilatarea vaselor de sânge aflate aproape de suprafața pielii. Rozaceea sau acneea rozacee este una dintre cele mai frecvente boli de piele. Este necontagioasă și tratabilă.
Din cauza localizării, acneea rozacee are un impact psihologic major, generând jenă și o stimă de sine scăzută, urmate de minimizarea interacțiunii sociale și chiar de anxietate și depresie.
De ce apare și cine e mai predispus
Cauza acneei rozacee rămâne necunoscută, dar cei mai vehiculați factori de risc, conform studiilor, sunt: moștenirea genetică, o dereglare a sistemului imunitar și o densitate crescută a acarianului Demodex folliculorum. Și catelicidina, proteina care protejează în mod normal pielea de infecții, poate juca un rol în apariția acneei rozacee, în funcție de cum este procesată de organism.
În majoritatea cazurilor, acneea rozacee apare după 30 de ani (cazurile raportate înaintea acestei vârste sunt rare) și, de regulă, la personele cu pielea deschisă la culoare și sensibilă.
Femeile sunt afectat în număr mult mai mare decât bărbații, însă bărbații dezvoltă cele mai severe forme.
Importanța diagnosticării precoce a acneei rozacee
Este foarte importantă diagnosticarea din prima fază, care este cuperoza, pentru ca tratamentul pentru rozacee să fie început rapid și să fie prevenite complicațiile.
În lipsa tratamentului rozaceei, în timp, roșeața tinde să devină mai intensă, erupțiile acneice se agravează, iar în ultimul stadiu apare rinofima (creșterea nasului, deformarea și înroșirea lui).
De ce să apelezi la Dr. Leventer Centre pentru tratamentul rozaceei
Deoarece simptomele variază de la un pacient la altul, consultul de specialitate este extrem de important pentru a stabili diagnosticul și a recomanda un tratament personalizat.
Experiența medicilor și tehnologia modernă folosită la Dr. Leventer Centre din București sunt garanții pentru un diagnostic de certitudine și abordarea celui mai eficient tratament pentru rozacee, care poate consta atât în terapie medicamentoasă, cât și în proceduri dermato-estetice cu aparate de ultimă generație.
Tehnologia disponibilă la Dr. Leventer Centre din București oferă multiple opțiuni de tratament pentru rozacee – de la intervenția cu laser vascular PDL, la tehnologia cu lumină pulsantă IPL sau ultimele inovații în domeniu: Sylfirm X și Stellar M22.
Cum recunoști rozaceea
Rozaceea se poate manifesta diferit de la o persoană la alta, cu simptome ce apar gradual sau se manifestă incomplet. De aceea, și tratamentul pentru rozacee diferă de la o persoană la alta.
Pentru a stabili diagnosticul, medicul dermatolog de la Dr. Leventer Centre trebuie să identifice cel puțin un semn specific pentru acneea rozacee sau două simptome majore.
Semne specifice
- Roșeață persistentă
- Îngroșarea pielii (în special în zona nasului)
Semne majore
- Prezența coșurilor
- Vase de sânge vizibile
- Iritație oculară
Semne secundare
- Senzație de arsură la nivelul feței
- Edem (umflătură)
- Piele uscată
Factori agravanți ai rozaceei
Dacă ai identificat semne descrise mai sus și bănuiești că ai rozacee, este foarte important, până ajungi la Dr. Leventer Centre pentru diagnosticare și tratament, să eviți factorii agravanți. Aceștia sunt:
- expunerea la soare sau la variații mari de temperatură;
- poluarea (noxe, fum de țigară);
- consumul de alcool;
- consumul de condimente și de alimente ori băuturi fierbinți;
- efortul fizic intens;
- unguentele cu cortizon;
- produsele cosmetice neadecvate, de proastă calitate ori folosite în exces;
- emoțiile puternice.
Preia controlul stării tale de bine și tratează-ți problemele cu tenul la Dr. Leventer Centre. Dacă manifești semne de rozacee, specialiștii noștri vor stabili un diagnostic cert și vor alege pentru tine cel mai potrivit tratament. Solicită o programare.
Părerile pacienților
Mulțumesc întregii echipe de specialiști din cadrul Dr. Leventer Centre pentru grija și profesionalismul cu care m-au tratat. Am venit cu o suspiciune de cancer de piele la o aluniță. De la primul consult și până la venirea rezultatului, care din fericire a fost negativ, m-au încurajat și m-au asigurat că totul va fi bine.
În momentul în care am ajuns la Dr. Anca Stanciu pentru o a doua părere pe un diagnostic cu care nu eram împăcată, am știut că aici am găsit medicul care va lupta alături de mine să mă fac bine. Nu m-am înșelat.
Datorita intervenției dumneavoastră, problema copilului meu s-a rezolvat în totalitate. Nu mai are nimic acum. Vă mulțumesc din suflet!
Specialiștii tăi în sănătatea pielii
Dr. Dragoș Pencu
Medic specialist chirurgie plastică estetică și microchirurgie reparatorie
Fă o programareDr. Irina Nasturică
Medic specialist dermatologCertificat ASDS în microchirurgie Mohs
Fă o programareDr. Vladoiu Valentin
Medic specialist chirurgie plastică, estetică si microchirurgie reconstructivă
Fă o programareDr. Tiberiu Tebeică
Medic primar anatomopatologCertificat ICDP-UEMS în dermatopatologie
Fă o programareDr. Andreea Mite
Medic specialist chirurgChirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă
Fă o programareDr. Andrei Mușețeanu
Medic primar chirurgChirurgie plastică, reconstructivă și estetică
Fă o programareDr. Ana Grigorescu (Ungureanu)
Medic specialist dermatologCertificat ASDS în dermatoestetică
Fă o programareDr. Mihaela Leventer
Medic primar dermatologDirector program fellowship ASDS microchirurgie Mohs
Fă o programareÎngrijește pielea
marți 24 septembrie 2024
Cel mai bun tratament pentru ciuperca unghiei ți-l oferă specialistul
Când te confrunți cu micoza unghiei, este esențial să știi câteva lucruri: nu va trece de la sine, duce la complicații dacă nu...
Dermatologie clinică
luni 23 septembrie 2024
Imagini cu alunițe periculoase. Cum recunoști nevii pigmentari care necesită consult de specialitate
Cel mai probabil, ai citit despre alunițele periculoase, dar știi cum arată, la ce trebuie să fii atent pentru a le identifica pe...
Dermato-oncologie
miercuri 21 august 2024
Herpesul genital poate fi confundat! 6 boli asemănătoare cu această BTS
Ce simptome sunt asociate cu herpesul genitalBoli asemănătoare cu herpesul genitalHerpesul genital poate fi confundat! Herpesul genital este o boală cu transmitere sexuală...
Dermatopatologie
miercuri 21 august 2024
Cel mai bun tratament pentru dermatita seboreică este cel recomandat de dermatologul tău
Declanșată de factori de mediu, de stres sau pe fondul unor boli, cu simptome ușoare sau severe și posibil în asociere cu alte afecțiuni...
Dermatopatologie
luni 19 august 2024
Tratamentul semnelor post-acneice. Scapă de cicatrici cu ajutorul procedurilor moderne
Acneea, mai ales în forma ei severă, poate lăsa urme pe față, prelungind trauma emoțională și după vindecare. Este o problemă întâlnită la...
Dermatologie clinică
marți 9 iulie 2024
„Iritații” ale pielii. Cauze, tipuri, tratament și sfatul dermatologului pentru prevenirea lor
Aproape că nu există persoană care să nu se fi confruntat, măcar o dată în viață, cu o iritație pe piele. Aceasta reprezintă...
Articole Medicale
miercuri 26 iunie 2024
Bubițe de la căldură. Când apare și cum tratăm erupția provocată de miliaria
Una din neplăcerile temperaturilor ridicate de peste vară o reprezintă miliaria sau bubițele de la căldură. Erupția cutanată care se poate manifesta în...
Dermatopatologie
marți 18 iunie 2024
Dr. Leventer Centre a găzduit un curs european de microchirurgie Mohs, organizat de EADV
În perioada 8-10 iunie, Dr. Leventer Centre a găzduit un curs de microchirurgie Mohs, organizat de European Academy of Dermatology and Venereology (EADV),...
Stiri