Lider în dermato-chirurgie oncologică
200.000 de pacienți. 60.000 de biopsii, venite inclusiv prin intermediul celor 400 de medici parteneri activi. 12.000 de diagnostice oncologice.
200.000 de pacienți. 60.000 de biopsii, venite inclusiv prin intermediul celor 400 de medici parteneri activi. 12.000 de diagnostice oncologice.
Tumor board format din specialiști în dermatologie, anatomo-patologie, oncologie, chirurgie oncologică și plastică.
Plan de tratament complet. Intervenții chirurgicale în cancerul cutanat și terapii complementare.
Primul laborator dedicat patologiilor pielii, dotat cu tehnologie de ultimă oră.
Timp de răspuns scurt în cazul în care este necesară biopsia.
Singurul centru din Europa Centrală și de Est acreditat în microchirurgia Mohs și în trainingul medicilor în tehnica Mohs.
Scabia este o afecțiune dermatologică contagioasă, provocată de infectarea cu acarianul parazit Sarcoptes Scabiei și se manifestă prin mâncărime severă, în zona în care a pătruns acarianul în piele. Acest parazit se inserează în stratul superior al pielii și depune ouă.
Scabia cu crustă este o formă severă de scabie care poate apărea la unele persoane care sunt imunocompromise (au un sistem imunitar slab), la vârstnici sau la persoanele care suferă de o debilitate. Scabia cu crustă se caracterizează prin vezicule și cruste groase care apar pe piele și care conțin mulți acarieni. Este posibil ca acești pacienți să nu prezinte semnele și simptomele obișnuite ale scabiei, cum ar fi erupția cutanată sau mâncărimea, dar sunt infestați cu un număr mare de acarieni și sunt foarte contagioși.
Din fericire, pentru scabie, tratamentul poate fi unul rapid, dacă este diagnosticată corect de medicul dermatolog. Acesta va prescrie un tratament medicamentos și creme topice pentru a neutraliza focarul de acarieni din piele, însă, mâncărimea poate să persiste și câteva săptămâni după finalizarea tratamentului.
Cele mai frecvente simptome ale scabiei sunt mâncărimea și erupția cutanată. Mâncărimea severă, în special noaptea, este cel mai precoce și cel mai frecvent simptom. O erupție cutanată asemănătoare coșurilor este, de asemenea, frecventă. Cele două simptome pot afecta mare parte a corpului sau pot fi limitate la zone precum:
•între degete
•încheietura mâinii
•cot
•axilă
•zona genitală
•sâni
•talie
•fese
•omoplați.
La sugari și copiii foarte mici, capul, fața, gâtul, palmele și tălpile pot fi zone unde se manifestă mâncărimea și erupția.
Leziunile provocate de scabie sunt vizibile și pot apărea ca linii minuscule, ridicate și strâmbe, alb-cenușiu sau colorate pe piele.
Atunci când o persoană este infestată cu scabie sau râie pentru prima dată, simptomele apar în medie de 2-6 săptămâni după ce i-a fost transmisă boala. Însă, chiar dacă nu prezintă simptome și nu știe că are scabie, devine purtător, fiind contagioasă în toată această perioadă. Dacă cineva contractează scabie pentru a doua oară, simptomele pot apărea la 1- 4 zile după expunere.
O persoană infectată poate transmite scabia, chiar dacă nu prezintă simptome, până când este tratată cu succes și acarienii și ouăle sunt distruse. Persoanele cu scabie cu crustă pot să nu prezinte semnele și simptomele obișnuite.
Scabia poate fi transmisă cu ușurință de către o persoană infectată membrilor gospodăriei și partenerilor sexuali. Scabia se transmite de obicei prin contact direct, prelungit, piele pe piele cu o persoană care are scabie. A dormi sau a face sex cu orice persoană infectată cu scabie prezintă un risc mare de transmitere. Cu cât o persoană are o expunere piele pe piele mai lungă, cu atât este mai mare probabilitatea ca transmiterea să se producă. Strângerea mâinii cuiva sau o îmbrățișare sunt considerate gesturi cu risc scăzut de transmitere. Însă, dacă ținerea de mână durează mai mult de 5-10 minute, gestul devine unul riscant.
Ocazional, scabia se poate răspândi indirect, prin folosirea în comun cu o persoană purtătoare a articolelor precum îmbrăcăminte, prosoape sau lenjerie de pat.
Scabia este diagnosticată în cadrul unui examen clinic dermatologic, pe baza aspectului și distribuției erupției cutanate. Atunci când este posibil, diagnosticul de scabie trebuie confirmat prin identificarea acarianului și a depozitelor de ouă, prin prelevarea unei mostre de piele și analizarea acesteia la microscop.
Tratamentul pentru scabie presupune prescrierea de către medicul curant a unei rețete de medicamente topice sau unguente care ucid acarienii și depozitele de ouă. Unguentele trebuie aplicate pe tot corpul și lăsate să acționeze între 8 și 14 ore.
Tratamentul medicamentos pentru pentru scabie include adesea:
Aceasta este o cremă pentru piele, cu substanțe chimice care ucid acarienii care provoacă scabie și ouăle acestora. În general, este considerată un tratament sigur pentru adulți, femeile însărcinate sau care alăptează și copiii cu vârsta de peste 2 luni.
Aceasta este o cremă pentru piele, cu substanțe chimice care ucid acarienii care provoacă scabie și ouăle acestora. În general, este considerată un tratament sigur pentru adulți, femeile însărcinate sau care alăptează și copiii cu vârsta de peste 2 luni.
Ivermectina poate fi luată ca pastilă pentru a trata scabia atunci când loțiunile prescrise nu funcționează. Tratamentul pentru scabie este adesea prescris persoanelor cu scabie cu crustă sau cu sistem imunitar scăzut. Ivermectina nu este recomandată femeilor însărcinate sau care alăptează.
Deși aceste medicamente ucid acarienii rapid, mâncărimea poate să nu se oprească timp de multe săptămâni.
Dacă observați o erupție cutanată atipică, însoțită de mâncărime severă, recomandăm o programare de dermatologie la Centrul Dr. Leventer. În cazul unui diagnostic de scabie, veți primi imediat tratamentul optim.
Medic specialist chirurgie plastică estetică și microchirurgie reparatorie
Fă o programareMedic specialist dermatologCertificat ASDS în microchirurgie Mohs
Fă o programareMedic specialist chirurgie plastică, estetică si microchirurgie reconstructivă
Fă o programareMedic primar anatomopatologCertificat ICDP-UEMS în dermatopatologie
Fă o programareMedic specialist chirurgChirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă
Fă o programareMedic primar chirurgChirurgie plastică, reconstructivă și estetică
Fă o programareMedic specialist dermatologCertificat ASDS în dermatoestetică
Fă o programareMedic primar dermatologDirector program fellowship ASDS microchirurgie Mohs
Fă o programare