Ca răspuns la pandemia COVID 19, Dr. Leventer Centre lansează o serie de recomandări pentru pacienții cu afecțiuni dermatologice cronice și acute. Bazate pe ghidurile eliberate de Organizația Mondială a Sănătății și Societatea Americană de Dermatologie, Dr. Mihaela Leventer recomandă:
1. Dacă afecțiunea este cronică și aveți deja un tratament prescris la vizitele anterioare, puteți să ne scrieți pe e-mail ca să vă sfătuim ce să faceți în continuare. Medicul curant vă poate suna pentru o discuție orientativă la nevoie.
2. Dacă aveți o afecțiune cutanată și doriți să deveniți pacientul clinicii vă rugăm să ne scrieți la contact@drleventercentre.com sau pe Facebook. Unele boli de piele, ca de exemplu acneea, dermatita seboreică, alopecia, deși supărătoare, suferă amânare până la depășirea perioadei de risc de contagiune. Încercam să vă ajutăm fără să vă expunem la riscuri inutile.
3. Dacă afecțiunea dumneavoastră nu evoluează favorabil, se agravează sau treceți printr-un episod acut, scrieți-ne un mesaj astfel încât împreună să găsim cea mai bună soluție pentru situația dumneavoastră. Centrul Dr. Leventer este temporar închis, însă primim mesajele dumneavoastră la contact@drleventercentre.com și prin mesageria Facebook urmărind link-ul https://www.facebook.com/DrLeventerCentre/ și vă vom răspunde în cel mai scurt timp. Suntem în proces de căutare a celei mai bune metode de a vă fi aproape în continuare. Vom reveni imediat ce vom avea toate detaliile despre cum putem continua să vă oferim un act medical la standardul de până acum.
4. Dacă asupra dumneavoastră planează suspiciunea unei tumori de piele vă rugăm să ne scrieți acest lucru pe e-mail sau Facebook și promitem să revenim cu indicații de la medicii noștri cât mai repede cu putință. Astfel veți putea lua cele mai eficiente și rapide măsuri.
5. Pregătiți o listă cu alte afecțiuni de care suferiți și medicamentele pe care le luați în mod curent atunci când formulați prin email sau mesageria de Facebook o întrebare punctuală referitoare la afecțiunea dermatologică de care suferiți.
6. Unele afecțiuni cutanate sunt tratate cu medicamente imunosupresoare precum corticosteroizii, methotrexate, ciclosporină, medicație biologică și altele. Printre afecțiunile care pot avea în schema terapeutică aceste medicamente se numără psoriazisul, bolile buloase precum pemfigusul și multe altele. În cazul în care aveți această terapie este bine să consultați medicul specialist pentru a lua o decizie privind continuarea sau reducerea dozei sau chiar întreruperea terapiei. Întreruperea vă poate favoriza reapariția simptomatologiei sau chiar agravare bolii. Împreună vom căuta soluții de înlocuire acolo unde este posibil. În cazul în care deveniți pozitiv de Covid-19 va trebui să anunțați medicul infecționist și să întrerupeți medicația imunosupresoare.
7. În situația în care suferiți de dermatită atopică trebuie să știți că spălatul des pe maini și dezinfectanții folosiți pentru curățarea suprafețelor vă pot agrava simptomele. Vă recomandăm să folosiți săpun blând destinat pielii atopice (se găsește în farmacii) și după cele 20 de secunde de spumare vă clătiți cu apă călduță și aplicați o cremă emolientă neparfumată. În acest scop este bine să aveți la dumneavoastră un astfel de produs pentru că în această perioadă trebuie să ne spălăm des. În cazul în care curățați suprafețele cu soluții dezinfectante, vă recomandăm să folosiți mănuși de menaj pentru protecție.
8. Vă încurajăm să respectați recomandările autorităților și să vă informați din surse sigure. Noi, medicii, ne dorim să vă ajutăm atunci când aveți nevoie de noi. Pentru asta avem nevoie de calm, respect și mai ales onestitate în această perioadă grea. Ajutați-ne să rămânem sănătoși ca să fim în slujba dumneavoastră.