Indiferent de afecțiunea pielii, suntem alături de tine de la primul consult de dermatologie, la diagnosticare și până la tratament

Dr. Leventer Centre este o clinică dermatologică în care o echipă de medici specializați în sănătatea și afecțiunile pielii abordează cazurile pe care le tratează dintr-o perspectivă multidisciplinară. Fiecare consult de dermatologie în care pacientul ne semnalează  o problemă a pielii, este primul pas către rezolvarea problemei. Fie este vorba de o problemă minoră sau de una complexă, pacientul va primi cele mai competente sfaturi și îngrijiri medicale. . 

Sub umbrela dermatologiei, tratăm, la Dr. Leventer Centre, București, peste 3000 de afecțiuni sau probleme ale pielii, multe dintre ele având aceleași simptome și tipuri de manifestare. Afecțiunile dermatologice sunt acele probleme medicale care afectează pielea, într-o formă sau alta. Ele pot fi diagnosticate în cadrul unui consult de dermatologie ca acnee, rozacee, psoriazis, vitiligo, dermatită atopică sau seboreică, eczemă, zona zoster, micoză, prurit cutanat, herpes, cancer de piele, în funcție de modul lor de manifestare. Desigur, există mult mai multe afecțiuni decât cele expuse mai sus.  

Medicii specialiști din cadrul Dr. Leventer Centre, București se ocupă cu diagnosticarea și tratarea întregii palete de afecțiuni cutanate ale adulților și copiilor. 

Dermatoscopie - prevenție pentru piele

Dermatoscopia este o investigație medicală neinvazivă care este folosită pentru a examina mai îndeaproape structurile pielii, alunițele suspecte și eventualele leziuni. Această metodă de studiere a pielii este folosită pentru identificarea și clasificarea modificărilor cutanate. 

Procedura de dermatoscopie este o metodă care nu prezintă riscuri și care se dovedește eficientă în diagnosticarea și prevenirea diferitelor forme de cancer de piele. 

În urma unui consult de dermatologie, un specialist recomandă această procedură în următoarele situații: 

  • Alunițele de pe corpul unui pacient au dimensiuni mari sau sunt numeroase 
  • Alunițele și-au schimbat forma sau dimensiunile 
  • Apar noi alunițe după vârsta de 30 de ani 
  • Istoric familial de cancer de piele 
  • O piele deschisă la culoare 
  • Arsuri solare repetate, în special înainte de 18 ani 
  • Folosirea frecventă a metodelor de bronzare artificială. 

În general, dermatoscopia este folosită pentru diagnosticarea diferitelor forme de cancer, dar și a altor boli care afectează pielea. Printre afecțiunile care pot fi identificate astfel se numără: 

  • Leziuni cutanate benigne 
  • Infecții și alte afecțiuni ale pielii 
consult-dermatologie-dermatoscopie

Unul dintre aparatele pe care un specialist le poate folosi în cadrul unui consult de dermatologie pentru a analiza alunițele suspecte este Fotofinder. Acest aparat realizează o hartă digitală a alunițelor de pe corpul unei persoane. O astfel de hartă poate fi folosită pentru studierea alunițelor suspecte, dar și pentru a surprinde evoluția acestora între două controale dermatoscopice. 

Dacă, în urma dermatoscopiei, medicul dermatolog decide că este necesară scoaterea unei alunițe sau mai multora, intervenția se realizează prin excizie. Chirurgia alunițelor este o metodă sigură de îndepărtare a alunițelor suspecte. Procedura presupune anestezie locală în zona de excizie și scoaterea aluniței cu o margine de siguranță de 1-2 mm. Proba este trimisă la laboratorul de histopatologie pentru a stabili caracterul malign sau benign. 

În funcție de anumite criterii ale aluniței, medicul dermatolog mai poate îndepărta alunița prin metoda de excizie shave sau chirurgicală. 

De ce să alegi un consult dermatologic la Dr. Leventer Centre?

În cadrul Dr. Leventer Centre, considerăm că pacientul este cel mai important și centrul preocupării noastre. Tratăm cu aceeași seriozitate acneea unui adolescent, dermatita de scutec a unui bebeluș sau o problemă mai gravă, precum cancerul de piele, de la primul consult de dermatologie 

 

Dr. Leventer Centre, București, este un centru medical de excelență în problemele pielii. Medicii noștri sunt la curent cu cele mai noi tehnici și protocoale internaționale de tratament și sunt acreditați de cele mai importante instituții din domeniu  

 

Fiecare medic dermatolog din echipă a ales o nișă profesională în care să exceleze, iar în acest moment, echipa funcționează ca un tot unitar, acoperind întreaga patologie dermatologică. 

Primul laborator din țară dedicat exclusiv pielii

Dr. Leventer Centre găzduiește singurul laborator de histopatologie dedicat exclusiv bolilor de piele. Acest laborator realizează examinarea la microscop a biopsiilor cutanate și stabilirea diagnosticului de precizie, precum și riscurile asociate unei tumori. Laboratorul funcționează sub coordonarea Dr. Tiberiu Tebeică, medic primar anatomo-patolog. 

  

Biopsiile joacă un rol important în diagnosticarea diferitelor afecțiuni cutanate și a diferitelor forme de cancer care afectează pielea. În cadrul intervenției de microchirurgie Mohs se realizează examenul histo-patologic în timp real, ceea ce permite medicului dermato-oncolog să îndepărteze toate celulele canceroase din piele. 

Echipa de dermatologie coordonată de Dr. Mihaela Leventer

Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatologie, din anul 2007 doctor în medicină, este fondatoarea Societății Române de Medicină Estetică și Dermatologie Cosmetică și Chirurgicală și membră a unor instituții internaționale din domeniul dermatologiei:  Consiliul Societății Internaționale de Chirurgie Dermatologică, Fundația Internațională Fatebenefratelli a Școlii Italiene de Medicină estetică și Academia Americană de Dermatologie. 

  

Anual realizează peste 3.000 de consultații de dermatologie și peste 2.000 de intervenții dermatochirurgicale. De asemenea, Dr. Leventer este primul medic român acreditat de către Academia Americană de Dermatologie să realizeze intervenții de microchirurgie Mohs, având la activ peste 1100 de astfel de intervenții. 

  

Dr. Leventer Centre reunește medici specializați în dermatologie clinică, dermatologie oncologică, dermatopatolgie și dermatologie estetică. Această echipă diversă de specialiști răspunde tuturor nevoilor care țin de dermatologie și abordează fiecare caz dintr-o perspectivă multidisciplinară pentru a asigura pacienților rezultatele așteptate. 

 

Specialiștii tăi în sănătatea pielii

consult-dermatologie-Dr. Leventer-Centre, afectiune analizata la nivelul spatelui

Consultul dermatologic se desfășoară în 4 pași

1. Anamneza – discuția dintre pacient și medic, în care cel din urmă se familiarizează cu stilul de viață, cu istoricul medical și cu simptomatologia cu care se confruntă pacientul în momentul de față. 

2. Examen clinic – examinarea leziunilor sau semnelor pe care pacientul le are pe piele fie cu ochiul liber, fie cu ajutorul aparaturii medicale, precum FotoFinder, dermatoscopul de ultimă generație care ajută medicul să vadă de 10 ori mai bine leziunile de pe corpul tău. 

3. Investigații suplimentare – atunci când este cazul, medicul cere teste precum analize de laborator sau de microscop (biopsie). 

4. Pune diagnosticul și stabilește planul de tratament.

Dermatologie pentru adulți

Înaintarea în vârstă și expunerea la o gamă largă de factori de risc conduc la situația în care pielea adulților poate fi afectată de o serie de boli, iar în aceste cazuri sunt necesare un consult de dermatologie și tratamente recomandate de către un specialist în dermatologie. 

 

Afecțiunile pielii sunt foarte variate, unele dintre cele mai întâlnite fiind:

  • Tumori benigne. În cazul acestor tumori care apar la nivelul sau în structura pielii, specialiștii în dermatologie pot recomanda intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea acestora.
  • Melanom malign. Acest tip de cancer de piele apare ca urmare a expunerii excesive la soare, la persoane care prezintă sau nu și alți factori de risc(numeroase alunițe, alunițe de dimensiuni mari, rude cu melanom) și din această cauză sunt recomandate consultațiile regulate de dermatologie, astfel încât eventualele tumori să fie identificate timpuriu.
  • Carcinoame cutanate. Cele mai frecvente forme sunt reprezentate de către epiteliomul bazocelular, care este distructiv local și formează metastaze doar în cazuri izolate și epiteliomul spinocelular, care poate avea o evoluție mai agresivă.
  • Tulburări pigmentare. Pentru tratamentul acestor probleme un specialist poate recomanda laserele sau peelingul chimic. Rolul acestor proceduri e de a decolora petele care apar pe piele.
  • Lipoame și chisturi sebacee. Pentru tratarea acestor probleme de dermatologie se apelează la intervenții chirurgicale specializate, care lasă urme minime.
  • Pilozitatea excesivă. La baza acestei probleme se află hormonii, anumite afecțiuni, unii factori genetici și unele medicamente, iar pentru tratarea acesteia este nevoie de o abordare personalizată pentru fiecare pacient în parte.
  • Transpirația excesivă. Pentru a trata această afecțiune se recurge la aspirarea glandelor sudoripare localizate în zona axilelor. Rezultatele acestei proceduri sunt permanente, iar pacienții nu trebuie să mai revină într-un cabinet de dermatologie pentru problemele cauzate de transpirația compensatorie în alte zone ale corpului. Se pot realiza și injectări de toxină botulinică la nivelul zonelor afectate (palme, tălpi, axile).
  • Vase dilatate. Persoanele care suferă de această problemă prezintă vase mici de sânge dilatate care pot fi văzute la nivelul pielii. Pentru a trata această problemă este recomandată folosirea laserului sau a injecțiilor cu substanță de scleroză.
  • Bolile mucoaselor. Mucoasa orală și genitală pot prezenta o serie de probleme (ulcerații, pete, uscare, etc) care trebuie fie analizate într-un consult de specialitate din cadrul clinicii de dermatologie. 
consult-dermatologie-adulti

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744

Dermatologie pentru copii

Pielea copiilor și adolescenților se dovedește a fi sensibilă și din această cauză există riscul ca aceștia să sufere de o serie de probleme pentru care au nevoie de sfaturile unui specialist în dermatologie. Printre cele mai comune probleme pentru care copiii au nevoie de îngrijiri medicale se numără:

  • Dermatita atopică. Aceasta este una dintre cele mai frecvente afecțiuni din perioada copilăriei și duce la o inflamare cronică a pielii. Această alergie cutanată apare spontan și ia forma unor pete de diferite mărimi, iar pentru tratarea acesteia este indicată identificarea cauzei și eliminarea acesteia din mediul persoanei afectate.
  • Acnee juvenilă. Producția excesivă de sebum sau afecțiunile hormonale pot duce la apariția acneei, iar cazurile extreme pot determina formarea de cicatrici cu afectarea imaginii de sine a copilului/adolescentului afectat.
consult-dermatologie-copii

Tratăm afecțiuni dermatovenerologice

Bolile cu transmitere sexuală pot reprezenta un impediment în viața de cuplu, iar în unele cazuri duc la dificultăți în timpul actului sexual sau probleme legate de fertilitate. Există o gamă largă de infecții pentru care unul sau ambii parteneri trebuie să treacă printr-un consult de dermatovenerologie, iar cele mai comune astfel de afecțiuni sunt:

 

  • Candidoza. Această afecțiune afectează mai mult femeile și este cauzată de o ciupercă aflată în zona mucoaselor genitale. Este recomandată tratarea în cuplu a candidozei, chiar dacă unul dintre parteneri nu prezintă simptome. Sunt însă raportate în clinici de dermatologie din ce în ce mai multe cazuri de candidoză la bărbați.
  • Herpes simplex genital. Această boală cronică afectează femeile și bărbații deopotrivă și poate duce la o serie de episoade repetitive de erupții. Tratamentele actuale pot să țină sub control erupțiile, dar nu pot elimina complet afecțiunea.
  • Trichomoniaza. Afecțiunea aceasta afectează femeile, dar poate fi transmisă de către bărbații care nu prezintă simptome, dar sunt purtători. Cauza acestei boli este reprezentată de către un parazit și din această cauză este recomandată tratarea ambilor parteneri.
  • Gonoreea. Bărbații sunt cei care prezintă simptome acute în cazul acestei afecțiuni, în timp ce femeile, deși sunt purtătoare, nu prezintă simptome. Pentru a limita simptomele și răspândirea acestei afecțiuni este recomandată tratarea ambilor parteneri.
top 10 semne care cer un consult dermatologic | Dr. Leventer Centre

Simptome ale pielii care necesită un consult dermatologic

Afecțiunile pentru care un pacient ar putea avea nevoie de ajutorul unui expert în dermatologie pot fi foarte variate, cu simptome diferite. Chiar dacă unele afecțiuni reprezintă rezultatul unor factori genetici sau al expunerii la anumite substanțe sau factori de mediu, există unele simptome pentru care un consult de dermatologie este absolut necesar: 

  • Leziuni sau alunițe noi pe corp
  • Modificări ale formei sau culorii unei alunițe
  • Leziuni ulcerate, care nu se vindecă
  • Pete
  • Structuri neobișnuite pe piele sau în structura acesteia
  • Piele uscată
  • Decolorarea pielii
  • Inflamații persistente
  • Senzația de mâncărime
  • Prurit sever
  • Piele întărită
  • Paloare
  • Căderea părului
  • Apariția chisturilor și a abceselor
  • Acnee
  • Mătreață
simptome-consult-de-dermatologie

Când trebuie să faci un consult dermatologic?

Un consult de dermatologie este recomandat, în mod preventiv, anual. Pielea este cel mai important și cel mai mare scut de protecție a corpului.  Netratată, orice leziune se poate agrava și poate avea repercusiuni asupra organismului și stării de sănătate.  

Multe afecțiuni dermatologice nu dor, nu sunt vizibile sau au simptome care nu îngrijorează în primă fază. Însă, o afecțiune de piele, netratată, poate degenera într-o problemă gravă de sănătate 

  

În cazul în care apare un semn suspect pe piele, sau constați modificări (care nu reprezintă semne de îmbătrânire), îți apar mai multe alunițe dintr-odată sau cele existente suferă schimbări, recomandăm să programezi cât mai repede un consult de dermatologie. 

Consultația dermatologică la Dr. Leventer Centre

Programarea unei consultații de dermatologie la Dr. Leventer Centre, București se poate face prin telefon, e-mail sau prin intermediul acestui formular. În cazul unei prime vizite, pentru o cât mai bună pregătire a consultului de dermatologie, este indicat ca pacientul să explice la telefon sau prin intermediul unui e-mail problemele legate de dermatologie sau de îmbunătățirea aspectului pentru care dorește să se programeze. 

 

Pentru persoanele stabilite în alt or sau în afara țării, sau în cazul persoanelor care au mai fost la un consult de dermatologie și își dorescsă nu se expună riscului de infectare cu noul coronavirus există și opțiunea teledermatologiei. Acest serviciu permite oferirea consultațiilor la distanță, la aceleași standarde medicale. 

Cât costă un consult dermatologic la Dr. Leventer Centre?

Dr. Leventer Centre, București practică prețuri standard, care sunt afișate pe site. Cu toate acestea, e necesar menționăm în fiecare caz, costurile asociate consultațiilor, diagnosticului și tratamentului fiecărui pacient variază în funcție de o serie de factori. Printre acești factori se numără: experiența medicilor, situația medicală a fiecărui pacient, intervențiile și procedurile care îi sunt recomandate.  

 
Grija pentru sănătatea pielii este esențială. Adesea, un consult de dermatologie făcut la vreme, poate salva vieți. Nu amâna, programează-te!  

Programare Online

    Medic*

    Email*

    Nume*

    Telefon

    Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

    Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

    Programare online