Lider în dermato-chirurgie oncologică
200.000 de pacienți. 60.000 de biopsii, venite inclusiv prin intermediul celor 400 de medici parteneri activi. 12.000 de diagnostice oncologice.
200.000 de pacienți. 60.000 de biopsii, venite inclusiv prin intermediul celor 400 de medici parteneri activi. 12.000 de diagnostice oncologice.
Tumor board format din specialiști în dermatologie, anatomo-patologie, oncologie, chirurgie oncologică și plastică.
Plan de tratament complet. Intervenții chirurgicale în cancerul cutanat și terapii complementare.
Primul laborator dedicat patologiilor pielii, dotat cu tehnologie de ultimă oră.
Timp de răspuns scurt în cazul în care este necesară biopsia.
Singurul centru din Europa Centrală și de Est acreditat în microchirurgia Mohs și în trainingul medicilor în tehnica Mohs.
În practica medicală sunt 3000 de diagnostice ale pielii care au toate aceleași 5 semne clinice. Cum interpretăm aceste cifre din perspectiva unui diagnostic de certitudine? Cu alte cuvinte, când e nevoie să intervină în procesul de diagnostic o biopsie cutanată? Îți vom prezenta, în cele ce urmează, câteva aspecte cheie legate de biopsia de piele, dar și despre tratamentul afecțiunilor pielii în care noi, Dr. Leventer Centre avem o vastă expertiză.
Fiecare afecțiune medicală a pielii, fie că vorbim despre psoriazis, fie că vorbim despre alte boli autoimune și nu numai, are o „semnătură” proprie, pe care un medic dermatopatolog, cu ajutorul biopsiei de piele, o poate descifra pentru a oferi un diagnostic de certitudine.
Analiza microscopică a pielii este procedura prin care medicul dermatopatolog examinează la microscop un fragment de țesut obținut de către medicul clinician, dermatolog sau chirurg, printr-o manevră minim invazivă. Această metodă poartă numele de biopsie cutanată sau biopsie de piele, care la Dr. Leventer Centre, se realizează în singurul laborator din țară dedicat exclusiv pielii.
Analizând fragmentul de țesut la microscop, medicul dermatopatolog descoperă particularitățile afecțiunilor dermatologice – semne ce nu sunt vizibile cu ochiul liber, dar care, odată descoperite, transformă nesiguranța în certitudine, fapt pentru care rolul biopsiei cutanate este atât de important.
Analiza microscopică a pielii este standardul de aur pentru diagnosticul de certitudine al bolilor de piele (psoriazis, boli autoimune, alopecie, chist, cancere de piele, eczeme sau lichen plan). În cadrul clinicii Dr. Leventer Centre din București, echipa pluridisciplinară, formată din medicul dermatolog și medicul histopatolog, colaborează în cadrul celor două etape ale biopsiei cutanate.
În prima etapă, etapa clinică a biopsiei cutanate, în care este obținută proba de piele, medicul histopatolog constată împreună cu medicul dermatolog care sunt zonele reprezentative pentru a face o biopsie de piele.
Cea de-a doua etapă constă în analiza în laborator a probei de piele. La Dr. Leventer Centre nu are loc nicio întrerupere în procesul analizei microscopice a pielii.
Din momentul inițierii biopsiei de piele, proba, recoltată astăzi, este, peste noapte, procesată chimic în laborator, urmând ca, a doua zi, medicul histopatolog să primească preparatele ce vor fi analizate microscopic. Dacă biopsia de piele se realizează integral la Dr. Leventer Centre, putem spune că pacientul va fi sunat de către medicul dermatolog în 24 ore de la recoltarea probei de piele.
În cazul în care proba pentru biopsia cutanată este recoltată în cabinetul unui medic dermatolog colaborator, pot apărea mici întârzieri logistice ce presupun, de exemplu, timpul de transport. În plus, pot apărea cazuri rare, în care sunt recoltate fragmente mari de țesut care necesită o fixare mai îndelungată. În aceste cazuri, putem vorbi de o creștere a timpului de așteptare a rezultatului biopsiei de piele până la 48 de ore.
După finalizarea etapei analizei de laborator, urmează interpretarea rezultatelor, când pot avea loc ședințe interclinice în care echipa medicală discută și analizează din punct de vedere microscopic și macroscopic ce se întâmplă cu afecțiunea respectivă și se trag concluziile ulterioare asupra diagnosticului, evoluției ulterioare, a factorilor de prognostic și a planului de tratament.
Această investigație minim invazivă are rolul de a stabili cu certitudine diagnosticul și a ajuta echipa medicală să decidă asupra celei mai potrivite metode de tratament sau intervenție. La Dr. Leventer Centre, București, experții în sănătatea pielii au la dispoziție echipamente performante și tehnologii medicale pentru a asigura fiecărui pacient îngrijirea optimă.
Pentru că timpul este un factor extrem de important, e bine să nu amâni, dacă medicul ți-a recomandat o biopsie de piele. Programează-te acum la Dr. Leventer Centre.
Medic specialist chirurgie plastică estetică și microchirurgie reparatorie
Fă o programareMedic specialist dermatologCertificat ASDS în microchirurgie Mohs
Fă o programareMedic specialist chirurgie plastică, estetică si microchirurgie reconstructivă
Fă o programareMedic primar anatomopatologCertificat ICDP-UEMS în dermatopatologie
Fă o programareMedic specialist chirurgChirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă
Fă o programareMedic primar chirurgChirurgie plastică, reconstructivă și estetică
Fă o programareMedic specialist dermatologCertificat ASDS în dermatoestetică
Fă o programareMedic primar dermatologDirector program fellowship ASDS microchirurgie Mohs
Fă o programare