
Abdominoplastie
Ce este abdominoplastia?
Abdominoplastia este interventia chirurgicala care elimina excesul de piele si de grasime din etajul inferior abdominal, cu sau fara repozitionarea ombilicului. Este o operatie de anvergura, care se realizeaza printr-o incizie care se intinde intre cele doua spine ce marginesc zona suprapubiana.
Daca este nevoie ca ombilicul sa fie repozitionat, se adauga si o taietura circulara in jurul lui, ca o butoniera. Toate aceste incizii sunt apoi cusute intradermic astfel incat sa fie cat mai bine camuflate.
In timpul interventiei, pielea si tesutul adipos in exces sunt ridicate de pe peretele abdominal si apoi scurtate astfel incat sa acopere neted abdomenul. Daca peretele muscular este slabit, se face intarirea acestuia prin plicaturarea lor.
In timpul interventiei, se pot indeparta eventualele cicatrici dupa cezariana, precum si vergeturile care brazdeaza peretele abdominal inferior. Pentru cateva zile este necesar postoperator drenajul aspirativ, care favorizeaza vindecarea rapida prin scaderea inflamatiei si a acumularilor de sange si lichide.
Ce presupune intervenția de abdominoplastie?
Durata interventiei este intre 2-4 ore. Spitalizarea dureaza intre 1-2 zile, in functie de evolutie. Postoperator se recomanda purtarea unui corset cateva saptamani si ingrijirea speciala a cicatricii pana la disparitia ei.
Trebuie sa va asteptati la o durerea moderata locala, timp de 1-2 saptamani, la edem si la lipsa sensibilitatii cutanate o perioada de cateva luni.
Pansamentele se schimba la 2-5 zile iar firele se indeparteaza la 7-12 zile.
Intoarcerea la munca se face dupa 10-14 zile postoperator. Activitatile fizice sunt permise dupa 4 saptamani.
Complicatiile severe post-abdominoplastie sunt neobisuite, dar, ca orice interventie chirurgicala, si aceasta are riscuri. Infectiile si trombozele venoase profunde sunt extrem de rare, dar pot aparea intr-un procent similar cu al oricarei interventii chirurgicale.
Problemele de cicatrizare vor determina o prelungire a perioadei de recuperare si o minimalizare a rezultatului estetic postoperator. Se intampla mai frecvent la fumatori.
Scoaterea drenurilor prea repede poate duce la formarea unei colectii de lichid sub piele, ce trebuie evacuata.
Cicatricile
Cicatricea este de obicei o linie lunga, pozitionata sub linia costumului de baie si ca urmare nu este vizibila in conditii obisnuite. Totusi o cicatrice evolueaza in timp si este considerate matura dupa 9 luni de la abdominoplastia efectuată, timp in care aspectul ei se poate modifica.
Părerile pacienților
Mulțumesc întregii echipe de specialiști din cadrul Dr. Leventer Centre pentru grija și profesionalismul cu care m-au tratat. Am venit cu o suspiciune de cancer de piele la o aluniță. De la primul consult și până la venirea rezultatului, care din fericire a fost negativ, m-au încurajat și m-au asigurat că totul va fi bine.
În momentul în care am ajuns la Dr. Anca Stanciu pentru o a doua părere pe un diagnostic cu care nu eram împăcată, am știut că aici am găsit medicul care va lupta alături de mine să mă fac bine. Nu m-am înșelat.
Datorita intervenției dumneavoastră, problema copilului meu s-a rezolvat în totalitate. Nu mai are nimic acum. Vă mulțumesc din suflet!
Specialiștii tăi în sănătatea pielii
Îngrijește pielea

vineri 22 ianuarie 2021
„Astăzi sunt liniștită. Microchirurgia Mohs chiar este revoluționară, iar eu sunt fericită”
Maria Dorner are 68 de ani și este unul dintre miile de pacienți tratați de cancer de piele la Dr. Leventer Centre. Diagnosticul...
Dermato-oncologie

marți 19 ianuarie 2021
Bolile dermatologice și vaccinul anti COVID-19
A început vaccinarea anticovid în România și unii pacienți se întreabă dacă pot face vaccinul fără riscuri asupra stării de sănătate. Pacienții cu...
Stiri

vineri 15 ianuarie 2021
Cabinet dermatologie – cum îl alegi pe cel mai bun pentru tine sau pentru copilul tău?
Pielea umană este cel mai mare organ al corpului, care are marele avantaj de a fi la vedere. Ea poate fi sediul a...
Dermatologie clinică

vineri 8 ianuarie 2021
Cancer de piele – metastaze
În cazul anumitor cancere de piele, celulele provenite din tumora iniţială, se dezvolta şi se pot răspândi la alte organe, prin invadarea vaselor...
Dermato-oncologie

vineri 18 decembrie 2020
Ovidiu Bojor, de 34 de ani în luptă cu cancerul de piele
Ovidiu Bojor este una dintre cele mai importante personalități românești, munca sa aducându-i recunoașterea a trei importante academii: Academia Română, Academia de Științe...
Dermato-oncologie

joi 17 decembrie 2020
Tu ce scuze ai pentru evitarea consultației dermatologice?
În cazul cancerului de piele, diagnosticarea timpurie este elementul cheie care poate asigura vindecarea și recuperarea cât mai rapide și lipsite de complicații....
Dermato-oncologie

miercuri 25 noiembrie 2020
Tipuri de cancer de piele – cum le recunoști și cum se tratează
Sunt mai multe tipuri de cancer de piele, însă, cel mai periculos este melanomul. La nivel mondial, sunt diagnosticate anual peste 132.000 de...
Dermato-oncologie

vineri 30 octombrie 2020
Cât trăiești cu cancer de piele?
“O să trăiesc dacă am un cancer de piele?” este cea mai frecventă întrebare pusă de pacienții aflați în această situație, care nu...
Dermato-oncologie