Despre epilarea IPL

Dincolo de mijloacele cosmetice binecunoscute, ca raderea, epilarea cu ceara sau benzi de unica folosinta, crema de epilare sau aparate care smulg firele nedorite, tehnologiile moderne propun metode alternative, sigure si cu efecte pe termen lung pentru indepartarea parului nedorit. Echipamentele medicale cu lumina intens pulsata IPL si laserele pentru epilare sunt operate de un medic specialist si au capacitati diferite de lucru si programe preinstalate care pot tine cont de culoarea parului, grosimea firului si densitatea firelor. Consultatia efectuata inainte de tratament asigura o alegere corecta a parametrilor de lucru si o eficienta maxima a tratamentului.

Efectele apar treptat
Firele de par cresc intr-un ritm de 6 saptamâni (in special in zona fetei) pâna la 6 luni (pe corp). Tratarea cu energie luminoasa distruge prin implozie radacina firului, iar dupa o serie de 6 sedinte se poate observa o reducere de pâna la 75% a densitatii firelor de par.

Fiecare sedinta produce distrugerea firelor mature care sunt pigmentate pe toata lungimea, deci nu toate firele din zona. Firele tratate se vor desprinde dupa doua saptamâni de la tratament. La urmatoarea sedinta va fi tratata alta generatie de fire de par si asa mai departe. Un tratament corect obtine o reducere a pilozitatii de pâna la 75%, ramânând in continuare firele prea fine sau care nu au suficient pigment. Nu vorbim de o epilare definitiva, ci de o reducere permanenta a pilozitatii nedorite, fiind necesare tratamente de intretinere la intervale din ce in ce mai rare. Tratamentul, epilarea IPL, nu necesita anestezie, senzatia fiind tolerabila.

Cum poti maximiza efectele?
• epilarea prin smulgere se intrerupe cu 4 saptamâni inaintea primei sedinte, cu scopul de a permite tratarea unui numar cât mai mare de fire. Se pot folosi procedee care nu implica smulgere (radere, crema epilatoare);
• expunerea la soare trebuie, de asemenea, intrerupta;
• verificati daca parul nedorit nu are o cauza hormonala. Alegeti metoda de epilare IPL pentru firele negre, groase, care contrasteaza cu pielea alba. Nu poate fi tratat parul alb, pentru ca nu are pigment care sa-l faca detectabil, nici parul blond sau roscat. Firele fine absorb mai greu energie luminoasa decât firele negre si groase. Zone ca cea de pe sâni si trunchi pot fi tratate doar in foarte multe sedinte de tratament si la intervale mai rare;
• informati-va asupra efectelor secundare;
• pielea bronzata risca sa se arda;
• dupa primele sedinte, pe zona tratata se poate manifesta foliculita;
• zona tratata se poate decolora, daca e bronzata.

Etapele procedurii de epilare IPL

Programeaza-ti o consultatie
Riscul major al interventiilor fara indicatie medicala este ineficienta: filtrele nepotrivite pot produce o accentuare a pilozitatii.

Medicul este cel care poate stabili daca pilozitatea poate fi redusa stabil, adica daca indeplineste criteriile de tratament. Medicul trebuie sa afle detalii despre tratamente anterioare, ce fel de tratamente, expunerea la soare sau la solar in ultimele doua luni inainte de tratament, ultima epilare, cicatricile vicioase, episoadele de herpes simplex labial sau genital, tratamentele cu medicamente cu efect fotosensibilizant (acestea cresc riscul de arsura), afectiunile induse de lumina, cum ar fi lupusul eritematos sau porfiria. Nu se recomanda tratamentul de epilare in perioada de sarcina din cauza tulburarilor de pigmentare ale pielii. Se semneaza un consimtamânt de tratament si se fotografiaza zona inainte de a se incepe sedintele terapeutice.

Epilarea indrumata de medic este cea mai eficienta
In Centrul Dr. Leventer beneficiati de tratament cu o tehnologie de ultima generatie, in care parametrii de lucru sunt individualizati in functie de aspectul pielii si al pilozitatii. Un spot acopera 3 cm2, fiind cel mai mare disponibil in prezent. In felul acesta tratamentul, epilarea IPL, e rapid. In plus, platiti exact numarul de spoturi aplicate si nu un pret mediu pe zona care aproximeaza suprafata cea mai mare. Aparatul numara automat spoturile si afiseaza totalul la sfârsitul fiecarui tratament.

Fiecare sedinta duce la o rarire a firelor de par din zona, vizibila la doua saptamâni dupa tratament. Urmând sedintele in ritmul recomandat de medic se poate obtine efectul optim.

Părerile pacienților

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
programează-te online

Specialiștii tăi în sănătatea pielii

Îngrijește pielea

vezi toate articolele
Programare online