Lider în dermato-chirurgie oncologică
200.000 de pacienți. 60.000 de biopsii, venite inclusiv prin intermediul celor 400 de medici parteneri activi. 12.000 de diagnostice oncologice.
200.000 de pacienți. 60.000 de biopsii, venite inclusiv prin intermediul celor 400 de medici parteneri activi. 12.000 de diagnostice oncologice.
Tumor board format din specialiști în dermatologie, anatomo-patologie, oncologie, chirurgie oncologică și plastică.
Plan de tratament complet. Intervenții chirurgicale în cancerul cutanat și terapii complementare.
Primul laborator dedicat patologiilor pielii, dotat cu tehnologie de ultimă oră.
Timp de răspuns scurt în cazul în care este necesară biopsia.
Singurul centru din Europa Centrală și de Est acreditat în microchirurgia Mohs și în trainingul medicilor în tehnica Mohs.
Marirea sânilor cu proteze mamare se numeste medical mamoplastie de augmentare si este interventia prin care puteti obtine o marire a sanilor prin introducerea unui implant. Aceasta interventie nu corecteaza asimetria areolelor mamare, nu determina o apropiere marcata a sanilor si nu reuseste sa ridice un san cazut, situatii care necesita altfel de proceduri chirurgicale.
Marirea sânilor cu proteze mamare poate corecta asimetriile marcate intre cei doi sani, poate imbunatati dimensiunea bustului la femeile cu sani mici sau se poate folosi ca metoda de reconstructie dupa interventiile oncologice pentru cancer mamar.
Despre implanturi:
Exista doua tipuri de implanturi care difera prin continutul lor, invelisul fiind realizat din acelasi material: este vorba de implanturile umplute cu ser fiziologic sau cele preumplute cu gel siliconic coeziv. Fiecare dintre ele au avantaje si dezavantaje ce trebuie bine cunoscute si evaluate.
Implanturile se mai deosebesc prin forma, fiind rotunde sau anatomice (ca o para). Implanturile rotunde nu prezinta risc de rotatie dupa introducere. Sunt cele mai folosite si isi pastreaza forma indiferent de pozitia corpului.
Cele de forma anatomica ofera un aspect mai natural bustului, dar daca se rotesc determina o deformare a sanului.
Suprafata implantului poate fi texturata sau neteda, fiecare chirurg preferand protezele cu care a avut cele mai bune experiente.
Volumul implanturilor difera si el in functie de necesitatile pacientei si de dorinta acesteia.
In prezent, se lucreaza cu o serie de masuratori ce permit o alegere care sa ofere un aspect cat mai aproape de natural. In general, baza de sprijin a implantului este dictata de dimensiunea cutiei toracice, proteza putand fi mai mare sau mai mica.
Implanturile mamare pot fi asezate sub glanda mamara sau sub muschiul pectoral.
Pozitionarea protezei sub muschiul pectoral este tehnica cea mai folosita, deoarece prezinta un risc mai mic de complicatie numita “contractura capsulara”, nu interfereaza cu mamografia, oferind un rezultat cosmetic mai bun.
Pozitionarea implantului deasupra muschiului pectoral sau subglandular este mai putin dureroasa si necesita o perioada de recuperare mai scurta, dar prezinta un risc crescut de contractura capsulara si rezultate cosmetice mai putin bune, deoarece protezele pot cobori mai usor.
Incizia sau abordul prin care se introduce implantul
Centrul Dr. Leventer utilizeaza abordul periareolar si inframamar.
Incizia inframamara se face in santul de sub san, astfel incat este bine mascata, ofera cea mai buna vizibilitate chirurgului in timpul operatiei, si de aceea este tehnica cea mai des folosita.
Cand incizia se face in jurul areolei mamare, cicatricea este bine camuflata de culoarea zonei, dar orice imperfectiune in evolutia cicatricii devine vizibila. In plus, exista un risc crescut de desensibilizare a areolei mamare.
Operatia se desfasoara sub anestezie generala sau locala potentata intravenos si dureaza 1-3 ore.
Dupa interventie urmeaza o perioada de supraveghere de o noapte.
Preoperator si postoperator
Sunt interzise aspirina sau alte anti-inflamatoare cu 2 saptamani inainte de operatie.
Fumatul trebuie intrerupt cu minimum doua saptamani inainte de interventie.
Administrarea de anticonceptionale se intrerupe cu o luna inaintea interventiei.
Alaptarea nu este afectata, atata timp cat canalele galactofore nu sunt blocate sau distruse ireversibil. Daca doriti ca acest lucru sa fie posibil, discutati inainte de interventie cu chirurugul pentru a alege tehnica cea mai potrivita situatiei dumneavoastra.
Primul pansament se schimba la 3 zile.
Durerea postoperatorie este mai mare la implanturile care se introduc sub muschiul pectoral. Totusi disconfortul este moderat spre sever din primele 24 – 72 de ore si este controlat cu analgezicele administrate si recomandate de catre medicul anestezist.
Postoperator, sanii par situati prea sus si sunt duri la palpare, pielea nu are sensibilitate la atingere timp de 1-2 saptamani. In 15% din cazuri exista posibilitatea ca tulburarea de sensibilitate la nivelul areolei mamare sa fie definitiva (mai ales cand cand proteza este introdusa prin areola sau cand volumul ei este prea mare si comprima terminatiile nervoase).
Reintoarcerea la activitatea cotidiana se face dupa 10-14 zile.
Activitatile sportive se reiau la o luna postoperator, desi protezele se integreaza in tesut in primele 2 luni.
Rezultatul final se apreciaza la 6 luni postoperator.
Riscurile cuprind, dar nu se limiteaza la: reactii postanestezice, asimetrie, sangerare. Contractura capsulara reprezinta contractia tesutului din jurul implantului cu deformarea acestuia si apare in mai putin de 3-5% din cazuri. Dezumflarea la implanturile cu ser fiziologic poate aparea in aproximativ 7% din cazuri. Alte riscuri se refera la deplasarea implanturilor, hematom in 3-4 % din cazuri, infectie ( sub 1%), cicatrice cheloida (cicatrice vicioasa in relief, pe zona de incizie), hipoestezie (pierderea sensibilitatii) la nivelul areolei in 15% din cazuri, seromul. Cicatricile, in special cele din jurul areolei, pot ramane vizibile, desi cicatricile postoperatorii sunt minime: ele sunt plasate in asa fel incat sa fie cat mai putin vizibile. Localizarea lor depinde de tehnica folosita.
Rata de satisfactie postoperatorie
Studii recente efectuate pe femei care in urma cu 10 ani si-au efectuat aceasta interventie arata ca mai mult de 96 % dintre ele ar face acelasi lucru din nou, 93% se considera multumite sau foarte multumite cu aspectul lor iar 71% considera ca sanul lor are o consistenta naturala.
Recent, autoritatea americana FDA a reaprobat utilizarea protezei umplute cu gel siliconic coeziv.
Medic specialist chirurgie plastică estetică și microchirurgie reparatorie
Fă o programareMedic specialist dermatologCertificat ASDS în microchirurgie Mohs
Fă o programareMedic specialist chirurgie plastică, estetică si microchirurgie reconstructivă
Fă o programareMedic primar anatomopatologCertificat ICDP-UEMS în dermatopatologie
Fă o programareMedic specialist chirurgChirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă
Fă o programareMedic primar chirurgChirurgie plastică, reconstructivă și estetică
Fă o programareMedic specialist dermatologCertificat ASDS în dermatoestetică
Fă o programareMedic primar dermatologDirector program fellowship ASDS microchirurgie Mohs
Fă o programare