De ce să alegi Dr. Leventer Centre

Lider în dermato-chirurgie oncologică

200.000 de pacienți. 60.000 de biopsii, venite inclusiv prin intermediul celor 400 de medici parteneri activi. 12.000 de diagnostice oncologice.

Echipă multidisciplinară

Tumor board format din specialiști în dermatologie, anatomo-patologie, oncologie, chirurgie oncologică și plastică.

Abordare terapeutică 360°

Plan de tratament complet. Intervenții chirurgicale în cancerul cutanat și terapii complementare.

Diagnostic de certitudine

Primul laborator dedicat patologiilor pielii, dotat cu tehnologie de ultimă oră.

Timp de răspuns scurt

Timp de răspuns scurt în cazul în care este necesară biopsia.

Acreditare și training Mohs

Singurul centru din Europa Centrală și de Est acreditat în microchirurgia Mohs și în trainingul medicilor în tehnica Mohs.

Ce este rinoplastia?

Corecția nasului (rinoplastia) este una dintre interventiile cele mai frecvent realizate in cabinetele de chirurgie estetica, dar , in acelasi timp, este si una dintre cele mai delicate interventii de chirurgie cosmetica.

Exista doua mari optiuni in realizarea acestei interventii: inchisa, cand inciziile sunt plasate in interiorul nasului si sunt invizibile, si deschisa. cand este necesara o incizie mica la nivelul columelei.

Edemul postoperator este mai redus pentru tehnica inchisa, dar vizibilitatea chirurgului este mult mai mica, astfel incat unele modificari necesare sunt dificil de realizat. Recuperarea postoperatorie este mai rapida.

Rinoplastia deschisa implica o mica incizie vizibila postoperator, dar vizibilitatea este mult mai buna. Edemul postoperator este mai mare, recuperarea ceva mai intarziata.

Decizia asupra tehnicii folosite este luata impreuna cu chirurgul, care va va prezenta toate avantajele si optiunile fiecarui tip de interventie.

Ce presupune rinoplastia?

Prin rinoplastia deschisa se remodeleaza nasul prin operarea cartilajelor, oaselor si tesutului moale. Nasul poate fi scurtat, subtiat, indreptat sau micsorat. Majoritatea cicatricilor sunt dispuse endonazal, fiind invizibile.

Grosimea pielii ce acopera aceste structuri este foarte importanta in obtinerea rezultatului final: astfel, o piele groasa acopera mai bine defectele, dar nu o sa se plieze la fel de bine pe structurile modificate in timpul interventiei. Pielea subtire va evidentia toate defectele rezultate in urma interventiei.

Operatia dureaza in medie 1-2 ore si se desfasoara sub anestezie generala sau cu anestezie locala intens potentata intravenos.

Cele mai frecvente modificari realizate in timpul interventiei:
• varful nasului se modifica prin excizia cartilajelor, suturarea lor, adaugarea unor grefe cartilaginoase pentru a sustine varful, excizia cartilajului de la nivelul septului;
• dosul nasului, cocoasa este indepartata cu dalta sau cu o pila cand se reduce atat partea cartilaginoasa cat si cea osoasa ce constituie dosul nasului;
• daca nasul este prea lat, se fractureaza oasele nazale, pentru a le putea apropia. Aripile nazale prea mari necesita excizia unor portiuni din ele.

Etapele rinoplastiei

Consultatia initiala
Este momentul in care veti putea descrie asteptarile, rezultatele pe care doriti sa obtineti in urma acestei interventii. Puteti aduce fotografia unei persoane care are nasul asa cum ati vrea sa-l aveti si dumneavoastra.

Datorita limitarii impuse de de structurile ce constituie piramida nazala, nu toate dorintele pot fi intotdeauna indeplinite, dar cu cat ele sunt mai clare, cu atat rezultatul va fi mai bun.

Nasul trebuie privit intotdeauna in ansamblul intregii fete; astfel, daca aveti o barbie mai putin proeminenta, nasul apare mai mare. De aceea, unii pacienti asociaza aceasta interventie cu introducerea unui implant mentonier care corecteaza acest deficit.

Este necesar sa anuntati daca ati mai suferit o interventie chirurgiala la niveul nasului anterior primei consultatii, daca aveti alergii sau dificultati respiratorii.

Riscul aparitiei complicatiilor cresc in cazul diabetului, al afectiunilor circulatorii, cardiace, renale, pulmonare, hepatice etc. In acelasi timp, fumatul sau existenta unei predispozitii pentru trombozele venoase profunde maresc riscul.

Cele mai bune rezultate se obtin daca nasul care depaseste dimensiunile standard in raport cu fata, daca asteptarile sunt realiste si exista stabilitate emotionala.

Preoperator pentru corecția nasului (rinoplastia)

Nu luati aspirina sau alte anti-inflamatoare cu doua saptamani preoperator

Discutati cu medicul orice tratament medicamenos inclusiv cel homeopatic

Daca fumati ar fi bine sa renuntati la fumat, riscul de aparitie a complicatiilor fiind mai mare la fumatori. Veti ramine in clinica 24 de ore dupa operatie. Aranjati sa fiti transportat acasa postoperator de catre cineva

Cumparati din timp medicatia necesara postoperator

Sa aveti in apropierea patului telecomanda, telefonul carti reviste si alte lucruri de stricta necesitate in timpul convalescentei

Pregatiti mici pachetele cu gheata sau din gel ce pot fi inghetate, grabesc recuperarea postoperatorie scazand inflamatia

Este bine sa folositi apa de gura postoperator primele zile spalatul pe dinti se va face cu dificultate

Preoperator nu mancati si nu beti lichide cu 6 ore

Indepartati machiajul cu 12-24 de ore preoperator

Respectati indicatiile legate de medicatie, alimentatie si hidratare.

Recuperarea postoperatorie
Nivelul durerii este nesemnificativ sau moderat, se poate administra medicatie antialgica citeva zile dupa operatie

Edemul este prezent intre 2 saptamani si 6 luni in functie de pacient si de tehnica folosita, fiind mai lung pentru rinoplastia deschisa.

Hipoestezie (lipsa sensibilitatii) la nivelul nasului timp de cateva saptamani

Reluarea activitatii la 10-14 zile postoperator

Activitatea fizica la o luna postoperator iar sporturile de contact la minimum 6 saptamani postoperator

Protectie solara extrem de importanta in primele luni postoperator

Rezultatul final la 3 pana la 6 luni

In timpul perioadei de recuperare nasul poate fi asimetric, umflat, vanat, amortit, dureros.

Pentru o recuperare mai rapida:
• aplicati rece la indicatia medicului
• folositi umidifiante sau ser fiziologic intranasal
• evitati folosirea medicatiei intranazale fara recomandare medicala
• nu va traumatizati nasul in primele 4 saptamani pentru o buna vindecare

Imediat dupa operatia de rinoplastie, nasul va fi pansat cu un mulaj pentru o buna fixare si modelare iar in interior vor exista niste tampoane pentru 24-48 de ore. Mulajul exterior va fi pastrat timp de 7-10 zile.

Postoperator nasul este usor umflat iar la nivelul ochilor puteti prezenta vanatai, toate acestea depinzand de amploarea interventiei.

Este posibil ca varful nasului si buza superioara sa fie amortita pentru o perioada de cateva saptamani. Este posibila o minima sangerare la nivelul nasului in primele zile postoperator.

O dieta usoara fara o masticatie accentuata ajuta la vindecarea nasului. Un eventual efort de voma poate afecta vindecarea.

In timpul somnului pastrati capul in pozitie ridicata, pozitie ce trebuie pastrata si in timpul zilei pentru a scadea edemul postoperator.

Perioada de recuperare este mai mare daca a fost necesara si fracturarea oaselor ce constituie piramida nazala de aceea intoarcerea la activitatea curenta se face la 10-14 zile postoperator.

Rezultatul se vede dupa scoaterea mulajului dar vindecarea dureaza citeva luni si depinde de varsta, tipul pielii, si de capacitatea de vindecare a fiecarui pacient.

Riscuri și complicații

• aspect anormal al nasului
• obstructia cailor respiratorii
• reactii postanestezice
• pistaxis (sangerare nazala)
• decolorarea pielii
• extruzia implanturilor daca au fost folosite
• infectie (risc mai mic de 1%) Semnele infectiei sunt durere locala, edem, roseata si incalzirea regiunii
• aderente intranazale
• cicatrici cheloide
• pierderea structurilor de suport
• perforatia septului
• tulburari de sensibilitate la nivelul nasului
• hematom septal
• necroza cutanata
• vindecare intarziata
• cicatrici vizibile
• sufuziuni sangvine apar ca mici pete rosii ce trebuiesc tratate ulterior cu laser.

Corecția nasului (rinoplastia) este o interventie delicata care daca nu este facuta de personal calificat poate duce la multe complicatii, dar daca este realizata de medici cu experienta in acest domeniu ofera satisfactii majore pentru pacient si pentru chirurg.

Cicatricile
Cicatricile sunt situate intranazal fiind practic invizibile. Daca a fost folosita tehnica deschisa, veti avea o cicatrice la baza nasului dar care nu este vizibila in conditii obisnuite.

Părerile pacienților noștri

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

Specialiștii tăi în sănătatea pielii

0374 415 744 Programare online