
Tratament împotriva celulitei
Ce este celulita?
Celulita nu este o boala, ci o caracteristica a adipozitatii sexului frumos, 80 – 90% dintre femei dezvolta acest defect al pielii si tesutului subcutanat. Se pare ca celulita este o caracteristica de rasa, femeile albe, mai ales cele din bazinul mediteraneean dezvoltand acest defect de netezime cutanata, spre deosebire de femeile nordice sau africane.
Celulita apare din adolescenta odata cu modificarile hormonale specifice varstei, urmate de cresterea rapida a dimensiunilor corporale. Peretii fibrosi inextensibili care separa lobulii de grasime tractioneaza inegal suprafata pielii, ducand la aspectul capitonat de saltea sau coaja de portocala, deoarece tegumentul prea flasc permite acestor depozite sa iasa in evidenta.
Mult timp s-a crezut ca celulita este agravata de perturbari ale microcirculatiei, incetinirea metabolismului, depuneri de toxine in piele. Azi se stie cu certitudine ca celulita la femei face parte din anatomie, barbatii si doar un procent mic de norocoase cu constitutie androgina nu o prezinta. Modificarile hormonale de sarcina, ingrasarea rapida, precum si dezvoltarea fatului care comprima vasele din bazin perturba circulatia venoasa si pot agrava aspectul de piele capitonata.
Femeile care iau contraceptive se plang ca acestea le-au provocat / agravat celulita. Poate evidentierea celulitei se leaga de modificarea greutatii si de aparitia edemului subcutanat, dar si de efectul antiandrogenic al unor contraceptive. Tratamentul celulitei este alcatuit atat din metode clasice, cat si din tehnologii de ultima generatie.
Opțiuni de tratament pentru celulita la Dr Leventer Centre
Daca pana acum celulita parea de neinvins, cercetarea si tehnologiile ultimilor trei ani aduc noutati remarcabile in tratamentul anticelulitic.
Undele de soc (Duolith) sau lipoliza cu ultrasunete
Este o metoda de tratament anticelulitic care produce o spargere a adipocitelor fara sa fie lezata pielea. Aparatul cu unde de șoc Duolith folosește cea mai nouă tehnologie pentru tratarea nechirurgicală a pachetelor adipoase. Tratamentul anticelulitic este complet nedureros și, în sesiuni de 3 ședințe pe săptămână, timp de o lună, produce o vizibilă remodelare corporală. Se fac trei sedinte pe saptamana timp de o luna pentru obtinerea efectului dorit. Tratamentul este complet nedureros.
Aparatul de radiofrecventa uni si bipolar Alma Accent
Reduce aspectul de piele laxa prin care celulita herniaza. Tesutul cutanat se contracta ca un adevarat corset natural reducand vizibil efectul de celulita. Se face o sedinta la 10 zile, efectele fiind vizibile dupa minimum 3 sedinte de tratament contra celulitei. In cazuri grave, se pot face cure terapeutice combinate: 2 sedinte Duolith si 1 sedinta Alma Accent pe saptamana.
Tratament anticelulitic cu Emerald
Laserul non-invaziv Emerald, disponibil in Centrul Dr. Leventer Dermato-Estetică propune un tratament anticelulitic prin care tesutul adipos este topit, iar reziduurile de grasime sunt eliminate prin sistemul limfatic, in cadrul procesului natural de detoxifiere al corpului. Laserul Emerald este non-invaziv, tratamentul impotriva celulitei nu produce durere, iar rezultatele sunt vizibile dupa primele trei, patru sedinte. Planul de tratament anticelulitic este unul personalizat, numarul de sedinte necesare fiind stabilit in urma consultatiei dermato-estetice din Centru.
Tratament pentru celulita cu Eximia Med
Pe langă tratamentul anticelulitic, aparatul Eximia Med ofera rezultate imediate de remodelare corporala si de stimulare a productiei de colagen. Tehnica folosita in acest tip de tratament cu laserul lipolitic Eximia Med presupune stimularea productiei de energie la nivel celular. Mai exact, actiunea laserului impulsioneaza descompunerea depozitelor de grasime in bucati mici care sunt preluate la nivel celular si cu ajutorul mitocondriilor, transformate in sursa de energie. Rezultatele sunt vizibile de la prima sedintă, iar planul de tratament anticelulitic este stabilit impreuna cu medicul specialist.
Corectia chirurgicala
Pentru zone limitate de celulita se poate face operatia de “liposhifting” (netezirea pachetului adipos fara sa-l extragem) sau operatia de subincizie, prin care se sectioneaza de sub piele fasciculele fibroase care produc efectul de coaja de portocala cu ajutorul unui ac cu varf baioneta. Amandoua procedurile necesita anestezie locala, iar pacienta va pleca acasa dupa cateva ore purtand un corset menit sa ajute la o cicatrizare frumoasa. Acest tip de tratament pentru celulita se face mai ales pe zona fesiera si necesita o perioada de vindecare de citeva saptamani pentru a se retrage vanataile produse.
Va invitam in Clinica Dr. Leventer Centre din Strada Monetariei, nr. 8 sau in Centrul nostru dedicat infrumusetarii pielii din strada Herastrau, nr.9 pentru a accesa cele mai bune metode de tratament contra celulitei. Vino la o programare si o consulatie cu un medic specialist.
Părerile pacienților
Mulțumesc întregii echipe de specialiști din cadrul Dr. Leventer Centre pentru grija și profesionalismul cu care m-au tratat. Am venit cu o suspiciune de cancer de piele la o aluniță. De la primul consult și până la venirea rezultatului, care din fericire a fost negativ, m-au încurajat și m-au asigurat că totul va fi bine.
În momentul în care am ajuns la Dr. Anca Stanciu pentru o a doua părere pe un diagnostic cu care nu eram împăcată, am știut că aici am găsit medicul care va lupta alături de mine să mă fac bine. Nu m-am înșelat.
Datorita intervenției dumneavoastră, problema copilului meu s-a rezolvat în totalitate. Nu mai are nimic acum. Vă mulțumesc din suflet!
Specialiștii tăi în sănătatea pielii

Dr. Irina Nasturică
Medic specialist dermatologCertificat ASDS în microchirurgie Mohs
Fă o programare
Dr. Vladoiu Valentin
Medic specialist chirurgie plastică, estetică si microchirurgie reconstructivă
Fă o programare
Dr. Tiberiu Tebeică
Medic primar anatomopatologCertificat ICDP-UEMS în dermatopatologie
Fă o programare
Dr. Florin-Teodor Bobircă
Medic primar in chirurgie generala, supraspecializare chirurgie oncologica
Fă o programare
Dr. Andreea Mite
Medic specialist chirurgChirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă
Fă o programare
Dr. Andrei Mușețeanu
Medic primar chirurgChirurgie plastică, reconstructivă și estetică
Fă o programare
Dr. Ana Grigorescu (Ungureanu)
Medic specialist dermatologCertificat ASDS în dermatoestetică
Fă o programare
Dr. Mihaela Leventer
Medic primar dermatologDirector program fellowship ASDS microchirurgie Mohs
Fă o programareÎngrijește pielea

joi 16 noiembrie 2023
Ce afecțiuni ascunde pielea uscată
Sunt mulți factori care pot duce la piele uscată, care „se cojește” și mănâncă: expunere la frig, la soare, folosirea unor săpunuri dure...
Dermatoestetică

joi 16 noiembrie 2023
Cuperoza. Cum o tratăm ca să evităm complicațiile
Cuperoza este faza inițială a rozaceei, o boală inflamatorie a pielii care afectează fața și care, netratată, poate duce la modificări cutanate semnificative. ...
Dermatoestetică

vineri 20 octombrie 2023
Pink Week: săptămâna reducerilor la Dr. Leventer Dermato-Estetică
Bucură-te acum de Pink Week, săptămâna reducerilor la Centrul Dr. Leventer Dermato-Estetică! Beneficiază de 20% reducere la oricare dintre procedurile de dermato-cosmetică injectabilă,...
Aparitii Media

marți 17 octombrie 2023
Hemoroizii externi: cum se manifestă și cum îi poți trata?
Hemoroizii externi se simt și arată precum niște mici umflături în afara anusului. Aceștia provoacă disconfort, sângerare și mâncărimi. Află de la specialiștii...
Dermatopatologie

marți 10 octombrie 2023
Tipuri de alopecie și tratament
Alopecia este un termen umbrelă care desemnează afecțiuni caracterizate prin căderea părului. Alopecia nu este o boală contagioasă, însă poate fi extrem de...
Endocrinologie

marți 26 septembrie 2023
Hirsutismul: de ce apare și cum se tratează
Hirsutismul este o afecțiune care poate să apară la femei, caracterizată de creșterea excesivă a părului aspru, închis la culoare, în zonele în...
Dermatopatologie

marți 19 septembrie 2023
Hemoroizii interni: ce sunt și cum se tratează?
Hemoroizii interni sunt vase de sânge dilatate care se formează în partea inferioară a rectului, spre deosebire de hemoroizii externi, care se dezvoltă...
Dermatopatologie

miercuri 30 august 2023
Dermatita atopică
Dermatita atopică, cunoscută popular sub denumirea de eczemă, este o boală inflamatorie cronică, necontagioasă, care provoacă roșeață, iritații ale pielii și prurit puternic....
Dermatologie clinică