pacient ochi

„Eram în Armată, la un exercițiu, în spatele tunului. O eroare de calcul a făcut ca reculul după tragere să mă arunce 3-4 metri în spate, prin aer, dar am scăpat fără nicio zgârietură. Cu cancerul n-a fost la fel de simplu” – Prof. Tudor Cherecheș are 74 de ani, e General în rezervă al Armatei Române și e specialist în muniții și rachete.

Acum 10 ani a primit un diagnostic crunt: cancer de piele – carcinom. A trecut prin 8 interventii pana cand a ajuns la cea care i-a salvat ochiul si viata: chirurgia Mohs.

Diagnosticul corect, primit târziu

„Prima intervenție a fost in 2007. Aveam un papilom la ochi, a fost cauterizat și în momentul acela s-a extins cancerul. La momentul respectiv nici doctorul nu știa că e carcinom. Eu n-am știut parșivenia acestei boli. La suprafață era ok, înauntru, pe sub țesut, lucra”, povestește Prof. Cherecheș.

„Deja aflasem că e carcinom. Se dusese mult către ochi. Am mai făcut o intervenție și a trebuit să-mi scoată canalul lacrimal. Și am mai făcut apoi încă o intervenție. Și apoi încă șase. Și tot doamna doctor care a făcut acele intervenții mi-a spus că singura soluție pe care o am este  Dr Leventer Centre!”

Orice amânare scade șansele de reușită ale operației

Generalul în rezervă Tudor Cherecheș e un om educat, cu acces la informație. Și, totuși, a făcut greșeala pe care o fac mulți dintre noi: a tot amânat să meargă la doctor. N-a simțit durere, a ignorat controlul dermatologic. A realizat că nu procedează corect abia atunci când medicul care i-a recomandat Dr Leventer Centre l-a mustrat.

„Să ajungă un doctor sa îți spună că ești inconștient… Exact așa mi-a zis, că sunt cel mai inconștient general pe care l-a cunoscut. Mi-a tras un perdaf și atunci m-am trezit! Celor care fac așa le spun să se gândească la un singur lucru: această boală e parșivă. Dacă vor să se chinuie, să facă exact ca mine: să amâne, să amâne, să amâne. În faza incipientă se rezolvă ușor, cu rezultate 100%. Gândiți-vă că nu e mare lucru un control!”

Află cum Dan Chișu a învins cancerul de piele de trei ori!

Operația prin care a trecut Generalul în rezervă Cherecheș a durat 13 ore. A început la ora 11 dimineața și s-a încheiat exact la miezul nopții. În acest timp a fost îndepărtat prin chirurgia Mohs tot țesutul afectat de cancer; în total i-au fost tăiați 25 centimetri pătrați de piele, și i-a fost reconstruit ochiul drept.

„Pe la ora 24 au venit de la laborator ca la stadion: Ura, nu mai e! Parcă asistasem la un curs auzind discuțiile dintre ei în sală, știam la fiecare pas ce se întâmplă. Și, după, nu am avut dureri, nu a fost nevoie de spitalizare. Asta înseamnă un mare confort pe care ți-l dă acest tip de intervenție.”

Citește despre cazul bărbatului care a suferit 38 de operații de cancer de piele, după care a fost vindecat folosind microchirurgia Mohs, la Dr Leventer Centre!

În cazul unei intervenții de tip Mohs, chirurgul dermatolog lucrează în strânsă legătură cu dermatopatologul. Chirurgul îndepărtează leziunea, dar și o margine de siguranță de un milimetru, piesa fiind trimisă la laborator, pentru examinare. Aici, dermatopatologul stabilește dacă mai sunt sau nu prezente celule tumorale și face o hartă a acestora. Dacă mai sunt prezente, procedura se va repeta, se va scoate din nou o mică fâșie de piele doar din zona unde mai sunt încă indicate celule tumorale, conservându-se astfel țesutul sănătos.

Examinarea se realizează în timp real, în sensul că în timpul intervenției chirurgicale, mostrele prelevate sunt trimise la laborator și medicul realizează o analiză microscopică. Timp real în acest context înseamnă câteva zeci de minute, după care, în funcție de rezultatul analizei, dermatologul își încheie misiunea sau o reia pe o nouă mostră.

Acest proces se reia în timpul operației, în funcție de cât de extinsă este tumora. Important este primul stagiu, prima excizie, în urma căreia se pot evalua limitele tumorei, iar dacă acestea sunt curate, analiza se oprește la o primă excizie.

Florin Călinescu a învins cancerul de piele la Dr Leventer Centre. Click aici!

După lupta cu cancerul de piele, Prof. Tudor Cherecheș s-a alăturat campaniei SKINbarea a Fundației Dr. Leventer pentru sănătatea pielii, de informare și conștientizare a publicului privind cancerul de piele. Una dintre componentele campaniei este un serial educativ, care poate fi găsit pe site-ul drleventercentre.com și pe canalele de Facebook și Youtube ale centrului.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

  • Etichete:

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online