onicomicoza unghiei picioului, tramanent laser Dr. Leventer Centre

Onicomicoza sau ciuperca unghiei afectează aproximativ 10% din populație și apare, mai adesea la unghiile de la picioare decât la unghiile de la mâini.   

Onicomicoza este mai frecventă în rândul persoanelor în vârstă, în special la bărbați, și în rândul persoanelor cu circulație deficitară la nivelul picioarelor, diabet, un sistem imunitar slăbit, cu piciorul atletului sau cu distrofii ale unghiilor.  

De ce apare onicomicoza la unghia de la picior? 

 Majoritatea cazurilor de onicomicoză sunt determinate de infectarea unghiilor cu dermatofiți. Aceștia sunt un tip de mucegaiuri  (ciupercă). Contaminarea unghiei de la picior se poate face prin contactul cu o persoană infectată sau prin contactul cu o suprafață pe care este prezentă ciuperca, cum ar fi podeaua unei băi.   

Din acest motiv, este important ca, atunci când mergi în spații publice precum piscine, ștranduri, sălile de sport, vestiarele, băile publice și dușurile publice, să te ferești de onicomicoză protejându-ți picioarele cu papuci.  

Cum recunoști onicomicoza? 

 Semnele și simptomele infecției fungice a unghiilor variază de la o persoană la alta și pot depinde de mai mulți factori, cum ar fi gravitatea infecției, tipul de ciupercă implicat și starea generală de sănătate a pacientului.   

 Pe măsură ce progresează, onicomicoza poate duce la:  

  • decolorarea unghiei – aceasta poate deveni albă, neagră, galbenă sau verde;  
  • îngroșarea și deformarea unghiei – unghia poate fi dificil de tăiat;  
  • durere și disconfort – în special dacă se exercită presiune pe degetul de la picior afectat;  
  • unghie fragilă sau sfărâmicioasă – bucăți din unghie se pot rupe și se pot desprinde complet;  
  • pielea din jurul unghie poate fi: crăpată, infectată, roșie, umflată, cu mâncărimi.  

 

Factori de risc pentru onicomicoză 

 Ai un risc mai mare să te alegi cu o unghie infectată la picior și să faci onicomicoză dacă:  

  • nu ai grijă de picioarele tale și nu le păstrezi curate și uscate;  
  • porți încălțăminte care îți menține picioarele calde și transpirate;  
  • te plimbi desculț prin locuri în care infecțiile fungice se pot răspândi cu ușurință, cum ar fi dușurile comune, vestiarele și sălile de sport;  
  • suferi de anumite probleme de sănătate precum diabetul, psoriazisul sau boala arterială periferică.   

 

De ce nu ar trebui să ignori onicomicoza? 

 Un caz sever de onicomicoză poate fi dureros și poate provoca leziuni permanente ale unghiilor piciorului, făcându-le casante, inestetice, greu de tăiat și de îngrijit. Onicomicoza facilitează pătrunderea altor tipuri de bacterii în organism.   

Onicomicoza avansată poate să ducă la alte infecții grave, în special pe fondul unui sistem imunitar slăbit.   

Onicomicoza poate să dispară de la sine? 

 Infecțiile fungice ale unghiilor nu dispar, de obicei, de la sine, ci este necesar să urmezi un tratament. În unele cazuri, poate dura de la câteva luni până la un an pentru ca infecția să dispară. Ar mai trebui să știi că onicomicoza poate să revină adesea, chiar și după un tratament prelungit.  

Ce presupune diagnosticul onicomicozei? 

 Un diagnostic exact al onicomicozei este crucial pentru un tratament de succes al bolii și necesită identificarea modificărilor fizice și analize de laborator pozitive. Numai o parte dintre problemele unghiilor sunt determinate de onicomicoză, dar unghiile pot prezenta și alte tipuri de afecțiuni. Mai trebuie luate în considerare și psorizisul, de exemplu, traumatismele cronice ale unghiilor și altele.   

Tratamentul onicomicozei  

Cel mai adesea, onicomicoza se tratează cu medicamente antifungice, orale sau topice, la prescripția dermatologului. 

Se consideră că tratamentele antifungice sunt eficiente în tratarea a aproximativ 60-80% din infecțiile fungice ale unghiilor. Ar putea să dureze chiar și între 6 și 18 luni pentru ca aspectul unghiei afectate să revină la normal după onicomicoză.  

Tratamentul onicomicozei cu laser la Dr. Leventer Centre  

Atunci când nu se vindecă prin tratament cu medicamente, onicomicoza unghiei piciorului poate fi tratată prin metoda laser. La Dr. Leventer Centre tratăm onicomicoza cu laserul NdYag sau cu laser CO2 fracționat, până ce problema dispare.  

  • Laserul distruge onicomicoza cu ajutorul unor doze adecvate de energie luminoasă.  
  • Pentru rezultate optime, recomandăm o ședință de terapie laser a onicomicozei la trei săptămâni, alături de un tratament local. 

Suferi de onicomicoza la unghia piciorului? Fă-ți o programare rapidă la dr. Leventer Centre și vom încerca să găsim cea mai bună soluție pentru tine.  

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

  • Etichete:

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744 Programare online