papiloame-cutanate-pe-piele

Pe suprafața pielii pot apărea semne și urme care îi afectează aspectul și care necesită atenția unui medic dermatolog. Apariția unor papiloame cutanate reprezintă una dintre aceste situații, dermatologul fiind cel care stabilește cauzele și tratamentele necesare.

Papiloame cutanate – ce sunt și de ce apar?

Papiloamele cutanate sunt tumori benigne care pot avea culoarea pielii sau pot fi hiperpigmentate. Mai sunt numite și anexe cutanate sau fibroame moi. Au tendința să se dezvolte pe zonele de pliuri, precum gât, axile, inghinal, submamar sau pleoape. Atunci când apar, cazurile de papiloame cutanate măsoară între unu și cinci milimetri. 

Apariția unor papiloame nu reprezintă un eveniment medical care să pună în pericol viața unei persoane afectate. Cu toate acestea, este indicat un consult dermatologic de specialitate, pentru că provoacă un disconfort la nivelul pielii.

Papiloame cutanate – factori de risc 

Apariția cazurilor de papiloame cutanate este favorizată de către o serie de factori precum:

  • Pielea uscată;
  • Transpirația abundentă;
  • Greutatea excesivă;
  • Afecțiuni ale glandei tiroide;
  • Diabetul.

Papiloamele apar în aceeași măsură la bărbați și la femei.

Atunci când apar, papiloamele sunt asimptomatice dar pot fi iritate ușor de către haine sau bijuterii

Papiloame cutanate: diagnostic și tratament 

Diagnosticarea cazurilor de papiloame cutanate se poate face prin simpla observare a acestora de către un specialist. 

Persoanele care se confruntă cu  papiloame cutanate au la îndemână o soluție simplă și sigură: cauterizarea acestora la cabinetul medicului dermatolog. Cauterizarea se realizează cu ajutorul unui radiocauter, prin radiofrecvență. Procedura durează câteva minute și presupune o anestezie locală pentru fiecare papilom cauterizat în parte. 

Eliminarea papiloamelor prin radiofrecvență are ca avantaje un rezultat estetic bun, printr-o incizie fină, o vindecare rapidă, fără cicatrici și o distrugere celulară minimă. 

În urma procedurii de cauterizare, pacientului îi este recomandat să evite, timp de câteva zile, mersul la piscină, bazin sau solar. De asemenea, este indicat să evite contactul cu apa în zonele cauterizate. 

Cauterizarea papiloamelor cutanate este recomandată cât mai devreme după apariția lor, pentru a împiedica înmulțirea lor. 

Dacă observi apariția unor excrescențe pe piele, vino la un consult dermatologic la Centrul Dr. Leventer, unde sănătatea pielii tale este principala noastră grijă!

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

  • Etichete:

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online