Dr Lawrence Field, medicul care a luat parte la introducerea principalelor proceduri de chirurgie dermatologica în practică mondială, cu peste 5 decenii petrecute în sala de operație si cel care a condus timp de 15 ani cel mai important curs de lipoaspirație în SUA, a luat parte la worksop-urile organiazate de Societatea Română de Dermatologie cu sprijinul Fundației Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii din București. Din echipa medicilor americani mai face parte și Dr. Patrick Lilllis, unul dintre pionierii chirurgiei Mohs, intervenția care asigură vindecarea cancerului de piele în 99% dintre cazuri. Citește în continuare pentru a afla mai multe detalii despre părintele chirurgiei dermatologice internaționale, Lawrence Field, în România.
Citește aici cum au fost vindecați Florin Călinescu și
Gheorghe Turda de cancer de piele, folosind microchirurgia Mohs.
Lucrările doctorului Lawrence Field sunt atât de numeroase încât este aproape imposibil de crezut că un om ar fi putut realiza atât de mult într-o singură viață, CV-ul său medical având peste 510 pagini. Mai exact, Dr. Lawrence Field este autorul a peste 2100 de articole și prezentări combinate, 750 de lucrări/capitole publicate și aproape 1500 de lucrări, prezentări sau demonstrații clinice și de laborator la conferințe naționale și internaționale. În plus, mai are și contribuții care urmează să fie publicate.
Dr. Lawrence Field, mentor și influencer în dermatologie
Viața Dr. Lawrence Field nu a fost lapte și miere, în timpul celui de-al doilea război mondial, acesta servind în U.S. Marine Corps și a fost, ulterior, rezervist în timpul conflictului coreean.
După instruirea postuniversitară, Dr. Lawrence Field a devenit dermatolog consultant la University of Missouri Columbia, apoi a lucrat ca specialist/consultant pentru o companie petrolieră din Arabia Saudită. A devenit un apropiat al Familiei Regale Saudite, ajungând consultantul pentru probleme de piele al Regelui Saud bin Abdul Aziz ibn Saud, dar și dermatolog consultant la baza Forțelor Aeriene ale SUA în Dhahran (1959 – 1963).
În anul 1963 s-a întors la Stanford University Medical Center, iar doi ani mai târziu a intrat în sectorul medical privat. De-a lungul anilor, Dr. Field a pregătit rezidenții de la Stanford University și University of California, mulți dintre ei alăturându-se cabinetului său pentru o pregătire chirurgicală avansată, de care nu puteau avea parte nici la cele mai prestigioase universități din Statele Unite.
În 1983 a predat în mai multe centre chirurgicale din China, ca specialist al Academiei Americane de Chirurgie Plastică Facială și Chirurgie Reconstructivă, iar, ulterior, a devenit din ce în ce mai activ în predarea cunoștințelor de dermatologie și chirurgie estetică în toată lumea.
Dr. Lawrence Field, speaker la Conferința de Dermatochirurgie oncologică și Chirurgie estetică din România
Conferința de Dermatochirurgie oncologică și Chirurgie estetică din România, adresată medicilor rezidenți și specialiști de dermatovenerologie, anatomopatologie, oncologie și chirurgie plastică și reconstructivă, l-a avut în centrul atenției pe Dr. Lawrence Field, primul chirurg dermatolog din lume care a fost participat la o liposucție și care a fost implicat în utilizarea toxinei botulinice în dermatologie. Experiența lui este impresionantă în chirurgia cancerului controlat microscopic., Dr. Lawrence l-a asistat pe Fred Mohs, doctorul care a pus la punct tehnica ce îi poartă numele, tehnica Mohs, care vindecă, în 99% dintre cazuri, cancerul de piele.
Citește despre cazul bărbatului care a suferit 38 de operații de cancer de piele, după care a fost vindecat folosind microchirurgia Mohs.
În cadrul conferinței, părintele chirurgiei dermatologice internaționale, Lawrence Field, împreună cu dr. Mihaela Leventer (medic primar dermatolog și trainer, cea care a făcut primul transplant de păr din România, primul tratament cu toxină botulinică, prima epilare cu laser din România și prima intervenție controlată microscopic în tratarea carcinoamelor cutanate) și Dr. Tiberiu Tebeică (medic primar anatomo-patolog, cu Certificare Internațională în Dermatopatologie la nivel European, cu peste 35 de mii de biopsii cutanate diagnosticate până în prezent și membru în echipa interdisciplinară în peste 500 de intervenții chirurgicale Mohs) au trecut în revistă diverse proceduri dermatochirurgicale, precum biopsia, excizia simplă, tehnici de sutură, reconstrucția cu grefă de piele și reconstrucția cu lambou cutanat. Prezentările teoretice vor fi susținute de exerciții de construcție a lambourilor cutanate pe mulaje.
Chirurgia estetică și cutanată poate fi făcută cel mai bine de un dermatolog cu pregătire și experiență pentru că doar acesta cunoaște etiopatologia, diagnosticul clinic și rezultatul terapiei. Dermatologia ca specialitate s-a schimbat radical de-a lungul anilor. În trecut, acestă specialitate a fost ultima alegere pentru un curs postuniversitar. Astăzi, tot mai mulți absolvenți aleg voluntar dermatologia fiind una dintre cele mai apreciate meserii din lumea medicală internațională.