Tipuri de peeling chimic la Dr. Leventer Centre

O procedură de peeling chimic sau peeling facial este tratamentul preferat în sezonul de toamnă-iarnă. Procedura se bazează pe îndepărtarea straturilor superficiale ale pielii cu scopul stimulării regenerării cutanate.

Ce presupune peelingul chimic?

Procedura de peeling chimic este un tratament de întinerire a tenului care presupune exfolierea stratului superficial al pielii. La nivelul  epidermului se folosește o substanță chimică pentru îndepărtarea celulelor moarte și stimularea regenerării celulare.

Alături de microdermabraziune, laser ablativ sau nonablativ și lumina intens pulsată, procedura de peeling chimic rămâne metoda preferată și cea mai ieftină folosită în medicina estetică pentru reîntinerirea feţei.

Este important de știut că peelingul facial nu este același lucru cu gomajul sau folosirea unei creme exfoliante. Pentru metoda de peeling chimic medical sunt relevante o serie de criterii care o deosebesc de simplele proceduri cosmetice. Cele mai importante sunt:

  • compoziţia chimică a substanţei utilizate
  • penetrabilitatea ei în piele
  • intensitatea reacţiei locale imediate şi pe termen lung asupra pielii.

Procedura medicală, de fapt o arsură intenţionată, are un grad de risc, de suferinţă şi de scoatere din mediul social bine controlate.

Prin această metodă sunt tratate diverse aspecte cutanate date de îmbătrânire, cum ar fi prezenţa ridurilor fine şi a keratozelor. Totodată, modificări de culoare ale pielii ca melasma, unele forme de cicatrici de acnee ori pori prea dilataţi.

Tipuri de peeling chimic

În funcție de substanțele folosite, există trei tipuri de peeling chimic, care pot fi realizate la Dr. Leventer Centre.

Peeling superficial

Îndepărtează doar stratul cornos al pielii, cojirea este fină şi discretă şi se produce în 5-7 zile.

Peeling mediu

Atinge partea profundă a epidermului, până la joncţiunea cu dermul, şi obţine rezultate vizibile în doar 6 zile de cojire.

Peeling profund

Penetrează până în dermul superficial şi produce o cojire mult mai violentă şi mai rapidă. Este însoţită de multe ori de un aspect de piele macerată care necesită o îngrijire atentă de specialitate pentru o perioadă mai lungă.

Decizia pentru un peeling superficial, mediu sau profund aparţine în exclusivitate medicului antrenat şi se ia în funcţie de culoarea pielii. Se mai ține cont de defectele cutanate care trebuie corectate, de localizarea lor, dar şi de sezon şi posibilitatea evitării expunerii la soare. Unele proceduri de peeling facial, cum este cel profund, necesită anestezie generală şi monitorizarea atentă a pacientului. Însă, majoritatea tratamentelor se fac în ambulator fără măsuri speciale de sedare.

Cine poate să își facă această procedură?

Orice dorește o procedură de peeling chimic, o poate realiza cu ajutorul medicului specialist dermatolog. Orice tip de ten poate fi tratat prin această procedură, însă în funcție de problemele și gravitatea lor, medicul va indica tipul de peeling facial recomandat.

Peelingul chimic trebuie făcut doar de medici dermatologi antrenaţi în această procedură. Cunoscând bine reacţia cutanată şi leziunile care pot fi tratate, sau dimpotrivă leziunile care constituie o contraindicaţie şi un risc pentru o vindecare corectă, ei pot decide ce fel de peeling este necesar şi cum poate fi îngrijită o suprafaţă cutanată prea reactivă.

Efectele peelingului facial

În urma unui peeling chimic, dispar petele şi tenul se luminează, culoarea se uniformizează, porii se micşorează, ridurile fine se şterg. La un peeling profund, se produce şi o contracţie a colagenului. Toate acestea, cu ajutorul unui specialist cu experienţă în citirea semnelor pe care pielea le exprimă.

Altfel, surprizele pot fi foarte mari. Pot rămâne linii atrofice pe zonele unde cojirea a fost prea profundă sau prea rapidă. În alte cazuri, pot să apară pete hipercolorate deoarece inflamaţia a fost prelungită şi necontrolată. Pot, de asemenea, să apară cicatrici noi pe suprafaţa cutanată.

Îngrijire după peeling facial

Îngrijirea după efectuarea procedurii trebuie să fie foarte riguroasă. Dacă persoana care apelează la peelingul chimic are de gând să stea la soare sau la solar în viitorul imediat, atunci mai bine renunţă de la început la tratament. Pielea este un organ viu şi reactiv şi răspunde de multe ori incontrolabil la agresiunea luminii. De aceea, procedura de peeling chimic este recomandată în sezonul rece.

Peeling chimic, preț la Dr. Leventer Centre 

La Dr. Leventer Centre poți alege din mai multe tipuri de peeling, în funcție de nevoile tale. Dacă te interesează cât costă un peeling chimic facial, aici sunt prețurile în funcție de tip:

  • Peeling-ul superficial sau mediu are prețul de 479 lei;
  • Peeling-ul antioxidant, în două variante are prețul de 331 lei sau 535 de lei;
  • Peeling-ul chimic pentru fotodeteriorare are prețul de 535 de lei pentru o zonă și 870 de lei pentru față și decolteu;
  •  Peeling facial împotriva acneei cu preț de 321 lei;
  • Peeling împotriva cicatricilor are prețul de 316 lei/ședință;
  • Peeling facial împotriva melasmei, cu preț de 525 lei/ședință.

Te așteptăm la Dr. Leventer Centre pentru orice tip de peeling chimic ai nevoie.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

  • Etichete:

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online