În fiecare an, volumul feței pierde un milimetru, iar în timp, consecințele sunt ridurile adânci și laxitatea pielii. Acestea apar ca urmare a scăderii secreției de acid hialuronic din piele, substanță ce reține apa și funcționează ca un ciment celular. Pentru a-i suplini funcția naturală și pentru a menține aspectul tânăr al tenului, medicii dermatologi recomandă injectările periodice cu acid hialuronic, cu efect de umplere și de stimulare a colagenului din piele. Dacă sunt făcute în cabinete specializate, de către medici experimentați, acidul hialuronic poate șterge ani buni de pe chip.

“Longevitatea produselor injectate în piele depinde de cantitatea injectată şi de tipul de piele. Astfel pielea fermă, seboreică, păstrează mai bine produsul decât pielea subţire sau laxă, iar tratamentele injectabile trebuie să fie efectuate la intervale mai scurte pentru situația din urmă. De altfel, pornind de la capacitatea de fixare a apei în ţesut, câţiva importanţi producători de cosmetice oferă acum fiole cu serum pe bază de acid hialuronic sau creme cu acest preţios ingredient. Pielea devine mătăsoasă, cadrilajul cutanat se şterge, iar ridurile foarte fine dispar atunci când produsele sunt folosite zilnic” explică de ce este benefic acidul hialuronic, medicul Mihaela Leventer.

În funcție de tipul de tegument, există posibilitatea ca injectarea cu acid hialuronic să fie urmată de o mică durere, de edem sau de mici vânătăi. Însă, în literatura medicală de specialitate, nu sunt descrise reacţii alergice şi nici nu e nevoie de testare prealabilă a produselor folosite. Oricum, toate aceste posibile inconveniente sunt considerate de toată lumea ca fiind minore pentru că dispar în câteva zile, demne de remarcat fiind doar rezultatele injectărilor: o piele cu riduri atenuate și un plus de fermitate.