Unghiile sunt structuri de cheratina foarte rezistente, ce apara degetele de traumatisme. Cu ajutorul unghiilor prindem si avem finete in miscare. O unghie sanatoasa este roz translucid cu o baza alba si cu o marginea libera neteda. Orice modificare a aspectului unghiei sau orice pata subunghiala, orice escrescenta periunghiala ar trebui sa aduca pacientul la dermatolog.

La Centrul Dr. Leventer suferinta lamei unghiale este diagnosticata si tratata prin metode moderne. In cadrul clinicii functioneaza o unitate de chirurgie unghiala, exista posibilitatea de a efectua biopsii, tratamente ale repliului unghial sau ale degetelor si unghiilor.

Chirurgia unghiei

Orice traumatism asupra unghiei produce o durere intensa. De aceea, interventia asupra unghiilor se face cu delicatete. In anestezie locala, se pot opera tumorete periunghiale sau subunghiale, se reface patul unghial, se reduce unghia incarnata sau hematomul subunghial.

Interventiile se fac cu instrumente chirurgicale destinate acestui tip de interventie, de catre o echipa de medici special antrenata.