Aceste vene mici, rosii sau albastrui sunt de obicei intalnite pe picioare dar pot sa apara si pe fata. Sunt nedureroase si diferite fata de venele varicoase, sunt subtiri asemeni unei panze de paianjen. Tratamentul, adică corectia venectaziilor (vase dilatate), se poate realiza prin procedura laser sau prin injectii sclerozante. Tratamentul laser Nd-Yag Se realizeaza ambulator si este nedureros. Se face prin sedinte repetate la 4-6 saptamani pana se obtine inchiderea vasului si disparitia desenului vascular din piele. Tratamentul este util in cuperoza, dar si in stergerea venectaziilor.

Corectia venectaziilor (vase dilatate)

Tratamentul cu Dye Laser Aparatul de laser este ales in functie de culoarea si calibrul vaselor care necesita tratament.
Injectiile chimice Cea mai comuna metoda pentru tratarea venectaziilor consta in injectarea cu un ac fin a unei substante barbotate sub forma de spuma, care produce inchiderea chimica urmata de disparitia treptata a venei. Este necesara purtarea unui ciorap elastic strans (70den) timp de 10 zile dupa injectare. Tratamentul  sclerozant se efectueaza in sezonul toamna – primavara.