Hemangiomul este tratat prin laser Nd-Yag sau Dye laser și se realizeaza ambulatoriu. Se face prin sedinte repetate la 4-6 saptamani pana se obtine inchiderea leziunii vasculare. Tratamentul nu necesita anestezie, senzatia locala fiind tolerabila. Fiecare spot duce la albirea zonei pe care a fost aplicat.

In cazul hemangioamelor la copii mici se recomanda inceperea precoce a tratamentului la 1-2 luni dupa nastere pentru a nu permite dezvoltarea hemangiomului. Consultatia va stabili daca este necesar si un tratament medicamentos care este foarte util in situatia in care hemangiomul este in faza de crestere.

Hemangioamele pot fi plane sau voluminoase. Sunt prezente inca de la doua saptamini dupa nastere si cresc treptat in primele luni de viata. Tratamentul se incepe cat mai devreme dupa nastere, inainte ca hemangiomul sa creasca in volum. Pentru tratare, se folosesc fie laserul vascular Nd-Yag, fie Dye laserul si sunt necesare mai multe sedinte la interval de o luna pana la stergerea leziunii. Tratamentul nu necesita anestezie si nu lasa urme pe piele.

Petele rosii din nastere

Petele rosii plane sunt prezente de la nastere si seamana cu pata de vin. Medical se numesc port wine stain sau nevus flameus. Sunt adesea localizate la nivelul fetei si creeaza un prejudiciu estetic.

Se trateaza cu ajutorul laserului Dye (PDL),  tratament nedureros care necesita mai multe sedinte pana cand leziunea se sterge complet.