Microdermabraziunea este o procedura  dermatocosmetica neinvaziva, care are scopul de a exfolia celulele moarte ale pielii (stratul superficial). Marele avantaj este ca nu produce complicatiile unei proceduri mai invazive, permitând o reintinerire a tenului prin exfoliere. Este indicata tuturor persoanelor care isi doresc un procedeu de improspatare sau reintinerire, dar nu  isi pot permite un concediu dupa procedura, pentru ca nu au timp. Fiind aplicabila tuturor tipurilor de ten, nu exista limite: atât femeile, cât si barbatii pot apela la microdermabraziune.

Pielea noastra difera, avem diversi parametri de grosime, nu suntem identici, asa incât este esential ca procedura sa se poata adapta fiecarui pacient.  In functie de sensibilitatea si caracteristicile pielii, echipamentele de dermabraziune pot regla atât intensitatea cu care se exfoliaza pielea, cât si puterea de aspiratie a celulelor exfoliate, astfel incât procedeul ramâne blând.

Roseata pielii poate dura câteva ore pâna la maximum o zi, in cazuri exceptionale. Dupa câteva ore se pot folosi produse cosmetice, inclusiv fond de ten. Deoarece pielea este foarte sensibila, nu este recomandata folosirea niciunui produs pe baza de acizi sau expunerea la soare timp de o zi (pâna dispare roseata de pe piele).

Efectul benefic se observa imediat dupa procedura: piele este mai fina, dispar porozitatile.  Pielea devine mai curata si se poate ameliora aspectul punctelor negre, in functie de tipul tenului  pacientului.

Procedura este total nedureroasa – nu se folosesc ace, anestezie etc, dureaza maximum 20 minute  si este recomandata persoanelor care doresc proceduri de rejuvenare rapide, nedureroase, neinvazive , sau persoanelor cu acnee ori multiple comedoane, care se plâng de „fata incarcata”, pentru ca finetea pielii se reinstaleaza si dispar porozitatile. De multe ori, pentru obtinerea unui rezultat optim este nevoie de repetarea sedintelor (1 pe luna).

Dermatocosmetica procedurala incepe cu o astfel din microdermabraziune,  care creste receptivitatea pielii la tratamentul ce urmeaza.  Microdermabraziunea este, in acest caz, etapa de initiere a tratamentului dermatocosmetic procedural, deoarece faciliteaza absorbtia produselor specifice aplicate pe piele (pielea este mai receptiva si produsul are efect mai mare).O succesiune de masti si produse cosmetice adaptate tipului de ten permite, sub tratament cu ultrasunete, care incalzeste pielea, o absorbtie sterila si ampla a produselor.

Substantele cosmetice folosite si aparatura sunt sterile, de aceea  riscul de suprainfectie, prezent in tratamentele cosmetice obisnuite, se diminueaza major, iar profunzimea manevrelor este controlata de un medic, astfel evitându-se leziunile si cicatricile. Toate produsele folosite sunt testate dermatologic, iar riscul de alergii, dermatite, exfolieri mai profunde decât suporta pielea (care duc la cicatrizari necontrolabile) este eliminat.