Desi razele ultraviolete au fost extrem de blamate, ele pot avea au efect benefic in tratarea unor afectiuni ale pielii, cum ar fi vitiligo, psoriazis, atopie, eczeme sau alopecie areata. Tratamentul cu lumina are o traditie lunga, cel mai cunoscut fiind cel cu radiatia UVA pentru remiterea placilor de psoriasis (tratament UVA), ( Fototerapie (UVA și UVB banda îngustă).

Mai nou, se foloseste radiatia UVB in banda ingusta de 312 nm pentru tratamentul cu succes al eczemelor, dermatitei atopice, vitiligo, psoriazis, pitiriazis rozat Gilbert. Rezultatele obtinute sunt superioare celor din terapia cu UVB banda intreaga.

Tratamentul ce constă în fototerapie (UVA și UVB banda îngustă) se face sub control medical, cu doze calculate in functie de afectiunea fiecarui pacient, dar si dupa tipul de piele (fenotip). Este necesara o suita de sedinte spatiate la 2-3 zile interval, ameliorarea fiind vizibila pe parcursul tratamentului.

Clinica detine mai multe aparate cu lumina UV (UVA, UVB spectru intreg si UVB banda ingusta), aplicabile fie sub forma unui dus de lumina, fie ca aparat mic pentru mana sau perie de par astfel incat putem trata diferentiat orice zona de piele.