Pielea flasca, cu elasticitatea pierduta, se poate strange ca un adevarat corset in jurul unui trup cu paniculul adipos remodelat de unde de soc sonore. Tehnicile laser moderne, inovative, precum laserul Accent, stimuleaza comportamentul natural al pielii si al tesutului adipos la expunerea la unda electromagnetica in spectru de radiofrecventa. Fibrele elastice ale pielii pot fi remodelate prin incalzire cu ajutorul undelor de radiofrecventa, astfel refacandu-se tonusul cutanat si reducandu-se laxitatea pielii.

Fata de tehnica traditionala foarte agresiva a lipoaspiratiei, noile proceduri sunt mult mai convenabile, deoarece nu au efecte secundare, nu au nevoie de nici un fel de anestezie, timpul petrecut in cabinetul medical este mult mai scurt si pacientii nu au nevoie de o perioada lunga de recuperare sau de corset.

Laserul “Alma Accent” este un aparat de radiofrecventa cu doua sisteme de lucru, unipolar si bipolar, care in functie de capul de lucru folosit incalzeste mai profund sau mai superficial dermul si tesutul subcutanat adipos. El a fost aprobat in anul 2006 de catre autoritatea sanitara americana FDA pentru tratamentul celulitei, a laxitatii cutanate si pentru reducerea ridarii.

Unda de radiofrecventa patrunde atunci cind este emisa unipolar la 20 mm adincime sub piele, produce contractura fibrelor de colagen si stimuleaza atit formarea de fibre noi elastice cit si lipoliza in stratul superficial subcutanat. Aplicatorul bipolar emite unda de radiofrecventa superficial la doar 2-6 mm, adica in interiorul pielii, producind reducerea ridarii cutanate si imbunatatind textura cutanata.

Tratamentul cu aparatul Accent este recomandat celor care au atat celulita, cat si pielea lasata in urma unei cure de slabire sau datorita pur si simplu imbatranirii, femeilor care au nascut recent si vor sa stearga semnele sarcinii de pe piele, sau celor a caror piele are aspect de coaja de portocala ori au ramas cu neregularitati ale conturului cutanat dupa diverse operatii sau dupa lipoaspiratie.

Cura terapeutica minima consta in 6 sedinte de tratament efectuate la fiecare 10 zile, iar pentru mentinerea aspectului obtinut se poate repeta tratamentul o data pe an.

Pacientul simte caldura pe zona de lucru, observa ca treptat pielea se netezeste de parca ar fi calcata cu fierul si simte contractia suprafetei cutanate ca pe un corset natural. Datorita fenomenului de lipoliza si drenaj limfatic concomitent relieful adipos se micsoreaza si pacientul observa cu multumire ca poate stringe cureaua mai usor daca a fost lucrata talia.

Candidatii la tratamentul cu laserul cu radiofrecventa isi pot programa sedintele chiar in pauza de masa si pot sa se intoarca discret la lucru fara nicio problema. Fata de lipoaspiratie, radiofrecventa permite tratarea unei suprafete mari de piele in aceeasi sedinta, intinereste aspectul pielii, reduce vizibil celulita, insa nu este o cura de slabire.

Procedeele de tratament combinate cu unde de soc si cu radiofrecventa pot obtine rezultate mai nuantate. Fara ac si bisturiu, fara activitate intrerupta, noua tehnologie pune la dispozitia pacientilor nostri instrumentele prin care putem pacali procesul de imbatrinire si putem slefui artistic volumele pe care natura le-a lasat prea generoase.