Fraxel este laserul care regenereaza pielea, indicat in cicatrici atrofice, melasma si vergeturi, cicatrici de acnee sau de varsat de vant. Studiile comportamentului persoanelor suferinde de acnee sau care au ramas cu cicatrici arata ca acestea au o personalitate introvertita, sufera de complexe de inferioritate si se simt diferite sau marginalizate din cauza aspectului.

Este deja cunoscut ca imbunatatirea imaginii personale prin vindecarea acneei si corectarea cicatricilor postacnee influenteaza decisiv moralul, iar angajarea intr-un post mai bun sau gasirea a unui partener de viata devin optiuni viabile pentru suferindul de acnee.

Daca pana in prezent pentru aceasta problema de piele erau necesare fie proceduri de abraziune, care slefuiesc partial suprafata cutanata, suplimentate cu proceduri de umplere cu substante resorbabile pentru evitarea eventualelor efecte secundare, fie procedee chirurgicale migaloase si dureroase, iata ca in ultimele luni se vorbeste in literatura medicala despre stimularea cresterii cutanate cu ajutorul luminii laser fractionate.

Laserul Fraxel foloseste un manunchi de raze luminoase dintr-un fascicul fractionat care patrunde prin piele si produce microzone de incalzire termica sub forma unor coloane fierbinti, asemanatoare unor ace virtuale extrem de fine. Tesutul neincalzit din jurul zonei tratate se contracta instantaneu si celulele-stem cutanate sunt stimulate. Incepe astfel un proces fiziologic de regenerare cutanata prin formarea de celule noi care repara punct cu punct tesatura cutanata deteriorata.

Imbunatatirea se produce in ritmul natural de viata al celulelor pielii, adica un rind nou de celule la 30 de zile. De aceea se recomanda ca tratamentul sa fie facut intr-un ritm lunar. Deoarece la o sedinta se trateaza doar 20% din suprafata scanata de laser, sunt necesare intre 4 si 6 tratamente.

Procesul de imbunatatire dupa tratamentul cu laserul Fraxel se prelungeste inertial inca un an si jumatate dupa ultima sedinta. Treptat, cicatricile de acnee se micsoreaza, se superficializeaza si chiar dispar complet. Tesutul cutanat este un organ viu si dinamic, care isi regenereaza textura si tonusul, porii se micsoreaza si petele brune dispar.

Noua metoda este revolutionara si indeplineste acum cele mai nebanuite vise: autoregenerarea pielii cu pastrarea texturii zonei in cazul diverselor forme de cicatrici de acnee, varsat de vant, sau a celor ramase in urma operatiilor chirurgicale.

Se poate imbunatati si textura vergeturilor, dispar si petele de melasma, pistruii, keratozele dar si ridurile fine de imbatrinire. Intr-un cuvant, sunt rezultate reale, pe care pacientul le simte imediat.