Laserul Ultrapulse Encore CO2 ablativ, care indeparteaza straturi de piele in maniera controlata, reprezinta standardul de aur in reintinerirea cutanata de peste 20 de ani. Studii recente au aratat ca divizarea fasciculului luminos in mai multe microfascicule care patrund in piele cu densitati si adancimi diferite permit obtinerea de rezultate excelente si scad timpul de recuperare pentru pacient.

Zonele de piele traversate de lumina vor fi eliminate, regenerarea cutanata realizandu-se ulterior prin migrarea celulelor din zonele vecine netratate, ceea ce determina contractie tegumentara. In plus, este stimulat si procesul de formare de fibre noi de colagen, ceea ce asigura pastrarea in timp a rezultatului obtinut; regenerarea colagenului din piele este dovedita prin biopsii chiar si la un an dupa tratament. Deoarece putem varia parametrii de lucru ai aparatului avem posibilitatea de a trata tipuri si probleme diferite ale pielii. Astfel, cu functia Active FX reusim sa tratam riduri superficiale, cicatrici si tulburari de pigmentare ale pielii. Daca dorim interventii mai agresive, cum este cazul persoanelor cu piele flasca, ten imbatranit, ridat pe toata suprafata sa, vom folosi combinatia de Active FX si Deep FX sau chiar Total FX.

Folosirea laserului CO2 in maniera ultrapulsata ne permite efectuarea de interventii de mare precizie, ca, de exemplu, intinerirea pleoapelor sau blefaroplastia laser, cu rezultate cosmetice deosebite.

Tratamentul laser pentru pleoape

Pe masura ce imbatranim, pielea isi pierde elasticitatea si, in acelasi timp, forta musculara. Aceste procese se petrec si la nivelul pleoapelor si favorizeaza reliefarea pachetelor adipoase atat la nivelul pleoapei superioare cat si inferioare, contribuind astfel la aspectul de imbatranire, uneori prematura, a pielii. Din punct de vedere strict medical se poate ajunge pana la diminuarea campului vizual, datorita imposibilitatii de deschidere completa a ochilor.

Blefaroplastia este operatia care corecteaza aspectul de ochi “cazuti” prin indepartarea excesului de piele si tesut adipos din zona respectiva. La Centrul Dr. Leventer, acest tip de operatie este efectuata cu ajutorul laserului CO2 Ultrapulse Encore, care permite efectuarea interventiei in cele mai sigure conditii, cu rezultate estetice excelente.

Operatia se efectueaza de obicei in anestezie generala, insa se poate efectua si in anestezie locala si sedare intravenoasa. Toate inciziile se plaseaza in zone de ridare naturala asa incat cicatricea finala este, practic, invizibila. Daca blefaroplastia de pleoapa superioara se practica doar cu incizie pe piele, la nivelul pleoapei inferioare operatia se poate realiza atat cu incizie pe piele, cat si transconjunctival, respectiv printr-o incizie la nivelul fetei interne a pleoapei, ceea ce se traduce din punct de vedere estetic prin lipsa oricarui semn pe piele.

Blefaroplastia poate fi completata in cadrul aceleiasi interventii cu proceduri de reintinerire cutanata care trateaza ridurile, uniformizeaza culoarea si cresc tonusul cutanat. Acestea se realizeaza utilizand tot laserul Ultrapulse Encore CO2 fractionat (Active FX, Deep FX sau Total FX), care permite tratarea tuturor problemelor mentionate mai sus adaptat fiecarui caz, prin modificarea parametrilor in functie de gradul de imbatranire cutanata.