Terapia fotodinamica (PDT) este o metoda eficienta in tratamentul acneelor si precancerozelor cutanate, folosind o combinatie de lumina vizibila in spectru rosu sau albastru aplicata pe o piele tratata cu o substanta fotosensibilizanta.

Tratamentul este foarte eficient in reducerea intr-o singura sedinta a unui numar mare de keratoze actinice diseminate pe piele sau in tratamentul epiteliomatozei superficiale. Studii recente arata ca terapia fotodinamica poate fi folosita in reducerea nemedicamentoasa a leziunilor de acnee, dar si in tratamentul de reintinerire cutanata.

Procedurile terapeutice care folosesc ultraviolete sunt relativ ieftine, usor de efectuat, sigure atunci cand se foloseste aparatura performanta si necesita o durata scurta a tratamentului. Vindecarea dupa tratamentul keratozelor actinice se face fara semne pe piele. Tratamentul, terapia fotodinamica (PDT), tenului acneic a dovedit ca in urma scaderii inflamatiei de la nivelul cosurilor si reducerea debitului de sebum se micsoreaza si calibrul porilor.