In Centrul Dr. Leventer s-a utilizat pentru prima oara in Romania un laser de epilare, inca din 1998. De atunci , echipamentele au tinut pasul cu progresul tehnologic, iar cazuistica personala este cea mai numeroasa, cu o vasta experienta in acest subiect. IPL Quantum HR este cel mai performant aparat dedicat acestei proceduri ce presupune tratamentul pilozitatii excesive (hirsutism). Poate fi tratat parul de pe orice suprafata a corpului, cu conditia sa fie mai inchis la culoare decat pielea. Singurele exceptii sunt puful (velus) si parul fara pigment (alb).

Procedura tine cont de fiziologia firului de par si de etapele lui de dezvoltare. Sedintele se succed la 4-8 saptamani, timp in care nu mai este necesara pensarea sau smulgerea parului cu ceara. Efectele se observa de la prima sedinta si in final tratamentul pilozitatii excesive (hirsutism) duce la reducerea pilozitatii intr-o proportie de 75%, restul firelor miniaturizandu-se.

Pielea nu este intepata, nici arsa, prin aceasta metoda, considerata cea mai eficienta, se distruge doar firul de par. Comunicarea este transparenta si realista: medicii explica pacientilor ca nu exista un efect definitiv (aceasta falsa promisiune a epilarii IPL nu a fost dovedit de practica); pilozitatea este tratata, insa, cu eficienta maxima.