Cel mai nou tratament pentru tulburari pigmentare cu rezultatele cele mai spectaculoase si stabile in timp este tratamentul cu laser Fraxel, care produce o autoreparare a pielii cu restabilirea pozitiei normale a celulelor pigmentate in piele. Decolorarea se obtine fara indepartarea epidermei ca in cazul peelingului si tratamentul nu impune repaus in casa. Sunt necesare 4 – 6 sedinte repetate la interval de 2 – 4 saptamani pentru ameliorarea melasmei.

Pentru petele maronii si pistrui se poate obtine o imbunatatire remarcabila a aspectului cu ajutorul peelingului chimic. Procedura se realizeaza cu sau fara anestezie locala. Pe piele se aplica o solutie care produce o “arsura” controlata, cu indepartarea epidermei ce contine pigment. Sunt necesare 5 – 10 zile pana la curatare si 6 luni de evitare a expunerii la soare.

Un alt tratament pentru tulburari pigmentare se face cu o substanta care impiedica formarea pigmentului fara sa produca exfolierea pielii. Rezultatele se obtin treptat si sunt excelente.
In vitiligo propunem tratament in primul rand in functie de o eventuala patologie asociata. Rezultate foarte bune se pot obtine prin sedinte repetate de fototerapie. Utilizam cel mai modern tip de tratament: UVB NB.