3.600 de interventii chirurgicale de carcinom efectuate și 99,7% rată de succes (fără recidivă).
Singurul centru din Europa Centrală și de Est acreditat în microchirurgia Mohs și în trainingul medicilor în tehnica Mohs.
Tehnologie de ultimă oră pentru un diagnostic de precizie rapid. 60.000 de biopsii și 12.000 de diagnostice oncologice.
Tumor board format din specialiști în dermatologie, anatomo-patologie, oncologie, chirurgie oncologică și plastică, având peste 2.500 de ore/an petrecute în sala de operații.
Vindecarea pacientului cu carcinom cutanat este misiunea noastră. Am reușit deja să o facem, fără recidivă, în 99,7% dintre cazuri. De la diagnosticul de certitudine efectuat rapid în laboratorul propriu, până la tratamentul microchirurgical Mohs, pacientul este ghidat, sprijinit și tratat de o echipă multidisciplinară specializată în abordarea integrată a cancerului de piele.
Dr. Leventer Centre este singurul centru din Europa Centrală și de Est acreditat de ASDS (Societatea Americană de Chirurgie Dermatologică) și EADV (Academia Europeană de Dermatologie și Venerologie) în microchirurgia Mohs. Tehnica Mohs este mai precisă decât intervenția clasică și reduce semnificativ riscul de recidivă. Fiecare medic al centrului nostru trece printr-o formare extensivă în microchirurgia Mohs care însumează 12-14 luni de training prin participarea la 250 de cazuri, dintre care 100 de cazuri operate personal, sub supravegherea unui chirurg senior.
Echipa de 5 medici chirurgi a centrului nostru cumulează peste 2.500 de ore petrecute în sala de operație, într-un singur an.
În perioada 8-10 iunie, Dr. Leventer Centre a găzduit un curs de microchirurgie Mohs, organizat de European Academy of Dermatology and Venereology (EADV), în parteneriat cu Fundația Dr. Leventer Pentru Sănătatea Pielii. Acest eveniment de prestigiu a adus în România personalități internaționale de renume de pe trei continente. Mai multe informații despre acest eveniment găsiți aici.
Pacienții Dr. Leventer Centre beneficiază de investigații efectuate în primul laborator dedicat patologiilor pielii, dotat cu cea mai nouă tehnologie. Echipa multidisciplinară care are în grijă fiecare caz cuprinde specialiști în dermatologie, anatomo-patologie, oncologie, chirurgie oncologică și plastică, tratament complet - chirurgical și post-chirurgical. Pacientul este ghidat de-a lungul întregului flux de tratament de către un navigator de pacienți dedicat.
Tratăm personalizat carcinomul cutanat, pentru că privim dincolo de boală. Privim pacientul.
Orice modificare a aspectului pielii – leziuni, excrescențe – este analizată cu atenție de experții noștri și, dacă există suspiciunea de carcinom cutanat, avem un laborator dedicat patologiilor pielii în care vor fi efectuate analize specifice. Vă așteptăm la Dr. Leventer Centre pentru a obține un diagnostic de certitudine în cel mai scurt timp.
Medicii Dr. Leventer Centre vor stabili diagnosticul de certitudine prin biopsie cutanată. Această investigație minim-invazivă presupune recoltarea unei mici probe de țesut și analizarea ei la microscop de către dermatopatolog.
Carcinomul cutanat debutează ca o leziune sau excrescență (umflături, noduli) de obicei de altă culoare decât cea a pielii, care apoi crește în dimensiuni și poate ulcera. Aspectul tumorilor diferă în funcție de tipul de carcinom dezvoltat – bazocelular sau spinocelular.
În cele mai multe cazuri, carcinomul este provocat de expunerea excesivă la razele UV, care provoacă mutații la nivel celular. Dacă se manifestă în zone neexpuse radiațiilor UV, poate avea cauză genetică sau să apară în urma expunerii la radiații carcinogenetice sau radioterapie.
Da. Persoanele care folosesc lămpile de bronzare prezintă un risc crescut de dezvoltare a cancerelor cutanate.
În afară de expunerea fără protecție UV la razele solare, menționată mai sus, mai sunt factori predispozanți pielea deschisă la culoare, un sistem imunitar slăbit, leziunile precanceroase (keratoza actinică sau boala Bowen) și bolile genetice rare, precum xeroderma pigmentosum.
Carcinomul nu este la fel de periculos ca melanomul, dar este mult mai frecvent – 80% dintre cazurile de cancer de piele depistate la nivel mondial sunt reprezentate de carcinomul bazocelular, iar numărul pacienților este în continuă creștere.
După stabilirea diagnosticului de precizie, tumora este excizată cu margine de siguranță. Cea mai eficientă metodă de tratament în acest tip de cancer cutanat este microchirurgia Mohs, folosită la Dr. Leventer Centre de peste 10 ani. Intervenția poate fi urmată de un tratament complementar – chimioterapie sau radioterapie.
La Dr. Leventer Centre, echipa supraspecializată în tratarea cancerului cutanat a obținut cea mai înaltă rată de vindecare a carcinomului, față de celelalte mijloace terapeutice, prin microchirurgia Mohs: 99,7%.
Microchirurgia Mohs este un tip de intervenție care presupune excizarea în etape a tumorii și a țesuturilor din jurul ei, până la eliminarea completă a celulelor canceroase. În fiecare etapă, țesutul este analizat în timp real de anatomopatolog. Mohs permite tratarea tumorilor din zone delicate: pleoape, buze, urechi, nas.
Medic primar dermatolog, Director program fellowship, ASDS microchirurgie Mohs
Medic primar dermatolog, Certificat ASDS în microchirurgie Mohs
Medic primar dermatolog, Certificat ASDS în microchirurgie Mohs
Medic primar anatomopatolog, Certificat ICDP-UEMS în dermatopatologie
Medic specialist anatomopatolog
Medic specialist anatomopatolog
Medic specialist chirurg, Chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă
Medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă
Medic specialist Chirurgie Generală
Medic specialist dermatolog