masuri-speciale-covid-19

Centrul Dr. Leventer rămâne deschis pentru a-i ajuta pe pacienții cu afecțiuni dermatologice ale căror tratamente nu pot suferi amânare, dar și pentru a degreva secțiile spitalelor din sistemul public de presiunea din aceste zile.

Pentru siguranța pacienților, dar și a personalului Centrului au fost luate măsuri stricte.

✅  Prima selecție a pacienților se face telefonic; dacă aceștia au nevoie de tratamente care pot fi amânate, nu vor fi programați în această perioadă;

 În curtea Centrului Dr Leventer a fost montat un cort pentru selecția pacienților;

  Zona recepției a fost reamenajată pentru ca pacienții să nu stea unul lângă altul;

 Cabinetele medicale sunt dezinfectate după consultul fiecărui pacient;

 Reprezentanții Centrului sunt în permanent contact cu autoritățile și implementează toate măsurile decise de acestea, în timp real.

Conducerea Centrului Dr Leventer a decis să nu întrerupă, momentan, activitatea în contextul actual pentru că anumite probleme de sănătate ale pacienților nu pot fi amânate fără riscul ca acestea să se transforme în urgențe medicale ulterioare. În fiecare zi, echipa managerială a Centrului monitorizează măsurile implementate, evaluează situațiile apărute și își reface planul măsurilor de siguranță în acord cu deciziile autorităților sanitare.

În acest moment, pacienții trebuie să treacă prin 3 filtre înainte să intre într-un cabinet medical:

1️⃣  Primul filtru este cel telefonic: pacienții răspund întrebărilor din chestionarul Direcției de Sănătate Publică și, dacă e cazul, sunt direcționați către alte specialități medicale;

2️⃣  Al doilea filtru este cel fizic, exterior; în curtea Centrului a fost montat un cort în care un asistent complet echipat ajută pacienții să completeze formularul Direcției de Sănătate Publică;

  • Dacă pacientul răspunde DA la o întrebare și este asimptomatic este îndrumat spre autoizolare și primește numerele de telefon la care poate suna pentru asistență.
  • Dacă pacientul răspunde DA la o întrebare și are simptome de infecție respiratorie, i se pune masca, angajatul Centrului părăsește cortul și solicită la 112 transport securizat pentru pacient la o unitate de profil.

3️⃣  Al treilea filtru este la Recepția Centrului Dr Leventer, care a fost reamenajată: scaunele sunt la 1 metru distanță unele de altele, s-au pus separatoare pentru a se evita aglomerația, sunt amplasate dispensere cu dezinfectant, zona e curățată permanent, iar angajații Recepției au grijă să îndrume pacientul spre cabinet.

Centrul Dr Leventer a luat decizia de a păstra un interval de cel puțin 10 minute între programări, astfel încât fiecare cabinet să fie dezinfectat după fiecare consult medical. Curățarea se face cu atenție, pe fiecare suprafață, cu soluții speciale, iar spațiul este aerisit.

Pacienții care considerăm că nu au o urgență sau al căror tratament poate suferi o amânare, am decis că pot fi consultați telefonic de medicul curant. E o măsură suplimentară de protecție. Încercăm în această perioadă să facem tot ce se poate pentru a avea grijă de pacienții noștri, dar și să-i sprijinim pe colegii din sistemul de stat care deja sunt asaltați de multe cazuri cu simptomatologii diferite. Facem tot ce putem să fim solidari cu ei, să-i lăsăm să se concentreze pe tratarea infecțiilor respiratorii.Dr Mihaela Leventer, medic primar dermatolog, fondator Centrul Dr Leventer

Reprezentanții Centrului Dr Leventer asigură pacienții că iau permanent măsuri ca actul medical să se desfășoare în siguranță în interiorul Centrului și fac apel la calm, responsabilitate și informarea doar din surse avizate.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online