Ce este Fundația Dr Leventer pentru Sănătatea pielii?

Încă de la apariția sa în 2016, Fundația Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii și-a propus să redefinească standardele de competență și de înțelegere în domeniului sănatății pielii, deopotriva din perspectiva profesioniștilor, precum și din cea a publicului larg. Accentul Fundației s-a îndreptat către afecțiunile de natură dermato-oncologică, cu o atenție deosebită asupra carcinomului cutanat.

 

Activitățile Fundației Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii sunt fundamentale pentru construirea unei baze solide în relația medic-pacient și pentru consolidarea încrederii dintre aceste două entități. 

 

De-a lungul timpului, Fundația Dr. Leventer a demarat proiecte care au urmărit informarea și creșterea conștientizării populației în privința cancerului cutanat. De asemenea, am organizat activități menite să pregătească specialiștii să răspundă corect și în conformitate cu bunele practici la problemele dermatologice.

Susținem instruirea permanentă a personalului medical

Accentul pe instruirea permanentă a personalului medical este în beneficiul ultim al pacientului, astfel încât acesta să se poată folosi la maximum de cele mai bune soluții terapeutice și de metodele revoluționare de tratament dermato-oncologic.  

 

Totodată, Fundația pentru Sănătatea Pielii își continuă activitățile, având alături permanent Dr. Leventer Centre, atât prin echipa de medici dermatologi clinicieni şi chirurgi, cât şi prin infrastructura disponibilă și laboratorul de Dermatopatologie. Dr. Leventer Centre este singura clinică acreditată de A.S.D.S. (Societatea Americană de Dermatochirurgie) pe chirurgia Mohs în Europa Centrală și de Est.  

Salvăm vieți prin educație

După patru ani de la înființare, Fundația Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii continuă să lupte pentru informare și educarea publicului în sănătatea dermatologică, din cele mai îndreptățite rațiuni:

– cancerul de piele reprezintă unul din trei diagnostice oncologice, pe plan global;

– reducerea numărului de cazuri noi de cancer de piele se poate atinge doar prin educarea populației asupra importanței sănătății pielii și prin creșterea conștientizării riscurilor asociate acestei boli;

– tratamentul eficient al cancerelor cutanate necesită cei mai bine pregătiți specialiști în dermato-oncologie, de care Fundația dispune prin parteneriatul cu Dr. Leventer Centre;

– susținem colaborarea dintre medici, precum și pregătirea lor permanentă în dermatologie și dermato-oncologie.

Relația cu presa

În primii ani de activitate, Fundația Dr. Leventer a pus accentul pe construirea unei relații solide cu mass-media, ca vector principal în atingerea obiectivelor de informare și de educare a populației generale, precum și un factor de bază în relația cu medicii din breaslă. Astfel, Fundația a pornit organizând conferințe de presă și evenimente similare, abordând teme cheie din domeniul Dermatologiei. Fundația și-a deschis porțile pentru jurnaliștii din sectorul medical, arătându-le ce se întâmplă în cabinetul unui dermatolog, precum și în locul unde se face diagnosticul de certitudine, laboratorul de Dermatopatologie.

 

Ne bazăm, în continuare pe transparență în relația cu presa și pe o comunitate media cordială, dispusă mereu să însoțească inițiativele noastre.

Fundația Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii beneficiază de susținerea unei organizații americane de referință din domeniul Dermatologiei și al Dermatochirurgiei Oncologice, Fundația Blade & Light, având, totodată, parteneri importanți, în sfera medicală, printre care Asociația Medicilor Independenți, Ducray, Eau Thermale Avene și Banca Transilvania.

Fellowship-ul Dr Leventer pentru Sănătatea pielii

Vreau să mă înscriu

Partenerii Fundației Dr Leventer pentru Sănătatea pielii

Programare online