Ce este a doua opinie medicală în dermatologie?

A doua opinie medicală poate fi recomandată de medicul curant sau o puteți cere din proprie inițiativă atunci când:
• Există o simptomatologie rară;
• Există un diagnostic rar;
• Opțiunile de tratament sunt limitate;
• Opțiunile de tratament existente pot avea consecințe semnificative asupra vieții pacientului.

Puteți apela la a doua opinie medicală oricând simțiți nevoia de a discuta cu un alt specialist și de a cere informații în plus despre cazul dumneavoastră.

Pacienții pot solicita a doua opinie medicală pentru orice afecțiune sau diagnostic care îi îngrijorează sau pentru care au primit un tratament care nu funcționează. Din cauza impactului pe care îl pot avea asupra vieții, diagnosticele dermatologice pentru care se solicită cel mai des a doua opinie medicală sunt carcinomul și melanomul.

Avantajele unui second opinion pentru pacienți

A doua opinie medicală este 100% în beneficiul pacientului și are următoarele avantaje:
• Siguranță în luarea deciziei cu privire la tratament;
• Încredere că diagnosticul primit este corect și urmează un plan de tratament potrivit nevoilor lui;
• Crește șansele de vindecare în cazul în care se constată că diagnosticul anterior este incorect;
• Permite oprirea tratamentelor inutile;
• Crește confortul psihologic al pacientului și membrilor familiei acestuia, mai ales în cazul cancerelor de piele (carcinom, melanom etc.) care au și un caracter ereditar;

locuri inedite unde poate apărea un melanom

A doua opinie medicală dermatologică la Dr. Leventer Centre

La Dr. Leventer Centre, întreaga echipă de medici dermatologi are competența de a oferi a doua opinie medicală, în orice afecțiune dermatologică cu care se confruntă pacienții. Pentru cazurile de cancer de piele, care necesită o abordare multidisciplinară, a doua opinie poate fi oferită de echipa de Tumor Board. În funcție de caz, Tumor Board-ul poate reuni medici dermatologi, chirurgi Mohs, chirurgi oncologi, medici oncologi, anesteziști, anatomopatologi sau alți specialiști care pot asigura o abordare integrată a cazului.
Prin laboratorul de histopatologie propriu, asigurăm servicii de a doua opinie medicală și în ceea ce privește rezultatele histopatologice eliberate de alte laboratoare. Serviciul de a doua opinie medicală, oferit prin laboratorul de histopatologie, completează evaluarea clinică a medicului dermatolog sau echipei de Tumor Board, asigurând acuratețea diagnosticului și eliminând riscurile asociate unor rezultate histopatologice incorecte sau incomplete.

De ce să apelezi la o a doua opinie la Dr. Leventer Centre?

Primul pas în tratarea unui pacient care a venit pentru o a doua opinie medicală este o discuție despre istoricul său medical, o anamneză a simptomelor și cauzelor de apariție a afecțiunii cu care se confruntă. Apoi, analizăm investigațiile efectuate până în acest punct și diagnosticul primit anterior. Ulterior, după o examinare clinică detaliată se stabilește care sunt investigațiile necesare sau care este planul de tratament pe care pacientul trebuie să îl urmeze.
Fiecare pacient este diferit și nu există o rețetă prestabilită, universal pentru tratament. La Dr. Leventer Centre credem cu tărie în tratarea personalizată a pacientului.
Echipa noastră multidisciplinară în tratarea afecțiunilor pielii este pregătită la nivel internațional să trateze pielea la 360°. Pacienții care apelează la noi:
Vor fi ascultați
Li se vor oferi mai multe informații legate de diagnostic și beneficiile tratamentului recomandat
Vor avea siguranța că diagnosticul este corect și recomandările de tratament îi vor ajuta să își rezolve problema medicală

Părerile pacienților

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
programează-te online

Specialiștii tăi în sănătatea pielii

Îngrijește pielea

vezi toate articolele
Programare online