Opțiuni de tratament la Dr Leventer Centre

De-a lungul vietii, aspectul facial se modifica treptat, an dupa an si este influentat de genetica, stil de viata si factori de mediu ca expunerea la soare sau activitatea intr-un mediu poluat. Cu timpul, subtierea, ridarea, laxitatea cutanata cu aspect de piele care atirna inestetic devin trasaturi dominante.

Sansa de a dezvolta riduri este intensificata de o serie de factori ca schimbarile rapide de temperatura si protectia neadecvata impotriva vantului, caldurii si soarelui, incruntarea sau clipirea nervoasa, lumina inadecvata, pierderile bruste de greutate, consumul excesiv de alcool, cafea, ceai sau tutun, noptile pierdute sau folosirea unor cosmetice nepotrivite. Odata instalate, ridurile nu pot pot fi indepartate complet doar prin ingrijire cosmetica.

Centrul Dr. Leventer ofera cele mai moderne tehnici de tratament: peeling chimic, injectii cu toxina botulinica, umplerea ridurilor cu acid hialuronic, hidratarea prin injectare a pielii, restructurarea pielii prin laser cu lumina fractionata (Fraxel, Activ FX, Deep FX, laser CO2 ultrapulsat) sau cresterea tonusului cutanat (skin tightening) cu cel mai performant aparat de radiofrecventa, Alma Accent.

Peelingul chimic
Peelingul cu TCA, acid glicolic sau fenol (Exoderm) poate fi potrivit pentru reducerea ridurilor fine din jurul ochilor, din jurul gurii sau de pe obraji. Procedura se executa ambulator, cu sau fara anestezie. Pielea trebuie protejata dupa tratament, iar expunerea la soare trebuie evitata pentru un timp.

Umplerea ridurilor
Ridurile pot fi corectate prin intindere daca la baza lor se injecteaza o substanta gelatinoasa care le umple ca un siret. Acidul hialuronic este o substanta care nu da alergii, nu trebuie testata in prealabil si al carei efect se vede pe loc. Se utilizeaza acid hialuronic cu viscozitate diferita, adaptata tipului de defect. Cel mai nou tratament pentru ridurile fine se face cu acid hialuronic fluid injectabil, care intra in sistemul de hidratare al pielii.

Toxina botulinica
Toxina botulinica actioneaza prin reducerea contractiilor musculare la locul de injectare, ducand astfel la relaxarea pielii si la reducerea ridurilor de expresie de la coada ochilor, frunte sau gat. Rezultatele sunt bune si metoda este adesea folosita pentru a amana operatiile estetice faciale de mare amploare sau pentru corectia ridurilor de expresie la persoanele tinere. Desi substantele utilizate deriva dintr-o toxina, cantitatile folosite sunt diluate si inofensive. Toxina botulinica este folosita si in alte specialitati medicale inca din 1990. Injectiile nu dor si dureaza cateva minute, iar rezultatele se vad dupa o saptamana, aspectul fetei fiind natural, odihnit si fara riduri. Efectul dureaza trei-sase luni si este necesara repetarea injectarii pentru mentinerea rezultatului.

Corectia ridurilor de imbatranire prin laser
Ridurile fine care se intind sub ochi, pe obraji, in jurul gurii pot fi reduse prin tratament cu laserul CO2 Ultrapulse Encore care produce o contractie a pielii si genereaza activarea mecanismului de autoreparare tisulara. In functie de gradul de ridare a pielii si de zona ce necesita tratament se pot alege mai multe protocoale de lucru: Active FX, Deep FX sau Total FX.

Laserul Ultrapulse Encore CO2 reinnoieste pielea folosind lumina fractionata care intra la profunzimi diferite de tip–Active Fx, Deep Fx sau Total FX. Tratamentul este o alternativa la dermabraziune sau la peelingul chimic profund, dar este prin comparatie mult mai precis si obtine rezultate superioare cu o perioada de refacere scurta.

Procedura se bazeaza pe incalzirea fragmentata a epidermului si dermului cu ajutorul luminii laser si contractia instantanee a pielii cu stimularea refacerii ei concomitente. Spre deosebire de peeling, procedura laser este nonablativa adica nu elimina epidermul in totalitate ci il conserva si stimuleaza repararea lui cu propriile celule. Imbunatatirea continua in timp mai multe luni. Dupa tratament persista timp de 1-2 saptamani doar o roseata usor de corectat cosmetic.

Pentru ridurile insotite de laxitate cutanata se recomanda tratamentul de skin tightening cu aparatul de radiofrecventa Accent. In fata aspectului divers al imbatranirii se impune un plan de restaurare cutanata delicata, punct cu punct, ca a unui tablou valoros pe care vrei sa-l ai in stare perfecta pe termen lung. Imbunatatirile subtile care pastreaza trasaturile si naturaletea expresiei sint de preferat celor radicale care schimba brusc aspectul fetei.

Pentru ca nu vrei sa devii alta persoana, ci aceeasi, doar un pic mai tanara, Centrul recomanda un algoritm de tratament de ultima ora, care necesita un timp de recuperare minim si un beneficiu egal cu cel al metodelor chirurgicale.

Părerile pacienților

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
programează-te online

Specialiștii tăi în sănătatea pielii

Îngrijește pielea

vezi toate articolele
Programare online