Mezoterapie
Totul despre mezoterapie
Mezoterapia reprezintă o soluție inovatoare și sigură pentru cei care caută alternative non-invazive în tratamentele estetice și medicale. Această procedură presupune introducerea de substanțe nutritive direct în straturile pielii, cu numeroase beneficii pentru ten, precum și pentru alte zone ale corpului.
Specialiștii de la Dr. Leventer Centre detaliază numeroasele avantaje ale mezoterapiei și modul în care această tehnică poate contribui la regenerarea și revitalizarea pielii.
Ce este mezoterapia
Mezoterapia este o metodă non-chirurgicală, utilizată pentru eliminarea permanentă a grăsimii, conturarea corpului și ameliorarea căderii părului și a îmbătrânirii pielii. Dezvoltată inițial în Franța, în 1952, pentru tratarea tulburărilor vasculare și limfatice, această tehnică s-a extins ulterior, incluzând beneficii mai ample.
Mezoterapia presupune injectarea unui cocktail de substanțe nutritive direct la nivelul dermului și tesut subcutanat, vizând țesutul gras subcutanat. Folosind un ac extrem de fin, specialiștii administrează substanțe în zonele selectate pentru tratament – față, scalp, gât, piept, decolteu, mâini, vergeturi și regiuni cu grăsime localizată.
Substanțe precum acidul hialuronic, antioxidanții, peptidele de procolagen, mineralele, coenzimele, aminoacizii și multivitaminele contribuie la obținerea unor rezultate remarcabile si de durată.
Beneficiile mezoterapiei includ o îmbunătățire semnificativă a elasticității pielii, cresc nivelul de hidratare, stimulază sinteza de colagen, îmbunătățesc luminozitatea și stimularea circulației sangvine. În plus, aceste injecții contribuie la micro-exfoliere, creșterea grosimii și hidratării pielii, precum și la rafinarea texturii cutanate.
Cui îi este recomandată mezoterapia
Mezoterapia poate fi aplicată tuturor persoanelor sănătoase cu vârsta de peste 18 ani, dacă nu există contraindicații particulare. Mezoterapia are un scop și o arie de aplicare foarte largă, fiind utilizată în funcție de starea de sănătate, vârsta, caracteristicile fizice și nevoile individuale ale fiecărui pacient. Astfel, tratamentele sunt personalizate, iar conținutul injectat variază în funcție de acești factori specifici.
Tehnica este potrivită pentru persoanele care doresc să-și îmbunătățească aspectul pielii și să combată semnele îmbătrânirii. Acest tratament este recomandat celor care prezintă:
- riduri fine și linii de expresie;
- ten lipsit de strălucire;
- piele deshidratată;
- cicatrici superficiale;
- celulită;
- căderea părului (alopecie).
În ce zone ale corpului se recomandă acest tratament cosmetic
La ora actuală, cele mai populare utilizări ale mezoterapiei vizează diminuarea tesutului adipos, reducerea celulitei și sculptarea corpului, tratarea alopeciei, precum și eliminarea ridurilor și rejuvenarea facială.
Zona facială
Pe față, zonele prioritare sunt cele mai afectate de îmbătrânirea prematură, manifestându-se prin linii de expresie distincte, cum ar fi ridurile frunții, „laba gâștii”, liniile glabelare, ridurile „marionetă” și pliurile nasolabiale și mentolabiale. Totodată, mezoterapia perioculară s-a dovedit eficientă în diminuarea cearcănelor.
Zona corporală
Pentru corp, zonele de interes includ coapsele, fesele, genunchii, spatele și flancurile. Mezoterapia este, de asemenea, frecvent utilizată pe gât, abdomenul inferior, precum și pe partea din spate a mâinilor și brațelor, care sunt cele mai expuse efectelor timpului.
Zona capilară
În zona capilară, problemele frecvente pentru care pacienții apelează la mezoterapie includ căderea părului (alopecia), pierderea volumului și a densității acestuia.
Mezoterapia ajută în astfel de cazuri pentru că furnizează nutrienți și substanțe benefice, stimulând foliculii și îmbunătățind microcirculația la nivelul scalpului. Astfel, părul devine mai sănătos, mai lung, voluminos și mai puternic. Mezoterapia este eficientă pentru pierderea ereditara a părului și este aplicabilă atât femeilor, cât și bărbaților.
Beneficiile mezoterapiei
Odată cu procesul de îmbătrânire, pielea pierde colagen și elastină, ceea ce duce la apariția ridurilor și a lăsării acesteia. Mezoterapia stimulează producția de colagen și elastină, crește fermitatea și rejuvenează. În plus, ajută la reducerea petelor pigmentare, a leziunilor cauzate de soare și altor semne de deteriorare a pielii.
Alte beneficii ale mezoterapiei pentru față și corp:
- conferă un aspect vibrant, sănătos și luminos pielii terne și obosite;
- elimină umflăturile, cearcănele și roșeața de sub ochi;
- crește hidratarea și îmbunătățește textura pielii;
- reduce aspectul ridurilor fine și al liniilor de expresie;
- combate celulita și aspectul de „coajă de portocală”;
- dizolvă grăsimea stocată local;
- stimulează circulația sangvină și limfatică;
- previne lăsarea pielii în zona gâtului, decolteului și mâinilor;
- tratează și elimină cicatricile, fisurile și petele de pe suprafața pielii;
- corectează inegalitățile în culoarea pielii
Mezoterapia la Dr. Leventer Centre
Mezoterapia la Dr. Leventer Centre este un exemplu de excelență în revitalizarea pielii, îmbinând tehnici de precizie cu soluții personalizate. Procedurile noastre avansate sunt gândite astfel încât să răspundă nevoilor fiecărui pacient, utilizând amestecuri benefice de substanțe nutritive, vitamine și minerale.
Echipa noastră se angajează să asigure un tratament sigur și confortabil, cu rezultate excepționale, vizibile după doar câteva sesiuni de tratament.
În funcție de zona tratată, pot fi necesare între 3 și 10 ședințe de mezoterapie.
Mezoterapie facială cu Dermapen
În cadrul Dr. Leventer Centre, mezoterapia devine alegerea de excelență pentru reîntinerirea feței. Tehnica oferă soluții eficiente pentru diverse probleme, asigurând un ten revitalizat și tânăr atât la femei, cât și bărbați.
Mezoterapia cu Dermapen îți transformă pielea, reducând vizibil liniile fine și ridurile, estompând urmele post-acnee și alte imperfecțiuni. Dermapen, cu tehnologia sa de microneedling, utilizează 11 micro-ace prin care stimulează producția de colagen și sprijină mecanismele naturale de vindecare și de reîntinerire cutanată.
Dispozitivul creează microperforații în piele și facilitează penetrarea substanțelor active care stimulează regenerarea. Vei obține un ten mai tânăr și radiant, cu o hidratare și fermitate îmbunătățite, iar pielea ta va străluci de vitalitate.
Tratamentul alopeciei
Pentru căderea părului (alopecie) care nu răspunde la tratamentele neinvazive, mezoterapia se dovedește eficientă. Prin injectarea de vitamine și antioxidanți în scalp, această metodă avansată stimulează creșterea părului. În clinica noastră, sunt necesare circa 10 ședințe de mezoterapie pentru cele mai bune rezultate.
Pregătirea pentru mezoterapie
Ca să poți obține rezultate pe care ți le dorești și să minimizezi riscurile înainte de mezoterapie, specialiștii Dr. Leventer Centre te sfătuiesc să urmezi câteva recomandări esențiale.
- Evită băuturile alcoolice timp de 24 de ore înainte de procedură.
- Amână procedura dacă ai erupții cutanate sau herpes în zona tratată.
- Evită utilizarea produselor pe bază de retinol cu 2 zile înainte și după tratament.
- O masă substanțială înainte de procedură ajută la prevenirea amețelilor.
- Oprește administrarea medicamentelor și a suplimentelor care subțiază sângele.
Contraindicațiile mezoterapiei
Mezoterapia nu este recomandată în anumite situații sau persoanelor care suferă de unele probleme de sănătate. Printre contraindicațiile importante se numără:
- sarcina și alăptarea;
- persoanele cu istoric de paralizie;
- pacienții diabetici care necesită insulină;
- pacienții cu cancer;
- persoanele cu tulburări de coagulare a sângelui;
- persoanele alergice la substanțele utilizate;
- persoanele cu urticarie;
- cei cu afecțiuni cardiace tratate cu multiple medicamente.
Deși este considerată o procedură sigură, mezoterapia poate avea, în cazuri rare, unele efecte adverse. Printre acestea se numără reacțiile alergice la substanțele injectate, inflamație, infecțiile pielii, schimbările de pigmentare, vânătăi etc. În cazuri rare, poate apărea paniculita, o inflamație a țesutului subcutanat. Este important să discuți cu specialistul despre aceste posibile efecte pentru a evalua riscurile și beneficiile tratamentului.
Experimentează la Dr. Leventer Centre o piele mai netedă, fermă și radiantă și lasă-ne să îți ghidăm transformarea. Programează o consultație și descoperă beneficiile mezoterapiei de înaltă calitate.
Părerile pacienților
Mulțumesc întregii echipe de specialiști din cadrul Dr. Leventer Centre pentru grija și profesionalismul cu care m-au tratat. Am venit cu o suspiciune de cancer de piele la o aluniță. De la primul consult și până la venirea rezultatului, care din fericire a fost negativ, m-au încurajat și m-au asigurat că totul va fi bine.
În momentul în care am ajuns la Dr. Anca Stanciu pentru o a doua părere pe un diagnostic cu care nu eram împăcată, am știut că aici am găsit medicul care va lupta alături de mine să mă fac bine. Nu m-am înșelat.
Datorita intervenției dumneavoastră, problema copilului meu s-a rezolvat în totalitate. Nu mai are nimic acum. Vă mulțumesc din suflet!
Specialiștii tăi în sănătatea pielii
Dr. Dragoș Pencu
Medic specialist chirurgie plastică estetică și microchirurgie reparatorie
Fă o programareDr. Irina Nasturică
Medic specialist dermatologCertificat ASDS în microchirurgie Mohs
Fă o programareDr. Vladoiu Valentin
Medic specialist chirurgie plastică, estetică si microchirurgie reconstructivă
Fă o programareDr. Tiberiu Tebeică
Medic primar anatomopatologCertificat ICDP-UEMS în dermatopatologie
Fă o programareDr. Andreea Mite
Medic specialist chirurgChirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă
Fă o programareDr. Andrei Mușețeanu
Medic primar chirurgChirurgie plastică, reconstructivă și estetică
Fă o programareDr. Ana Grigorescu (Ungureanu)
Medic specialist dermatologCertificat ASDS în dermatoestetică
Fă o programareDr. Mihaela Leventer
Medic primar dermatologDirector program fellowship ASDS microchirurgie Mohs
Fă o programareÎngrijește pielea
marți 24 septembrie 2024
Cel mai bun tratament pentru ciuperca unghiei ți-l oferă specialistul
Când te confrunți cu micoza unghiei, este esențial să știi câteva lucruri: nu va trece de la sine, duce la complicații dacă nu...
Dermatologie clinică
luni 23 septembrie 2024
Imagini cu alunițe periculoase. Cum recunoști nevii pigmentari care necesită consult de specialitate
Cel mai probabil, ai citit despre alunițele periculoase, dar știi cum arată, la ce trebuie să fii atent pentru a le identifica pe...
Dermato-oncologie
miercuri 21 august 2024
Herpesul genital poate fi confundat! 6 boli asemănătoare cu această BTS
Ce simptome sunt asociate cu herpesul genitalBoli asemănătoare cu herpesul genitalHerpesul genital poate fi confundat! Herpesul genital este o boală cu transmitere sexuală...
Dermatopatologie
miercuri 21 august 2024
Cel mai bun tratament pentru dermatita seboreică este cel recomandat de dermatologul tău
Declanșată de factori de mediu, de stres sau pe fondul unor boli, cu simptome ușoare sau severe și posibil în asociere cu alte afecțiuni...
Dermatopatologie
luni 19 august 2024
Tratamentul semnelor post-acneice. Scapă de cicatrici cu ajutorul procedurilor moderne
Acneea, mai ales în forma ei severă, poate lăsa urme pe față, prelungind trauma emoțională și după vindecare. Este o problemă întâlnită la...
Dermatologie clinică
marți 9 iulie 2024
„Iritații” ale pielii. Cauze, tipuri, tratament și sfatul dermatologului pentru prevenirea lor
Aproape că nu există persoană care să nu se fi confruntat, măcar o dată în viață, cu o iritație pe piele. Aceasta reprezintă...
Articole Medicale
miercuri 26 iunie 2024
Bubițe de la căldură. Când apare și cum tratăm erupția provocată de miliaria
Una din neplăcerile temperaturilor ridicate de peste vară o reprezintă miliaria sau bubițele de la căldură. Erupția cutanată care se poate manifesta în...
Dermatopatologie
marți 18 iunie 2024
Dr. Leventer Centre a găzduit un curs european de microchirurgie Mohs, organizat de EADV
În perioada 8-10 iunie, Dr. Leventer Centre a găzduit un curs de microchirurgie Mohs, organizat de European Academy of Dermatology and Venereology (EADV),...
Stiri