Opțiuni de tratament la Dr Leventer Centre

Transpirația este un proces natural al corpului, de eliminare a toxinelor, însă, transpirația excesivă, nu! Când transpirăm în exces, glandele sudoripare au o reacție exagerată și produc sudoare în cantități peste limitele normale. Dacă suferiți de transpirație excesivă (hiperhidroză), recomandăm două tipuri de tratamente:

Tipuri de tratament transpirație excesivă

Injecțiile cu toxină botulinică

Toxina botulinica (Dysport) acționează prin blocarea funcției glandelor sudoripare din zona injectată, ducând astfel la reducerea transpirației. Deși Dysport derivă dintr-o toxină, cantitățile diluate folosite sunt inofensive. Totuși medicamentul nu se folosește pe parcursul sarcinii. Pentru transpirația în exces a palmelor, este singura formă de tratament.

Injecțiile durează câteva minute, iar rezultatele se văd după o săptămână dar efectul durează șase luni și este necesară repetarea injectării pentru menținerea rezultatului. Respectarea frecvenței de repetare duce la mărirea intervalelor dintre repetări. Pentru injectarea palmelor se poate face anestezie cu cremă anestezică și anestezie locală tip blocarea nervului sau, opțional, sedare intravenoasă.

Tratament chirurgical transpirație excesivă

Intervenția constă în chiuretarea și aspirarea glandelor sudoripare aflate sub piele, în zona subrațelor. Operația seamănă cu lipoaspirația. Necesită anestezie locală și un pansament compresiv. Rezultatele sunt permanente și foarte bune, fără riscul transpirației compensatorii pe alte zone și fără efecte secundare importante.

Centrul Dr. Leventer deține echipa cu cea mai mare experiență din țară privind această formă de tratament a traspirației excesive, cu un număr mare de cazuri rezolvate în ultimii 10 ani. Pentru mai multe detalii, te așteptăm la o consultație.

Părerile pacienților

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
programează-te online

Specialiștii tăi în sănătatea pielii

Îngrijește pielea

vezi toate articolele
Programare online