Opțiuni de tratament la Dr Leventer Centre

Un tratament pentru hemangiom se realizează prin laser Nd-Yag sau Dye laser, ambulatoriu. Se face prin sedințe repetate la 4-6 săptămâni până se obține închiderea leziunii vasculare. Tratamentul nu necesită anestezie, senzația locală fiind tolerabilă. Fiecare spot duce la albirea zonei pe care a fost aplicat.

În cazul hemangioamelor la copii mici se recomandă începerea precoce a tratamentului la 1-2 luni după naștere, pentru a nu permite dezvoltarea hemangiomului. Consultația va stabili dacă este necesar și un tratament medicamentos care este foarte util în situația în care hemangiomul este în fază de creștere.

Hemangioamele pot fi plane sau voluminoase. Sunt prezente încă de la două săptămâni după naștere și cresc treptat în primele luni de viață. Tratamentul se începe cât mai devreme după naștere, înainte ca hemangiomul să crească în volum. Pentru tratamentul hemangiomului, se folosește fie laserul vascular Nd-Yag, fie Dye laserul și sunt necesare mai multe ședințe la interval de o lună până la ștergerea leziunii. Tratamentul nu necesită anestezie și nu lasă urme pe piele.

Petele roșii din naștere

Petele roșii plane sunt prezente de la naștere și seamănă cu pata de vin. Medical se numesc port wine stain sau nevus flameus. Sunt adesea localizate la nivelul feței și creează un prejudiciu estetic.

Se tratează cu ajutorul laserului Dye (PDL), tratament nedureros care necesită mai multe ședințe până când leziunea se șterge complet.

hemangiom la copii pe piept

Pentru mai multe detalii despre tratamentul hemagiomului, vă rugăm să ne contactați în Centrul Dr. Leventer!

Părerile pacienților

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
programează-te online

Specialiștii tăi în sănătatea pielii

Îngrijește pielea

vezi toate articolele
Programare online