Opțiuni de tratament în hemangiom la Dr Leventer Centre

Tratamentul hemangiomului trebuie început cât mai devreme după naștere, pentru a se împiedica creșterea în dimensiune a petei roșii apărute pe pielea bebelușului. Terapia laser în hemangiom poate fi accesată de la 1-2 luni și este 100% sigură pentru copii. Numărul de ședințe necesare este stabilit în cadrul consultației. 

Experții în sănătatea pielii de la Leventer Centre folosesc tehnologiile de ultimă oră cu cel mai bun randament în hemangiom, pentru a reda sănătatea pielii bebelușilor: laserul vascular Nd-Yag sau laserul Dye. Dacă hemangiomul cutanat este în fază de creștere, este posibil să recomande urmarea, în paralel, a unui tratament medicamentos (administrat oral sau aplicat local). 

Tratament hemangiom cu Pulsed Dye Laser

Acest tip de laser, foarte performant, poate fi folosit pentru tratamentul hemangioamelor la bebeluși și adulți indiferent de localizarea leziunilor – pe față sau trunchi, în straturile superficiale sau profunde ale pielii. Special conceput pentru anomalii vasculare, laserul Dye face o fototermoliză selectivă: vasele de sânge care formează hemangiomul sunt închise din aproape în aproape, în ședințe succesive, repetate la 3-4 săptămâni, până la vindecarea completă. 

Tratamentul hemangiomului cu laserul Dye se face în ambulatoriu și nu necesită anestezie. 

Tratament hemangiom cu laser vascular Nd-Yag

Un alt tip de laser folosit la Dr. leventer Centre în tratamentul hemangioamelor la bebeluși și adulți deopotrivă este laserul vascular Nd-yag, care acționează țintit asupra hemoblobinei din vasele mai profunde de la nivelul pielii  fără a afecta țesutul înconjurător. Este un tip de laser folosit și în alte afecțiuni dermatologice care se manifestă prin hiperpigmentare 

Tratamentul hemangiomului cu Nd-Yag se derulează după același tipar ca în cazul laserului Dye: se face în ambulatoriu, fără anestezie, pe parcursul câtorva luni, cu frecvență lunară. 

Tratament chirurgical în hemangiom

Abordată rar în tratamentul hemangiomului, îndepărtarea pe cale chirurgicală a leziunii cutanate poate fi luată în calcul din rațiuni funcționale – tumora creează, prin localizare sau dimensiune, probleme olfactive, auditive, de respirație ori de alimentație, iar terapia laser nu mai este o opțiune. 

Dificultatea intervenției chirurgicale depinde de cât de mare este hemangiomul, în ce zonă se află și cât de profund este. De exemplu, dacă este pe buză, poate fi necesară reconstrucția buzei după excizarea excrescenței. 

O altă situație în care se poate apela la chirurgie este când hemangiomul lasă, după vindecare, o cicatrice pe piele, iar aceasta nu poate fi estompată cu ajutorul procedurilor estetice neinvazive sau minim-invazive. 

Alte pete roșii din naștere tratate cu laser la Dr. Leventer Centre: Nevus flammeus

Cunoscută popular ca „pată de vin”, nevus flammeus este o leziune benignă plană, prezentă încă de la naștere și localizată adesea la nivelul feței. Nu este dureroasă, însă creează prejudicii de natură estetică, scăzând semnificativ stima de sine. 

Spre deosebire de hemangiom, care, de regulă, se estompează sau dispare cu timpul, nevus flammeus nu dispare; pe măsură ce copilul crește, pata se închide la culoare, iar pielea din zona afectată se întărește. 

Tratamentele pentru nevus flammeus sunt aceleași care dau rezultate în hemangiom, laserul Dye și Nd-Yag, terapii nedureroase, efectuate în ambulatoriu, care pot fi accesate de la vârste fragede.

hemangiom la copii pe piept

Te așteptăm la clinica Dr. Leventer Centre din București pentru tratamente eficiente în hemangiom și alte pete roșii pe piele. Echipa noastră de specialiși în dermatologie are expertiza necesară diagnosticării tuturor afecțiunilor cutanate și folosește cele mai noi tehnologii pentru a le trata. Sănătatea pielii tale și a copilului tău este scopul nostru. Programează-te pentru o consultație.

Părerile pacienților

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744

Specialiștii tăi în sănătatea pielii

Îngrijește pielea

vezi toate articolele
Programare online