Cât de periculos este cancerul de piele?

În cadrul examenului anual de rutină de dermatologie, Dr. Leventer Centre propune o variantă mai performantă de dermatoscopie, de ultimă generație:  dermatoscopia digitală cu aparatul FotoFinder. Acest tip de investigație realizează harta alunițelor de pe corp, marcându-le pe cele active sau  atipice, oferind o viziune mult mai clară a eventualelor modificări ale alunițelor.

FotoFinder bodystudio ATBM Camera technology

Ce este FotoFinder?

FotoFinder este un aparat modern cu care medicul dermatolog realizează, prin imagini, o hartă a alunițelor de pe întregul corp. Imaginile sunt stocate într-o bază de date a pacientului și sunt monitorizate și comparate cu imaginile alunițelor realizate la următorul control. FotoFinder mărește cu până la 10 ori zona care necesită atenția medicului, analiza alunițelor fiind făcută cu mai multă acuratețe față de dermatoscopia clasică. 

 

Marele beneficiu al acestei metode de prevenție este faptul că aparatul identifică singur dacă apar modificări de un control la altul, și astfel medicul știe unde să-și concentreze eforturile mai bine. 

 

Examinarea pielii de către un medic dermatolog este recomandată o dată pe an. Scopul este prevenția cancerului  de piele sau, în cel mai rău caz, diagnosticarea într-un stadiu incipient. Dermatoscopia digitală cu FotoFinder este un instrument de mare ajutor când vine vorba de monitorizarea alunițelor atipice sau a leziunilor suspecte de pe corp. Ne ajută mai ales în monitorizare, dar și în reducerea timpului de așteptare între diverse tipuri de analize”, Gabriela Dodan, medic primar dermatolog la Dr. Leventer Centre.

 

Aparatul Fotofinder este disponibil la Dr Leventer Centre, pe Strada Monetăriei Nr. 8, București.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744

Tehnologia Fotofinder

FotoFinder folosește o cameră de înaltă rezoluție, conectată la un computer, care transferă toate fotografiile direct în profilul pacientului, oferindu-i medicului posibilitatea de a compara rezultate mai vechi și de a monitoriza la zi evoluția sau stagnarea alunițelor. 

 

Tehnologia FotoFinder este considerată la momentul actual un standard în cartografierea alunițelor. 

 

Procedura FotoFinder ATBM folosită de medicii specialiști de la Dr. Leventer Centre scanează întreaga suprafață a pielii, realizând o hartă dermatoscopică a alunițelor. Procedura nu este absolut deloc dureroasă sau neplăcută, fiind chiar interactivă pentru pacient. 

 

Dermatoscopia cu FotoFinder este o soluție de ultimă generație în depistarea melanomului, cancerul de piele care, nediagnosticat la timp, prezintă risc de mortalitate!

Cum se desfășoară cartografierea alunițelor la Dr. Leventer Centre?

Medicul vă va cere să vă expuneți pielea, dând jos hainele, la nivel de confort personal. Vă veți așeza în fața aparatului FotoFinder iar camera sa digitală va capta imaginile alunițelor. Fotografiile sunt stocate, iar medicul poate analiza oricând harta alunițelor de pe corp. Formațiunile care sunt suspecte pot fi verificate mai în detaliu și cu dermatoscopul portabil, iar dacă este cazul, medicul poate efectua și o biopsie pentru obținerea unui diagnostic de certitudine.

FotoFinder bodystudio ATBM doctor and female patient

Cât durează o examinare cu FotoFinder?

Este necesară o singură sesiune de examinare pentru cartografierea alunițelor de pe întregul corp. Procedura durează în medie, o oră și jumătate și poate fi reluată de câte ori este necesar. 

În schimb, dermatoscopia digitală nu este indicată pe pielea proaspăt bronzată sau care suferă de arsuri solare

Fotofinder preț 

La Centrul Dr. Levener, realizarea hărții dermatoscopice cu FotoFinder are prețul de 375 lei (medic specialist) și 400 lei (medic primar). 

Vă așteptăm la Centrul Dr. Leventer pentru examenul clinic anual de dermatologie și pentru investigația de dermatoscopie digitală cu FotoFinder, pentru cartografierea alunițelor de pe corp.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Programare online