Rejuvenare facială minim-invazivă

„Colăcel” este un nume drăguț, dar puține femei se simt confortabil în ceea ce privește burtica încăpățânată de sub buric. Indiferent dacă este cauzată de sarcină, pierdere în greutate sau genetică, operația de abdominoplastie (micșorare a abdomenului) se adresează acestei probleme, restabilind conturul abdominal.

Prin intervențiile de abdominoplastie radicală și miniabdominoplastie, excesul de piele și de grăsime este îndepărtat, iar musculatura abdominală este întărită. Abdominoplastia nu este o intervenție pentru slăbire, ci o intervenție de remodelare corporală complexă, pentru persoanele care au slăbit, fie în urma dietei, fie prin chirurgia bariatrică.

Pentru determinarea celei mai potrivite abordări și a celui mai bun tratament, specialiștii țin cont de factori precum: problemele de sănătate existente, trăsături anatomice particulare, calitatea țesuturilor, dar și așteptările pacienților.

Candidatul ideal este la sau aproape de greutatea corporală țintă, dar are o burtică încăpățânată, care nu răspunde la alimentația sănătoasă și la exercițiile fizice.
• Anestezia generală asigură confortul pacientului
• Excesul de piele este îndepărtat
• Dacă mușchii abdominali sunt separați, ei sunt reparați
• Mușchii lacși sunt strânși
• Incizia lasă o cicatrice care poate fi, în general, ascunsă cu un bikini
• Miniabdominoplastia este o opțiune atunci cand este prezent doar o cantitate mica de piele în exces. Cicatricea este asemănătoare cu o cezariana

Abdominoplastia

Abdominoplastia radicală este recomandată doar în anumite cazuri selective și presupune decuparea și repoziționarea ombilicului și îndepărtarea excesului cutanat; tehnica incizională diferă în funcție de extensia țesutului cutanat. Intervenția se efectuează sub anestezie generală

Înaintea intervenției, pacientul va efectua o ecografie a peretelui abdominal, precum și toate analizele și investigațiile recomandate anesteziei generale.

După intervenția chirurgicală, pacientul va purta brâu compresiv; își poate relua activitatea cotidiană în termen de 2 săptămâni. Activitatea sportivă se poate relua după minimum 6 săptămâni de la momentul intervenției. Recuperarea completă și rezultatele finale se pot observa după 2 luni de la momentul intervenției chirurgicale.

abdominoplastie pregatire inainte de operatie

Miniabdominoplastia

Această intervenție este indicată persoanelor care doresc doar să-și îmbunătățească silueta, deci incizia nu va fi la fel de mare ca în cazul abdominoplastiei radicale.

Operația constă doar în reducerea unei zone restrânse de piele și grăsime de la nivelul regiunii abdomino-pelviene subombilicale și presupune excizia subombilicală fără repoziționarea ombilicului.

Recomandările pre și post-operator rămân aceleași ca și în cazul abdominoplastiei radicale. După o perioadă de 2 săpămâni se pot relua activitățile obișnuite, iar sportul se poate relua după o lună.

În primele luni după intervenție, este important să acordați pielii îngrijire suplimentară, și să evitați expunerea la soare.

Operația de abdominoplastie va avea ca rezultat un contur abdominal mai plat, mai ferm, care este mai proporțional cu tipul și greutatea corpului, aducând astfel beneficii atât fizice, cât și emoționale. Rata de satisfacție a pacienților în urma unei intervenții de abdominoplastie este foarte mare, iar rezultatele se vor păstra pe termen lung, atâta timp cât pacientul se menține la o greutate stabilă.

Dacă și tu te lupți cu excesul de grăsime în zona abdominală, te așteptăm la Dr. Leventer Centre pentru o evaluare din partea chirurgului plastician.

Părerile pacienților

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744

Specialiștii tăi în sănătatea pielii

Îngrijește pielea

vezi toate articolele
Programare online