Opțiuni de tratament la Dr Leventer Centre

Vergeturile sunt datorate fragmentarii tesutului elastic din partea profunda a dermului care nu se poate intinde suficient atunci cand o persoana creste brusc in greutate sau inaltime. Cele mai multe vergeturi apar in pubertate si se datoreaza cresterii corporale. La fete se observa mai ales pe solduri si la nivelul sanilor. La baieti apar mai ales pe spate. Cresterea brusca a greutatii in timpul sarcinii este un alt factor care duce la dezvoltarea vergeturilor, de data aceasta mai ales pe abdomen. Tratamentul vergeturilor devine o parte importantă.

Exista si situatii patologice insotite de aparitia vergeturilor, ca in boala Cushing. Tratamentul vergeturilor utilizat pana in prezent nu a adus satisfactie. Cel mai nou si mai eficient tratament se face cu ajutorul laserului Fraxel care poate sa stimuleze regenerarea celulelor cutanate.

Lumina patrunde in piele sub forma unor coloane fine care incalzesc dermul. Se produce contractura imediata a fibrelor de collagen si stimularea celulelor stem cutanate care activeaza fenomenul de autoreparare. Efectul imbunatatirii apare de la prima sedinta. Sunt necesare 4 – 6 sedinte spatiate la o luna interval pentru o corectie de 80%.

O optiune mai convenabila de tratament pentru corectia vergeturilor este varianta efectuata cu ajutorul rollerelor. Acestea sunt dispozitive de unica folosinta, care au pe suprafata ace foarte fine care produc o intepare superficiala a pielii si o restructurare cu celule proprii, pe acelasi principiu cu al tratamentului cu lumina fractionata.

Părerile pacienților

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
programează-te online

Specialiștii tăi în sănătatea pielii

Îngrijește pielea

vezi toate articolele
Programare online