Ce este Fundația pentru Sănătatea Pielii?

Activitățile Fundației pentru Sănătatea Pielii sunt fundamentale pentru construirea unei baze solide în relația medic-pacient și pentru consolidarea încrederii dintre aceste două entități. 

 

De-a lungul timpului, Fundația pentru Sănătatea Pielii a demarat proiecte care au urmărit, cel mai important, informarea și creșterea conștientizării populației în privința cancerului cutanat.

mostre biologice

Fundația pentru Sănătatea Pielii și-a asumat o misiune dificilă, dat fiind că statisticile arată realitatea sumbră a cazurilor de cancer de piele:

– cancerul de piele reprezintă unul din trei cancere diagnosticate global;

– educația populației în sănătatea pielii și în semnele cancerului de piele este un factor de bază în reducerea incidenței bolii;

– specialiștii pregătiți la cele mai înalte standarde sunt factori-cheie în întregul proces de tratament eficient al cancerelor cutanate;

– peer-learning este vital în dezvoltarea competențelor specialiștilor și pentru creșterea calității serviciilor medicale în dermatologie.

Programul Internațional de Microchirurgie Mohs Dr. Leventer Centre

Programul Internațional de Microchirurgie Mohs este un program de Fellowship, derulat de Fundația Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii în parteneriat cu Dr. Leventer Centre, fiind recunoscut de către Societatea Americană de Chirurgie Mohs (ASDS).

Acest program se adresează medicilor specialiști dermatologi care doresc să se pregătească în utilizarea celei mai eficiente tehnici de tratament chirurgical al tumorilor cutanate, Microchirurgia Mohs. 

 

 

Sub coordonarea Dr. Mihaela Leventer, în calitate de director de program, și Dr. Anca Stanciu, în calitate de coordonator medical al departamentului de Microchirurgie Mohs, programul asigură pregătire intensivă în dermato-chirurgie oncologică.

 

 

Fundația pentru Sănătatea Pielii, prin parteneriatul cu Dr. Leventer Centre, pune la dispoziția cursanților toată infrastructura necesară pentru desfășurarea intervențiilor și studiului științific de specialitate.

doctori care iau notite

Platforma de E-Learning destinată medicilor

Pe fondul schimbărilor actuale generate de pandemie, a apărut necesitatea unor noi forme diferite de comunicare și de diseminare a informației de specialitate, inclusiv în sectorul medical, altele decât cele obișnuite, precum evenimentele, congresele, conferințele, la care medicii participă fizic. 

 

Mediul online este o soluție și o alternativă care ia amploare, în prezent, adaptându-se nevoilor actuale. 

Planurile Fundației pentru Sănătatea Pielii includ și lansarea unei platforme de E-Learning, în 2020, o variantă modernă de educație medicală la distanță.

Cursurile care vor fi create pentru medici pe platforma de E-Learning a Fundație pentru Sănătatea Pielii și vor fi constant îmbunătățite, astfel încât să se alinieze noutăților științifice din domeniu. 

 

Cursurile vor fi adaptate categoriilor de interes, de calificări și experiențe diferite, precum:

Cursul de Dermatoscopie – se adresează medicilor rezidenți precum și medicilor specialiști. Dermatoscopia poate fi utilizată pentru depistarea melanomului malign, fiind utilizată astăzi în practica dermatologică pentru diferențierea diverselor leziuni cutanate, și are o acuratețe înaltă.

Cursul de Dermatopatologie – se adresează medicilor dermatologi și celor anatomopatologi. Dermatopatologii colaborează strâns cu dermatologii pentru diagnosticarea afecțiunilor cutanate, în funcție de aspectul leziunilor și de distribuția lor anatomică, de simptomatologie, prin intermediul examenului microscopic al țesutului, efectuat în urma prelevării biopsiei de piele. 

Cursul de Tumori cutanate. 

Cursul „Noțiuni de bază în Dermatologie”, pentru medicii de familie, astfel încât să îi ajute pe aceștia să recunoască bolile de piele, mult mai ușor și să îi ghideze pe pacienți către control de specialitate. 

La finalul fiecărui curs, va fi pus la dispoziția medicilor un test, cu mai multe întrebări, ca o posibilitate prin care aceștia vor putea să-și verifice cunoștințele dobândite. 

 

Fundația pentru Sănătatea Pielii își propune să demareze, pe viitor, tot mai multe activități similare, susținute îndeosebi prin implicarea și expertiza bogată a reprezentanților ei: Dr. Mihaela Leventer (dermatolog), Dr. Gabriela Dodan (dermatolog), dr. Anca Stanciu (dermatolog), dr. Tiberiu Tebeică (anatomopatolog). 

Campania #SKINbarea

Campania #SKINbarea a expus cazuri reale de cancer de piele pentru a crește gradul de conștientizare asupra importanței prevenției acestei afecțiuni.

 

Campania a debutat cu un serial de 6 episoade, care prezintă temerile pacientului care descoperă un semn îngrijorător pe piele și află că ar putea suferi de cancer de piele.

 

De-a lungul campaniei, am spus poveștile mai multor pacienți care s-au tratat de cancer de piele la Dr. Leventer Centre, printre care Florin Călinescu, Gheorghe Turda și Dan Chișu.

 

#SKINbarea a fost prima campanie de educație dermatologică de acest tip din România și s-a bucurat de suportul stirileprotv.ro.

Campania Adevăruri despre frumusețe

Campania Adevăruri despre frumusețe a explorat ritualurile de îngrijire a pielii a câteva dintre cele mai de succes femei din România, prin intermediul unor scurte interviuri. 

 

Printre cele care ne-au împărtășit secretele lor pentru îngrijirea pielii se numără Anamaria Hâncu, Camelia Șucu, Cristina Bâtlan, Elena Oancea și Carmen Goldenberg.

Campania „Citește pielea”

Lansarea Fundației pentru Sănătatea Pielii, în 2016, a fost însoțită de campania de informare și educare privind detecția timpurie a cancerului de piele „Citește pielea”.

Inițiativa a fost susținută de către partenerii și sponsorii de încredere ai Fundației Dr. Leventer: 

– Banca Transilvania

– Eau Thermale Avene

– Societatea Română de Dermatologie

– Blade&Light

– Dr. Leventer Centre. 

cliteste pielea infografic | Dr. Leventer Centre

Campania respectivă a ajuns la peste 3.600.000 de persoane, fiind creată în jurul rezultatelor primului studiu de percepție a populației axat pe cancerul de piele, realizat pe 1.500 de respondenți, alături de Millord Brown. 

 

Demersul „Citește pielea” a fost pornit pentru a reduce numărul de diagnostice tardive de cancer de piele, care periclitează șansele de tratament al pacientului diagnosticat cu carcinom cutanat. Fundația Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii s-a implicat să ajute pacienții suferinzi de carcinom cutanat care nu dispun de resursele necesare tratamentului, realizând intervenții gratuite, prin microchirurgie Mohs, începând cu anul 2016.

Fellowship-ul Dr Leventer pentru Sănătatea pielii

Vreau să mă înscriu

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

0374 415 744 Programare online