dan chisu cancer de piele

„Eu am avut o perioadă în care m-am expus destul de mult la soare și, la început, am neglijat partea cu cremele de fotoprotecţie. Se pare că am un ten cu o pigmentație predispusă la asemenea atacuri. Norocul meu a fost că am ajuns repede la Mihaela Leventer și am știut că trebuie să fac controale, să depistăm rapid dacă mai apare ceva”, își amintește Dan Chișu. Actorul, producătorul și regizorul de film Dan Chișu a fost diagnosticat cu carcinom bazocelular, cea mai frecventă formă de cancer de piele, în urmă cu cinci ani de către Dr. Mihaela Leventer, în primă fază la un eveniment social la care participau împreună, apoi chiar în cadrul Dr. Leventer Centre. 

Depistat la timp, cancerul de piele este vindecabil. Peste 2500 de români primesc un diagnostic de cancer de piele grav în fiecare an, iar aproape 1000 dintre ei ajung la deces. Fă acum un screening sau o biopsie de piele!

În ultimii cinci ani, Dan Chișu a fost diagnosticat de trei ori cu cancer de piele la clinica Dr. Leventer Centre. Prima tumoră a fost localizată pe vârful nasului și a fost operată în martie 2014. A doua, apărută pe frunte, a fost operată un an mai târziu, iar ultima, aflată la baza nasului, aproape de sprâncene, a fost operată în aprilie 2019.

Citește despre cazul bărbatului care a suferit 38 de operații de cancer de piele, după care a fost vindecat folosind microchirurgia Mohs, la Dr Leventer Centre!

Înaintea fiecărei intervenții, artistului i s-a făcut o biopsie cu rezultat în 48 de ore și apoi a fost programat imediat pentru intervenția chirurgicală realizată prin tehnica Mohs, care permite verificarea în timp real a întinderii tumorii în țesut. „Totul a durat câteva ore. În timpul acesta am fost deschis și Dr. Leventer a tăiat câte o bucată până nu a mai găsit nicio celulă canceroasă. La final m-a închis și asta a fost… Eu am avut noroc. Puteam foarte bine să întârzii. E foarte important să-ți dai seama că trebuie să vii să faci evaluarea. Cu cât ajungi mai devreme, cu atât e mai simplă intervenția”, spune Dan Chișu.

Florin Călinescu a învins cancerul de piele la Dr Leventer Centre. Click aici!

În urma experiențelor avute cu cancerul de piele, Dan Chișu a transformat în rutină vizita anuală la dermatolog și a adoptat măsuri suplimentare pentru protecția solară. “Când auzi că ai cancer… cu toată stăpânirea de sine, e un cuvânt care sperie”, explică regizorul. Pacienţii care fac un cancer de piele au toate şansele să dezvolte şi altele, mai ales dacă au stat mult la soare de-a lungul vieţii. Controalele de rutină trebuie respectate cu religiozitate.

Gheorghe Turda s-a vindecat de carcinom bazocelular prin aceeași metodă, la Dr Leventer Centre.

Urmare a acestei experiențe personale, Dan Chișu a acceptat să fie parte din campania SKINbarea a Fundației Dr. Leventer pentru sănătatea pielii, de informare și conștientizare a publicului privind cancerul de piele. Una dintre componentele campaniei este un serial educativ, care poate fi găsit pe site-ul drleventercentre.com și pe canalele de Facebook și Youtube ale centrului.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online