Singurul laborator din țară dedicat exclusiv pielii

Laboratorul de histopatologie din cadrul Dr. Leventer Centre este singurul laborator dedicat exclusiv afecțiunilor de piele din țară. 

 

În cadrul lui se efectuează biopsiile de piele necesare atât în diagnosticul dar și în îndepărtarea chirurgicală a unei tumori maligne de pe piele. 

 

Laboratorul funcționează sub coordonarea Dr. Tiberiu Tebeică, medic primar Anatomie Patologică din 2018 și Doctor în Științe Medicale din 2017.

Ce face medicul anatomopatolog?

Analizează biopsiile de piele prelevate de la pacienți și stabilește diagnosticul de precizie. În timpul microchirurgie Mohs, cea mai de success formă de tratament pentru carcinomul bazocelular, se efectuează biopsierea leziunilor suspecte în timp real. După eliminarea tumorii maligne, mediciul dermato-oncolog excizează felii de țesut din jurul acesteia pentru a se asigura că nu mai există celule canceroase. Medicul anatomopatolog analizează fiecare mostră până constată lipsa completă a cancerului și poate da diagnosticul de vindecat.

De ce să alegi Dr. Leventer Centre?

Ce este o biopsie?

Biopsia presupune îndepărtarea chirurgicală a ganglionului marcat prin injectarea substanței radioactive pentru a fi analizat la microscop. Este o procedură chirurgicală minim invazivă și se realizează sub anestezie generală, rahianestezie sau anestezie locală, în funcție de localizarea ganglionului/ganglionilor și situația medicală a pacientului.

 

Pentru a se realiza biopsia, medicul chirurg oncolog extrage ganglionul/ganglionii care atinge/ating nivelul maxim de radioactivitate, măsurat cu ajutorul sondei, și sunt marcați de culoare.

 

Ganglionii santinelă excizați în cadrul intervenției sunt trimiși pentru analiză în laboratorul de histopatologie, pentru a se determina dacă au fost sau nu invadați de celule canceroase.

 

Dacă din analiza histopatologică rezultă că ganglionul santinelă conține celule canceroase, cazul se reconsideră din punct de vedere al stadiului de boală și al tipului de tratament.

De ce să- faci biopsia cutanată la Dr. Leventer Centre?

Avem o echipă integrată de medici specialiști care se ocupă de cazurile de melanom malign. De la depistare până la efectuarea biopsiei ganglionului santinelă și stabilirea protocolului de tratament adecvat pentru pacient. 

 

Examenul histopatologic și testele imunohistochimice se fac în cadrul laboratorului intern de anatomie patologică. Pacientul va primi rezultatul mult mai rapid, asigurând încadrarea în cele 4-6 săptămâni de la biopsia inițială.

 

Analizăm fiecare caz individual, în cadrul unui tumor board format din medici de diferite specialități (dematolog, anatomopatolog, chirurg oncolog, oncolog, medic de medicină nucleară, anestezist etc.). Oferim pacientului cea mai bună soluție de tratament.

 

Oferim suport pacientului în toate etapele anterioare și ulterioare intervenției (analize de sânge, injectare substanță radioactivă, consult cardiologic, analize imagistice etc.), prin clinicile partenere.

Cere o opinie medicală prin Teledermatologie

Monitorizăm pielea, acum și de la distanță

Fă o programare

Cere o programare în Centrul Dr. Leventer

021 310 65 07
programează-te online
Programare online