pungi-sub-ochi

Înaintarea în vârstă lasă pe zi ce trece urme vizibile pe fața fiecăruia dintre noi. Și nu doar ea, ci și oboseala, stresul și mediul. Pungile de sub ochi, căci despre ele vorbim, reprezintă una dintre cele mai frecvente preocupări cosmetice în cazul femeilor, dar există și bărbați preocupați de acest aspect.

Pe măsură ce îmbătrâniți, structura țesuturilor și mușchilor care susțin pleoapele slăbește. Pielea se poate lăsa, iar grăsimea strânsă, în mod normal, în jurul ochilor, care ajută la susținerea acestora, se poate deplasa sub ochi. Totodată, în această zonă se poate acumula lichid care face ca ochii să pară umflați.

Care sunt simptomele pungilor de sub ochi?

Pungile de sub ochi se pot manifesta prin umflare ușoară, lăsarea pielii sau cearcăne închise la culoare.S-a constatat că dezvoltarea pungilor sub ochi poate apărea și la persoane extrem de slabe, iar dezvoltarea sau reducerea lor nu are o legătură cu dieta.”, Dr. Leventer.

Pungi sub ochi – cauze

Așa cum am menționat mai sus, pe măsură ce îmbătrâniți, structura țesuturilor și mușchilor care susțin pleoapele slăbește. Pielea se poate lăsa, iar grăsimea strânsă, în mod normal, în jurul ochilor se poate deplasa sub ochi. Totodată, în această zonă se poate acumula lichid care poate face ochii să pară umflați.

Factori care determină sau agravează apariția pungilor de sub ochi:

  • reținerea lichidului după o trezire matinală sau după o masă sărată;
  • lipsa somnului;
  • alergiile;
  • statul pentru mult timp în fața televizorului, telefonului sau tabletei;
  • fumatul;
  • deshidratarea;
  • supraexpunerea la soare;
  • ereditatea.

Pungi sub ochi – metode de tratament

Tratamentul cosmetic poate reduce retenția de lichide și poate întări drenajul vascular.

Odată formate, pungile pot fi reduse cu ajutorul operației laser de blefaroplastie transconjunctivală. Procedura se efectuează în anestezie generală și nu are fire de sutură și nici nu este urmată de vânătăi. Vindecarea se face rapid și fără tăietură vizibilă.

Dacă te afli în situație de a avea pungi sub ochi, te așteptăm la o consultație de dermatoestetică pentru o evaluare medicală și pentru trasarea planului de tratament.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online