Cum să-ți remodelezi corpul cu ajutorul lipoaspirației

Un corp frumos modelat, fără imperfecțiuni reprezintă un ideal al imaginii de sine. O siluetă perfectă are un puternic impact estetic, dar și unul psihologic, îmbunătățind încrederea în sine. Chirurgia estetică modernă propune procedura de lipoaspirație pentru a oferi posibilitatea oamenilor să se simtă bine în propria lor piele și pentru a înlătura complexele ce țin de aspectul fizic din viața lor.

Ce este lipoaspirația?

Lipoaspiraţia este cea mai populară procedură de chirurgie estetică în lume. Lipoaspiraţia mai este denumită și liposucție, fiind o procedură de chirurgie estetică minim invazivă care modifică conturul corpului prin îndepărtarea depozitelor de grăsime din anumite zone ale corpului. La ora actuală există mai multe tipuri de lipoaspirație, în funcție de abordarea și tehnica medicală folosite. Excesul de țesut adipos este extras cu ajutorul unui aparat special, în timp ce pacientul este sub anestezie. Operația durează 1-3 ore, în funcție de zona sau zonele pe care se lucrează.

Cum se realizează o lipoaspirație clasică

Dacă te-ai hotărât să te supui unei intervenții de chirurgie estetică, cel mai important pas este consultul medical și găsirea unui doctor în care să ai completă încredere și față de care să te simți confortabil când vine vorba de corpul tău. Urmează apoi să stabiliți împreună un plan chirurgical.

Lipoaspirația clasică se face în patru pași:

 1.   Pacientul, împreună cu medicul specialist alege tipul de anestezie preferabil în funcție de complexitatea intervenției. Operaţia se poate face în anestezie locală, cea mai sigură anestezie. Pacientul operat se poate mobiliza în timpul procedurii pentru control şi pleacă acasă după doar 1-2 ore. Pacientul îşi poate relua activitatea după 24-48 ore. Utilizarea anesteziei locale intumescente reduce simţitor riscul de sângerare şi de apariţie a vânătăilor după operaţie.
 2.   Grăsimea care urmează să fie aspirată, trebuie “pregătită” cu ajutorul anumitor substanțe pentru a fi într-un stadiu de dilacerare atunci când este extrasă. Astfel, țesuturile nu sunt traumatizate iar sângerarea este minimală. Lichidul de intumescență  care conţine anestezic este introdus cu ajutorul unei canule în zona care urmează să fie aspirată cu aproximativ 30 de minute înainte de intervenție. Lichidul anestezic este introdus într-o cantitate mare și la o presiune constantă cu ajutorul unei pompe de injecţie, pentru a asigura aspirația simetrică a grăsimii și recuperarea post-operatorie fără complicații. Procedura este nedureroasă.
 3.   A treia etapă este reprezentată de aspirația propriu-zisă a grăsimii. Se realizează tot cu ajutorul unei canule, însă una specifică acestui stadiu al intervenției, care este atașată unui aparat de lipoaspirație.
 4.   Ultima fază constă în recuperare, care presupune maxim 2 de ore de stat în clinică, sub observație medicală, iar timp de o lună purtarea unui corset medical.

În ce zone se poate face lipoaspirație?

Unele zone ale corpului sunt predispuse genetic să depoziteze mai multă grăsime, care este mai greu de “topit” prin metode clasice precum dietă sau sport. Acestea sunt:

 1.      Regiunea abdominală inferioară şi superioară
 2.      Coapse
 3.      Șolduri
 4.      Brațe
 5.      Gambe
 6.      Gât, bărbie dublă

Lipoaspirația necesită 2 sau 3 incizii mici, care nu lasă cicatrici și care în timp se vor estompa complet.

Ce condiții trebuie să îndeplinești înainte de lipoaspirație?

După ce ai luat decizia informată de a te supune unei intervenții chirurgicale estetice, discută cu medicul pe care l-ai ales despre implicațiile fizice ale procedurii, dar și despre riscurile pe care le implică. Asigură-te că decizia ta este una asumată și că așteptările tale sunt realiste, dar și că:

 1.   Ai o stare generală de sănătate bună.
 2.   Ai o piele elastică și tonică.
 3.   Greutatea ta este stabilă şi în concordanță cu înălțimea și vârsta ta și nu a suferit modificări semnificative în ultimele 6 luni. Lipoaspiraţia nu este o cură de slabire ci o metodă de remodelare corporală.
 4.   Desi vârsta nu este un factor de eliminare, este indicat să treci printr-o intervenție chirurgicală de lipoaspiraţie la o vârstă nu foarte înaintată, pentru a avea rezultate cât mai bune.

Lipoaspirația nu este o soluție pentru persoanele care vor să piardă în greutate. Procedura este indicată celor care vor să scape de depozitele de grăsime subcutanată și care vor să-și remodeleze silueta. Ideal în procesul de remodelare corporală este combinarea cu un stil de viață sănătos, compus dintr-o dietă echilibrată și exerciții fizice. În cele mai multe cazuri, modelarea corporală determină pacientul să opteze pentru metode tradiționale de slăbit și menținerea unei greutăți stabile, pentru a nu strica rezultatele procedurii.

Operaţia se poate face în orice sezon al anului dar pacientul are nevoie de o perioadă de refacere de minim doua săptamâni, timp în care poartă un corset care ajută la cicatrizare.

In Centrul Dr Leventer găsiţi o echipă de chirurgi plasticieni entuziaşti şi activi care au la îndemână tehnică modernă care reduce timpul intervenţiei.

Încrederea în sine este esențială pentru o viață sănătoasă și împlinită. Nu lăsa micile defecte corporale, care pot fi ușor corectate, să-ți strice imaginea de sine. Intervine acolo unde poți, în mod responsabil și sub supravegherea unui medic specialist.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online