poza de grup curs mohs 8-10 iunie 2024

În perioada 8-10 iunie, Dr. Leventer Centre a găzduit un curs de microchirurgie Mohs, organizat de European Academy of Dermatology and Venereology (EADV), în parteneriat cu Fundația Dr. Leventer Pentru Sănătatea Pielii. Acest eveniment de prestigiu a adus în România personalități internaționale de renume de pe trei continente.  

La cursul organizat în cadrul Dr. Leventer Centre au participat Prof. Dr. Glenn Goldman (SUA), profesor și șef al departamentului de dermatologie al University of Vermont Medical Center și fost președinte al American College of Mohs Surgery, Prof. Dr. Lauchli Severin (Elveția), președinte European Society for Micrographic Surgery (ESMS) și președinte Swiss Working Group for Dermatosurgery, președintele Institutului de Dermatologie al Spitalului Municipal din Zurich, și Prof. Dr. Kee Yang Chung (Coreea de Sud), vicepreședinte Korean Society for Dermatologic Surgery, profesor la Yonsei University College of Medicine (YUCM), director al departamentului de chirurgie dermatologică la Severance Hospital. Pe parcursul celor trei zile de curs, 24 de participanți din 12 țări au studiat și urmărit intervenții chirurgicale pe pacienți cu patologii complexe de carcinoame cutanate situate în zone dificile, sau cazuri cu recidivă.  

Acest curs interactiv este conceput pentru a îmbunătăți abilitățile chirurgicale ale participanților și pentru a oferi o înțelegere aprofundată a aspectelor histopatologice ale tumorilor cutanate. „Organizarea acestui curs este esențială pentru dezvoltarea și perfecționarea specialiștilor din țara noastră, dar și din Europa, în microchirurgia Mohs. Este o oportunitate de a învăța de la cei mai buni și de a aplica aceste cunoștințe în beneficiul pacienților”, declară Dr. Mihaela Leventer, Directorul Programului de Pregătire în Microchirurgie Mohs și Președinte al Fundației pentru Sănătatea Pielii.  

Participanții s-au familiarizat cu indicațiile pentru chirurgia micrografică Mohs, dar și cu organizarea unui departament Mohs. Totodată, au învățat să recunoască aspectele histologice ale tumorilor cutanate și cum să gestioneze un caz oncologic cu indicație pentru astfel de intervenție, evitând complicațiile chirurgicale și zonele periculoase.  

Cu 60.000 de biopsii realizate și o rată de succes de 99,7% în tratarea carcinomului cutanat, Dr. Leventer Centre este singura clinică din Europa Centrală și de Est acreditată de American Society for Dermatologic Surgery (ASDS) în microchirurgia Mohs. De asemenea, este prima clinică acreditată de ASDS în Europa pentru programul International Traveling Mentorship Program (ITMP), iar Dr. Mihaela Leventer este recunoscută de European Society for Mohs Micrographic Surgery (ESMS) ca trainer în microchirurgia Mohs.  

Planurile de viitor ale Leventer Medical Group includ consolidarea și dezvoltarea ambulatoriului de dermato-venerologie, dar și deschiderea primului spital privat de dermato-chirurgie si dermato-oncologie din România. 

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online