hemoroizi interni, doctor care exemplifica pe o machete | Dr. Leventer Centre

Hemoroizii interni sunt vase de sânge dilatate care se formează în partea inferioară a rectului, spre deosebire de hemoroizii externi, care se dezvoltă în jurul anusului sau în zona imediată a deschiderii anale.

Cauzele apariției hemoroizilor interni:

Presiunea care se acumulează în partea inferioară a rectului poate afecta fluxul sangvin și poate face ca venele să se umfle. Factorii care pot duce la apariția hemoroizilor interni pot fi:

 • încordare în timpul defecației
 • kilogramele în plus și obezitatea
 • sarcina
 • ridicarea greutăților
 • dieta săracă în fibre
 • sexul anal
 • constipația/diareea frecvente
 • un stil de viață sedentar și statul prelungit pe scaun

Având în vedere că hemoroizii interni se află în interiorul rectului și nu îi poți simți, rareori provoacă disconfort. Hemoroizii interni pot să nu aibă niciun simptom, însă încordarea sau iritarea în timpul eliminării scaunului poate provoca:

 • Sângerari în timpul scaunelor.
 • Prolaps hemoroidal. Un hemoroid poate ajunge să împingă prin deschiderea anală, fenomen cunoscut ca prolaps hemoroidal și poate provoca durere și iritație.

Cum poți să previi hemoroizii interni?

În prevenția hemoroizilor interni cele mai importante schimbări sunt cele care vizează alimentația:

 • Consumă alimente bogate în fibre precum fructe, legume și cereale integrale. Astfel, îți păstrezi scaunele moi și previi constipația.
 • Hidratează-te corespunzător (2 l apă/zi).
 • Ia în considerare suplimentele de fibre.
 • Evită efortul fizic prelungit.
 • Adoptă un program de sport în stilul tău de viață.
 • Evită perioadele lungi de ședere.

Diagnosticul hemoroizilor interni

În vederea diagnosticului hemoroizilor interni, specialistul Dr. Leventer Centre îți va pune întrebări legate de simptome și va efectua o examinare digitală rectală (tușeu rectal). Pe această cale, medicul verifică prezența eventualilor noduli, a umflăturilor, iritațiilor și a altor aspecte asociate hemoroizilor interni.

Există situații în care, pentru a diagnostica hemoroizii interni sau pentru a exclude alte afecțiuni, ți-ar putea fi indicate unele investigații mai amănunțite precum anoscopia, sigmoidoscopia sau colonoscopia.

Tratamentul hemoroizilor interni

Cel mai adesea, hemoroizii interni pot fi ținuți cub control cu ajutorul cremelor și gelurilor speciale de la farmacie. Însă există și alte metode de abordare a hemoroizilor interni precum:

Injecțiile

Specialistul poate injecta la nivelul hemoroizilor interni o soluție specială care determină cicatrizarea ș închiderea hemoroizilor. Procedura este foarte puțin dureroasă.

Ligaturarea hemoroizilor cu benzi elastice

Această procedură se face deseori în cazul hemoroizilor prolapsați, hemoroizi interni care deja pot fi văzuți sau simțiți în exterior. Cu ajutorul unui instrument special, medicul pune o bandă de cauciuc minusculă în jurul hemoroidului, care îi oprește aproape instantaneu alimentarea cu sânge. În decurs de o săptămână, hemoroidul se va usca, se va micșora și va cădea.

Coagulare sau cauterizare

Această metodă este folosită tot în cazul hemoroizilor prolapsați. Cu o sondă electrică sau un laser special, medicul realizează o arsură mică prin care îndepărtează țesutul și închide capătul hemoroidului, astfel încât acesta se micșorează.

Chirurgie

În cazul hemoroizilor interni mari și al celor externi incomozi, intervenția chirurgicală ar putea fi soluția cea mai potrivită pentru tine. Printr-o procedură numită hemoroidectomie se elimină complet hemoroizii.

O altă metodă este capsarea hemoroizilor prin care se întrerupe fluxul sangvin către hemoroizii interni, astfel încât țesutul prolapsat să revină la locul lui.

La Dr. Leventer Centre, folosim metode și tehnici moderne, mai puțin invazive, prin care tratăm cu succes hemoroizii interni.

Suferi de hemoroizi interni? Fă-ți o programare la Dr. Leventer Centre pentru a vedea ce   metodă de tratament este cea mai potrivită în cazul tău.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online