laser ablativ

Laserul ablativ este un dispozitiv care îți ajută pielea să strălucească din nou. Indiferent dacă ai o piele îmbătrânită sau cu leziuni, există tratamente care îți pot reda sănătatea și strălucirea. Unul dintre acestea este rejuvenarea prin laser ablativ, care provoacă, printr-un disconfort minim, regenerarea pielii.

Rejuvenare cu ajutorul laserului

Procedurile de rejuvenare prin laser ablativ sunt folosite pentru a reduce semnele de îmbătrânire, pentru a îmbunătăți textura pielii și pentru a reduce cicatricile și vergeturile. Aceste proceduri sunt ideale pentru persoanele care își doresc un efect vizibil de îmbunătățire a tenului într-o singură ședință.

Procedura de rejuvenare cu laser ablativ presupune crearea unor microcanale care declanșează procesul natural de regenerare a pielii. Tratamentul asigură o reducere semnificativă a timpului de refacere și un disconfort minim.

 Ce este un laser ablativ?

Laserul ablativ generează raze de lumină care sunt percepute de țesuturile corpului drept energie și sunt absorbite de piele. Energia este transmisă prin lungimi de undă. În zona – țintă, energia provoacă o creștere a temperaturii, ceea ce ulterior provoacă evaporarea țesutului sau ablație.

Laserul ablativ tratează în mod activ o gamă largă de afecțiuni ale pielii prin îndepărtarea totală sau parțială a pielii. Procesul natural de vindecare a pielii înlocuiește pielea deteriorată cu țesut nou și sănătos.

Deși există mai multe tipuri de lasere ablative, mai ales în funcție de lungimea de undă, laserele CO2 sunt considerate cel mai înalt standard în ablație. Principalul atu al laserului îl reprezintă un raport foarte bun între ablație și coagulare (încălzirea țesutului fără a fi evaporat).

Cum funcționează un laser ablativ CO2?

Un laser ablativ CO2 produce lumină la o lungime de undă de 10,600 nm, care este absorbită în țesut. Energia lansată de laser încălzește apa până când ajunge la punctul de fierbere, provocând evaporarea țesutului afectat. O parte din căldură este absorbită de țesutul adiacent zonei-țintă de ablație. Acest lucru provoacă coagularea țesutului și hemostaza (încetarea sângerării), dar și stimularea termică a straturilor profunde ale pielii. Acest ultim punct induce stimularea fibroblastică și de neo-colageneză (formare de nou colagen).

Fasciculul de lumină poate fi transmis, de asemenea, printr-un scaner, folosit pentru a controla și regla configurația de energie livrată pe piele. Aceasta poate varia de la acoperirea întregii zone de tratament până la zone microscopice ( în acest caz vorbim de ablație fracționată).

Efectul general al ablației, fie completă sau fracționată și al coagulării este acela de îndepărtare a pielii și stimularea organismului. 

De ce este recomandat un tratament cu laser ablativ?

Un tratament cu laser ablativ este folosit pentru a viza semnele cutanate provocate de expunerea la soare. Acestea cresc progresiv cu vârsta și apar în gradul cel mai mare la indivizii cu păr, ten și ochi deschiși la culoare. Prin ablația epidermei și a porțiunilor superficiale ale dermului, dar și prin inducerea sintezei de colagen în profunzimea dermului, rejuvenarea prin laser ablativ poate reduce ridurile, leziunile vasculare, laxitatea pielii şi poate uniformiza culoarea.

În afara reparării pielii deteriorate de soare, rejuvenarea cu laser ablativ este folosită și pentru tratarea cicatricilor și a altor leziuni cutanate.

Nu-ți pune pielea pe planul doi. Dr. Leventer Centre îți oferă o gamă largă de tratamente din care să alegi, cu ajutorul medicului dermatolog, varianta optimă pentru tine. Ajută-ți piele să strălucească!

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online