barbati #skinbarea episod 2

Medicii dermatologi recomandă examinarea periodică a pielii. Aceasta poate fi făcută de fiecare persoană în parte, de preferat, cel puțin o dată pe lună. Majoritatea afecțiunilor dermatologice sunt descoperite chiar de către pacienți. Urmăriți #SKINbarea – Episodul 2: Teamă pentru a afla ce ascunde acest sentiment.

Anual, este recomandată cel puțin o vizita la medicul dermatolog, singurul care poate face o examinare de specialitate a pielii. În cadrul consultației se verifică tot corpul cu un dermatoscop, lupă care ajută medicul să vadă structura pielii în zonele considerate suspecte.


Așa cum reflectă și #SKINbarea – Episodul 2: Teamă, primele semne suspecte care apar pe piele îngrijorează imediat, dar in acelasi timp dau startul unui lung șir de argumente pro și contra unei vizite la medic pe care pacientul și le gaseste singur. Duce o luptă interioară constantă și amână cât mai mult luarea unei decizii. Îl înspăimântă atât de mult ideea că ar putea primi un dignostic grav, încât refuză orice formă de investigare medicală, care ar putea face lumină în cazul unei boli de piele.

Atât dermatoscopia cât și biopsia sunt metode de diagnostic uzuale și necesare pentru că există peste 3.000 de afecțiuni dermatologice care au aceleași 5 semne clinice. Ele pot fi diagnosticate corect doar printr-o biopsie.

Biopsia este o soluție, nu o problemă. Screeningul de piele înseamnă prevenție.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online