studii-clinice

Dr Leventer Centre a fost autorizat să desfășoare studii clinice non-intervenționale. Vom folosi această oportunitate pentru pacienții noștri cu afecțiuni cutanate care pot fi interesați să participe la cercetarea științifică alături de echipa centrului. În felul acesta vom aduce inovația mai aproape de pacient și vom avea posibilitatea să comparăm eficiența unor medicamente de ultimă generație.

Ce este un studiu clinic? 

Studiile clinice se fac pentru validarea unor linii terapeutice noi. Un studiu clinic are mai multe etape și se desfășoară sub controlul autorităților (ANMDMR penrtu România) în centre omologate cum este și Dr Leventer Centre. Un medicament nou trece prin mai multe etape până când ajunge să fie folosit la om prin administrare sub recomandare medicală. După etapa în vitro și pe animale, se fac studii de eficiență clinică prin care noua substanță este comparată cu un lot placebo (adică un lot de pacienți care nu primesc substanță) sau cu un lot de pacienți care primesc un medicament deja cunoscut (studii dublu orb).

În felul acesta se verifică eficiența la pacienți, se stabilește modalitatea de administrare și doza, posibilele efecte secundare. Toate acestea sunt bine procedurate, existând protocoale de includere în studiu, dar și de excludere. Înainte de a intra în studiu la om, sunt necesare rezultate favorabile la etapele precedente și aprobarea comisiei internaționale de etică numită Institutional Review Board, care urmărește siguranța și starea de bine a participanților aflați în studiu. Medicamentele studiate sunt aprobate pentru intrarea în studii clinice doar dacă substanța activă este inovatoare și are beneficii evidente care trebuie însă evaluate.

Pentru pacienții care intră în aceste programe, studiul clinic este o bună oportunitate de a avea acces la medicație nouă și la investigații controlate în cele mai bune laboratoare. De aceea încurajăm pacienții clinicii să răspundă apelurilor noastre pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online